Nieuwsarchief

Pre-Halloweentoernooi

Op 15 september 2018 geplaatst door: Recreantencommissie

Op zaterdag 13 oktober 2018 organiseert Smash Hoogeveen in Sporthal de Valkenlaan een recreanten Gong toernooi. Er wordt Ameriaanse mix, mix en dubbel gespeeld.

Het toernooi begint om 19:00 en is omstreekt 22:30 afgelopen. 

De kosten bedragen €7,50 per persoon, inclusief consumptie.

Inschrijven (onder vermelding van speelsterkte kan via:

jan.penninkhof@gmail.com

 

Halloween Gongtoernooi

SportVen on Tour - donderdag 13 september

Op 02 september 2018 geplaatst door: Sponsorcommissie

Beste Smasher, 

De vakantie is bijna voorbij en de badminton gaat in september weer van start. 

Een goed moment om onze sponsor en leverancier SportVen weer uit te nodigen in de hal. 
Dit geeft alle leden de mogelijkheid om nieuwe sport artikelen aan te schaffen. 

SportVen zal donderdag 13 september eerst aanwezig zijn in het Activum tijdens de training van de starters en de jeugd (rond 19h00). 
Daarna zal hij naar de Valkenlaan komen (rond 20h00). 

Tijdens deze avond is er ook gelegenheid om de trainingspakken (onderdeel clubtenue) te passen. 
Meer informatie hierover staat onder Informatie - Smash shirts. 

Belangrijk! 
Mocht je belang hebben bij bepaalde artikelen (bijvoorbeeld schoenen, rackets, sokken, grips etc), laat het Dolf dan van te voren weten! 
Dit kan via een mailtje naar info@sportven.nl 
Handig is om even op zijn site te kijken: www.sportven.nl 
 

Tot dan!

Badminton in de zomervakantie

Op 18 juli 2018 geplaatst door: Het bestuur
Beste Smasher,

Tijdens de zomervakantie zijn er geen reguliere trainingen en speelmomenten. Gelukkig is er toch voor alle leden weer de mogelijkheid om te badmintonnen (zoals ieder jaar in de zomervakantie), het zogeheten ZOMERBADMINTON.
In de eerste week van de zomervakantie (do 26 juli) kan er van 18:30 tot 20:30 gespeeld worden in het Activum, Het Stadion.
Daarna kan er tussen 2 augustus en 30 augustus iedere donderdag gespeeld worden van 19:30 tot 21:30 in het Activum, Het Stadion (m.u.v. 9 augustus, dan is het in de Ring in het Activum)
Op maandag 3 september begint het reguliere badminton weer. Wijzigingen in speeltijden volgen later deze vakantie.

Fijne vakantie gewenst!

Met sportieve groet,

Het Bestuur          

Wijziging sporthal ma 16 juli en do 19 juli (senioren)

Op 12 juni 2018 geplaatst door: Het bestuur

Op maandag 16 juli en donderdag 19 juli zijn de trainingen en speelavonden van de wedstrijdsenioren en de recreanten (20:00-22:00) verplaatst naar Het Activum ivm onderhoud in sporthal Valkenlaan. Tijden blijven ongewijzigd.

 

Op maandag 16 juli wordt er getraind en gespeeld in Het Stadion, op donderdag 19 juli wordt er gespeeld in De Ring.

Topbadminton in Hoogeveen

Op 13 mei 2018 geplaatst door: Toernooicommissie

Topbadminton in Hoogeveen

Zaterdag 19 mei a.s. vindt de Finale Junior Master Circuit plaats, georganiseerd door Badminton Nederland in samenwerking met Smash Hoogeveen. De wedstrijden worden gespeeld in Sporthal Het Activum en beginnen vanaf half tien. Er zijn tot op heden ruim 90 aanmeldingen.

Het Junior Master Circuit is een circuit van toernooien dat wordt afgesloten met een "Finaledag". Het circuit wordt ieder seizoen gespeeld in de periode september tot en met mei. Het circuit kent vier leeftijdsklassen namelijk U11, U13, U15 en U17. In iedere klasse wordt jongens- en meisjesenkel gespeeld, meetellend voor de Junior Master Ranglijst. De beste 11 spelers van de geschoonde ranglijst, aangevuld met één wildcardspeler, nemen het zaterdag 19 mei tegen elkaar op. Smash Hoogeveen, de organiserende vereniging heeft een aantal spelers aangedragen om onder deze wildcards mee te doen.

De winnaar mag een jaar lang de titel Junior Master dragen én speelt op zaterdag 13 oktober 2018 tijdens de Yonex Dutch Open 2018 – het grootste internationale badmintontoernooi van Nederland, om de Junior Master Cup in Topsportcentrum Almere.

Benieuwd naar de wedstrijden die gespeeld worden? Op zaterdag 19 mei is iedereen welkom in Sporthal Het Activum. Toegang is voor iedereen gratis.

Kijk voor meer informatie op: https://www.toernooi.nl/sport/tournament.aspx…

Senioren (recreanten) badminton in mei

Op 01 mei 2018 geplaatst door: Het bestuur

Beste Smashers, 

Vanaf maandag 10 mei, zijn er weer examens in de sporthallen. Hierdoor vallen een aantal speelmogelijkheden uit. Voor de uitval avonden hebben we geprobeerd een alternatief te zoeken, in een aantal gevallen is dit gelukt. Zie onderstaande tabel voor de speelmogelijkheden van de maand mei. 

Datum

Tijdstip

Sporthal

Opmerking

Maandag 7 mei

20:00 - 22:00

Valkenlaan

Geen wijzigingen

Dinsdag 8 mei

19:30 - 21:30

Trasselt

Geen wijzigingen

Donderdag 10 mei

20:00 - 22:00

Valkenlaan

Vervalt in verband met Hemelvaart

Maandag 14 mei

20:00 - 22:00

Valkenlaan

Vervalt in verband met examens

Dinsdag 15 mei

19:30 - 21:30

Trasselt

Geen wijzigingen

Donderdag 17 mei

20:30 - 22:00

Sporthal de Marke

Zaal en tijdswijziging

Maandag 21 mei

20:00 - 22:00

Valkenlaan

Vervalt in verband met Pinksteren

Dinsdag 22 mei

19:30 - 21:30

Trasselt

Geen wijzigingen

Donderdag 24 mei

20:30 - 22:00

Sporthal de Marke

Zaal en tijdswijziging

Maandag 28 mei

20:00 - 22:00

Valkenlaan

Vervalt in verband met examens


Vanaf dinsdag 29 meizijn alle sporthallen we beschikbaar. 

Met sportieve groet, 

Het Bestuur

Zonnig FZ Forza DPC toernooi Smash Hoogeveen 2018

Op 10 april 2018 geplaatst door: Toernooicommissie

Op zaterdag 7 april werd het jaarlijkse FZ Forza DPC Smash jeugdtoernooi gespeeld. Er hadden zich ongeveer 80 spelers aangemeld en het zonnetje scheen al vroeg in de ochtend. Het ging een mooie dag worden.

 

In de hal was het al gauw gezellig druk en om 8:30 werden de eerste wedstrijden gespeeld. Er werd gestreden om de prijzen en er zaten spannende wedstrijden tussen. Alle spelers hadden een lootje gekregen en rond 12 uur konden zij bij de wedstrijdtafel kijken of ze een prijsje hadden gewonnen bij de verloting. Het toernooi liep mooi op schema. Ook dit jaar werd de prijsuitreiking over 2 delen verspreid. Voor de u11 en u13 jeugd was die om 15:00 uur en voor de u15, u17 en u19 om 17:30 uur.

 

Er deden 16 Smash spelers mee aan het DPC en een aantal daarvan zijn in de prijzen gevallen. In de meisjesenkel onder 13 is Noa Anderson in een spannende 3 setter 2e geworden. Ook in de meisjesdubbel onder 13 heeft ze de 2e prijs gewonnen samen met Marin Steenbergen van Staphorst. In de jongensenkel onder 13 heeft Wesley Anderson de 1e prijs gewonnen. In de jongensdubbel onder 13 zijn alle prijzen naar Smash gegaan! Wesley Anderson en Sjors Quiko hebben de 1e prijs gewonnen en Djimo Laturette en Dylan Van Elp hebben de 2e prijs gewonnen.

In de jongensdubbel onder 15 hebben Jesse van der Veen en Carlo Danner de 1e prijs gewonnen. De gemengd dubbel onder 17 is gewonnen door Max Engels en Arianne Mol en in de meisjesdubbel onder 17  heeft Shania Sapulette samen met Marit Zwart van BC drachten de 1e prijs gewonnen.

 

Het was een geslaagd toernooi en het is mooi om te zien dat er steeds meer smashers meedoen aan de toernooien! Tot volgend jaar!

De clubkampioenen van Smash voor het jaar 2018 zijn bekend

Op 21 maart 2018 geplaatst door: Toernooicommissie

Afgelopen zaterdag, 17 maart 2018, vonden de jaarlijkse Clubkampioenschappen van Smash weer plaats. In de ochtend gingen de jeugdspelers, zowel de starters- als de wedstrijdspelers, de strijd met elkaar aan om de titel van Clubkampioen 2018 te bemachtigen. Er werd in drie categorieën gespeeld: jongens wedstrijd, meisjes wedstrijd en starters gemengd. De clubkampioenen van 2018 zijn:

foto van Badmintonvereniging Smash.

Jongens wedstrijd

1e Max Engels

2e Jesse van der Veen

 

Meisjes wedstrijd

1e  Arianne Mol

2e Shania Sapulette

 

Starters gemengd

1e Tessa Linthorst

2e Hugo Fieten

 

 

 

We willen alle kinderen bedanken voor hun deelname en voor het plezier dat van hun afstraalt tijdens het badmintonspel. Mooi om te zien. Wat een toppers allemaal!

In de middag was het de beurt aan de senioren. Langzaamaan druppelden de spelers binnen. Naast de reguliere singles werden er ook dit jaar fanatieke Amerikaanse mixen gespeeld. Er werd gestreden om prijzen in de volgende categorieën: heren wedstrijd, dames wedstrijd, heren recreanten en uiteraard de Amerikaanse mix. De clubkampioenen van 2018 zijn:

foto van Badmintonvereniging Smash.

Heren wedstrijd

1e Matthijs Esser

2e Pim Nijmeijer

 

Dames wedstrijd

1e Judith van Amerongen

2e Stephany de Jonge

 

Heren recreant

1e James Anderson

2e Arie den Boon

 

 

Amerikaanse mix dames

Judith van Amerongen

Amerikaanse mix heren

Marc van der Veen

 

Aansluitend hebben we heerlijk mogen genieten van een Italiaans buffet en een lekker drankje. Meer dan verdiend. Van harte gefeliciteerd allemaal!

 

Tot volgend jaar.

 

J2 én J3 KAMPIOEN!

Op 12 maart 2018 geplaatst door: Competitiecommissie

Kampioenen Jeugd gehuldigd!

Vanavond hebben we 2 jeugdteams mogen huldigen. Zowel J2 als J3 zijn kampioen geworden van de afgelopen competitie. Beide teams kwamen uit in U15 2e klasse, elk in een verschillende poule. En beide teams hebben de eerste plaats weten te bemachtigen. Onder aanwezigheid van veel spelers én ouders mochten jullie een prachtige beker in ontvangst nemen. Namens BV Smash Hoogeveen allemaal van harte gefeliciteerd!

Enkele foto's van de huldiging staan hieronder. Meer foto's zijn op onze facebookpagina te vinden: www.facebook.com/SmashHoogeveen

 

J3 derde jaar oprij kampioen

Op 16 februari 2018 geplaatst door: Competitiecommissie

Smash J3 Kampioen

 

Het jeugdteam J3 van Smash Hoogeveen is afgelopen zaterdag kampioen geworden in de tweede klasse (A), onder de 15 jaar, van het competitieseizoen 2017-2018.

Dit is het derde seizoen achtereen dat J3 de eerste prijs weet te behalen.

Aan het begin van dit competitieseizoen hadden we dit niet durven hopen, omdat de jongste speler van het team nog maar 10 jaar is.

Maar het team ging de strijd aan. 12 Wedstrijden in totaal moesten er worden gespeeld tegen o.a. Veendam, Bahosa en Zuidhorn.

Tegen de koploper werd het twee keer gelijk spel. Maar in de laatste wedstrijd wist Smash met 5-3 te winnen van Zuidhorn. Uiteindelijk wist J3 76 punten te halen uit 12 wedstrijden, en dat resulteerde weer in een eerste plaats in hun poule. 

 

Wesley Anderson, Sjors Quiko, Shania Sapulette, Noa Anderson, (Ramon Kluft mist op de foto)

FZ Forza 468 toernooi

Op 12 februari 2018 geplaatst door: Toernooicommissie

Zaterdag 3 februari was het dan weer zover, het 468 FZ Forza toernooi van Smash Hoogeveen.

De ochtend begon voor een aantal vrijwilligers lekker vroeg, namelijk 7:30 uur om de zaal klaar te maken, zodat om 9:00 uur gestart kon worden met de eerste wedstrijden.

 

De wedstrijden verliepen mooi volgens schema met erg veel spannende en mooie wedstrijden om naar te kijken. Dit was uiteindelijk ook terug te zien in de uitslagen van de wedstrijden en was het nog erg spannend wie er uiteindelijk in de finales zouden staan.

Om ongeveer 18:00 uur kon er gestart worden met de eerste finale ronde, waarbij de spelers voor de laatste keer hun best moesten doen voor een eerste plek.

Uiteindelijk werd het ook in de finales nog erg spannend met een aantal driesetters die gespeeld werden. Een van deze driesetters werd gespeeld door Matthijs Esser en Stefhan Koehorst van Smash Hoogeveen. Zij wisten in de derde set, met een spectaculaire stand van 21-5, te winnen van de 2 heren van BC Flits uit Wierden. Daarnaast stond Matthijs Esser ook nog in de finale van het gemend dubbel. Samen met Edith Nijmeijer-te Velde sloegen zij hun tegenstanders overtuigend, in 2 sets, van de baan.

Toen ook deze wedstrijden gespeeld waren, konden de vrijwilligers alles weer opruimen en werd de prijsuitreiking voorbereid.

Rond 20:00 uur werden de prijzen uitgereikt en de vrijwilligers en sponsoren bedankt.

Wij kijken terug op een gezellig en sportief toernooi en hopen er ook volgend jaar weer een geslaagd toernooi van te maken.

 

Einde Competitie

Op 28 januari 2018 geplaatst door: Competitiecommissie

Afgelopen zaterdag was het voor de competitiespelers van badmintonvereniging Smash Hoogeveen alweer de laatste thuisspeeldag van dit seizoen. Een aantal teams hebben nog een inhaalwedstrijd gepland staan maar voor de overige teams is dit seizoen alweer een feit. Dit jaar geen kampioenschappen bij de seniorenteams, daarentegen helaas wel twee degradaties. De meeste jeugdteams hebben nog 1 a 2 wedstrijden te gaan, waarvan 3 van de 4 teams kans hebben op een kampioenschap! De Teams van de starterscompetitie draaien ook goed mee dit jaar en eindigen mooi in de middenmoot. Alleen team 7 eindigt onderaan maar hebben desalnietemin goed hun best gedaan dit jaar! Ondanks veel uitval van spelers en regelen van invallers kunnen we dit seizoen met een positieve en leerzame terugblik afsluiten.

Volgende week, zaterdag 3 februari, start alweer het eerste toernooi van het seizoen en dat is ons eigen FZ Forza 468 toernooi. Mocht u langs willen komen om te kijken, dan zijn wij te vinden in Sporthal de Valkenlaan in Hoogeveen. De eerste partijen beginnen om 9.00 uur en de finales zullen eind van de middag/begin van de avond gespeeld worden. Misschien tot dan!

Activiteiten Smash: bowlen en nieuwjaarsborrel

Op 23 december 2017 geplaatst door: Activiteitencommissie

Nieuwjaarsborrel

Donderdag 4 januari 2018 ben je 's avonds van harte welkom in de Sportkantine Valkenlaan. Van 19:00 tot 21:00 uur kan er nog gebadmintond worden in de sporthal Valkenlaan. Daarna zullen we met z'n allen proosten op het nieuwe jaar. Aanmelden is niet nodig, we hopen op je komst.

 

Bowlen 13 januari 2018

Zaterdag 13 januari 2018 kunnen alle Smashers gezellig bowlen bij Kiri in Hoogeveen.

Jeugd
De jeugd bowlt van 19.00 uur tot 21.00 uur. De eigen bijdrage voor jeugdleden is €3,-.

Recreanten en wedstrijdsenioren
De recreanten en wedstrijdsenioren bowlen van 21.00 uur tot 23.00 uur. De kosten zijn voor eigen rekening.

Opgeven
Opgeven kan door een e-mail te sturen naar "> tot uiterlijk 31 december.

Groetjes,
Activiteitencommissie Smash
(Riekje, Meriam, Demi, Stephany en Jasper)

Starterscompetitie

Op 17 november 2017 geplaatst door: Competitiecommissie

Hoewel de reguliere badmintoncompetitie al vanaf september bezig is, kunnen vanaf november ook de beginnende badmintonners zich meten met jonge spelers van andere verenigingen. Badmintonvereniging Smash Hoogeveen doet met 3 teams mee met deze starterscompetitie, die speciaal in het leven is geroepen om ook de beginnende jeugdspelers competitie te kunnen laten spelen. Tijdens een wedstrijd speelt een team drie dubbels en drie singles. Op zaterdag 11 november om 9.00 uur in sporthal Valkenlaan was het een drukte van jewelste. Naast de gewone jeugdspelers waren ook zo’n 20 startende badmintonners in de hal te vinden. Enkele minuten na 9.00 uur waren alle banen bezet en werd er volop gespeeld: op een speelse manier leren deze starters alle aspecten van de competitie kennen.

Nadat alle partijen waren gespeeld konden de standen worden opgemaakt: J5 heeft deze eerste wedstrijd tegen Zuidhorn gewonnen met 4-2. J6 mocht ook spelen tegen Zuidhorn en speelde 3-3. J7 had het moeilijker en moest met verlies naar huis, 1-5 tegen de Racketeers uit Emmen. Maar hoewel badminton een wedstrijdsport is, gaat het bij de starters vooral om het meedoen en met het leren kennen van de competitie, en dat is op deze thuisspeeldag van Smash Hoogeveen, waarbij de sfeer zoals altijd uitstekend is, prima gelukt. Standen van de overige jeugdteams en de senioren zijn te vinden op de website.

De komende weken mogen de starters op bezoek bij de tegenstanders, de volgende thuisspeeldag is op zaterdag 2 december.

Uitslagen thuispeeldag zaterdag 11 november

Op 11 november 2017 geplaatst door: Competitiecommissie

Jeugd

Smash J1 - Stiens J1 : 6 - 2

Smash J2 - Nijeveen J3 : 4 - 4

Smash J3 - Zuidhorn J2 : 3 - 5

Smash J4 - Zuidhorn J3 : 2 - 6

Smash J5 - Zuidhorn J4 : 4 - 2

Smash J6 - Zuidhorn J5 : 3 - 3

Smash J7 - Racketeers J5 : 1 - 5

 

Senioren

Smash 1 - Ulftse BC 2 : 2 - 6

Smash 2 - BC GO! 2 : 2 - 6

Smash 3 - Griffioen 1 : 0 - 8

Smash 4 - Zuidhorn 1 : 5 - 3

Smash 5 - Amor 6 : 2 - 6

Algemene Ledenvergadering

Op 10 november 2017 geplaatst door: Het bestuur

Beste (ouders van jeugd(leden),

Hier vindt u de benodigde stukken voor de ALV van 2017.
Door op de links te klikken krijgt u de documenten in PDF format.

Met oog op het mileu en de ervaring van de laatste jaren dat veel leden de stukken digitaal op een tablet meebrengen worden er geen geprinte versie van de documenten verstrekt. 

- Agenda
- Notulen ALV 2016
- Jaarverslag 2016-2017
- Financiele bijlage 1
- Financiele bijlage 2
- Financiele bijlage 3
 

Agenda ALV
woensdag 22 november
Valkenlaanhal kantine
2000u

 1. Opening door de voorzitter
 2. Notulen jaarvergadering 2017
 3. Ingekomen stukken
 4. Jaarverslagen
  1. Bestuur
  2. Ledenadministratie
  3. Recreantencommissie
  4. Competitiecommissie
  5. Activiteitencommissie
  6. Toernooicommissie
  7. Trainerscommissie
  8. Wervingscommissie
  9. Sponsorcommissie
  10. Flagshipcommissie
 5. Financieel verslag (jaarverslag penningmeester)
 6. Verslag kascommissie
 7. Dechargeverlening bestuur
 8. Begroting seizoen 2017-2018
 9. Benoeming bestuur
 10. Benoeming nieuwe kaslid
 11. Rondvraag

Voor vacante plekken binnen het bestuur kan iedereen zich aanmelden tot voor het begin van de vergadering. De plekken staan tevens vermeld in het jaarverslag van het bestuur en zijn en dik gemarkeerd.

Functie

Naam

Periode

Kandidaten

Voorzitter:

Vacant

Vacant

 

Secretaris:

Vacant

Vacant

 

Penningmeester:

Danny Victorie

aftredend 2017-2018

 

Trainers-cie

Vacant

Vacant

 

Activiteiten-cie

Vacant

Vacant

 

Recreanten-cie

Peter Velema

aftredend 2018-2019

 

Wervings-cie

Vacant

Vacant

 

Competitie-cie

Vacant

Vacant

Marc van der Veen

Toernooi-cie

Stefhan Koehorst

aftredend 2018-2019

 

Sponsor-cie

Jasper Haveman

aftredend 2018-2019

 
       

 

Smash organiseert recreanten Halloweentoernooi -

Op 08 oktober 2017 geplaatst door: Recreantencommissie

Update 26-10-2017
Helaas zal het Smash Halloweentoernooi niet doorgaan op zaterdag 28 oktober wegens te weinig animo.

Smash 2 verliest tweede competitiewedstrijd

Op 25 september 2017 geplaatst door: Competitiecommissie

Na een goede start van het seizoen afgelopen week met een 6-2 winst tegen BC Flits 3, waren de rollen dit weekend omgedraaid en verloor het tweede team van Smash Hoogeveen met 2-6 van Zwolsche BC1.

De heren Pim Nijmeijer en Cedric Loopers mochten de dag starten met de heren dubbel. Na een goede pot tegen twee ervaren spelers van Zwolle verloren ze nipt in 2 sets. De dames Stephany de Jonge en Melissa Santinge speelden tegelijkertijd op het veld ernaast en maakten er dit keer een spannende driesetter van. Na een makkelijke overwinning vorige week op de dames van BC Flits was deze wedstrijd van een ander niveau. Door een kwamen de dames in de derde set op een flinke achterstand van 11-18. Gelukkig herpakten ze zich en wisten alsnog met 21-19 te winnen! Inmiddels was Jos Rollman begonnen aan zijn single partij. Helaas kwam hij niet lekker in zijn spel en verloor in twee sets. De Jonge stond na de pittige driesetter ook alweer op de baan en begon iet wat stroef maar dat veranderde al snel en ze wist de eerste set naar zich toe te trekken. In de tweede set deed haar tegenstandster er een tandje bij en wist deze set te winnen. Helaas trok ze dit in de derde set door en wist de Jonge net niet te winnen. Nijmeijer en zijn tegenstander gingen aardig gelijk op, maar toch wist Nijmeijer in 2 spannende sets te winnen. Santinge begon haar single wat onwennig en wist zich niet te herpakken en verloor ook net in twee set. Vervolgens maakten Rollman en de Jonge zich op voor de eerste mix partij. De eerste set zaten ze goed in hun spel en wisten deze te winnen. In de tweede set veranderde hun tegenstanders van tactiek en wisten daardoor te winnen. De Jonge was opnieuw veroordeeld tot het spelen van een derde set. Een spannende set maar helaas werd er aan het kortste eind getrokken. Met een stand van 2-5 was er nog een sprankje hoop voor een extra punt. Welke was gevestigd op de mix partij van Loopers en Santinge. Er werd goed begonnen maar door vele fouten ging dit punt naar de tegenstanders. Resulterend in een eind uitslag van 2-6. Volgende week speelt Smash2 thuis tegen BC Assen, om 12.30 in sporthal Valkenlaan.

Smash 1 opent seizoen met nederlaag

Op 19 september 2017 geplaatst door: Competitiecommissie

Het eerste team van Smash opende dit weekend de competitie tegen Elo United uit Hengelo. Het team incasseerde een grote nederlaag, maar zag wel voldoende lichtpuntjes om op door te bouwen.

 

Omdat Matthijs Esser de competitie start moest missen, kon Pim Nijmeijer zijn debuut maken in het eerste team van Smash. Samen met Stefhan Koehorst speelde hij het dubbelspel tegen het koppel van Elo. Waar de eerste set redelijk dik werd verloren konden Nijmeijer en Koehorst goed bijblijven in de tweede set. In een gelijkopgaande set werden een paar slordigheden de heren fataal waardoor een 1-0 achterstand op het bord kwam te staan. Omdat Yvonne Drost de eerste wedstrijden door een blessure aan de kant staat, speelde Daphne Houtsma haar damesdubbel samen met Edith Nijmeijer. Het koppel moet nog erg aan elkaar wennen en dat was terug te zien in de uitslag. De dames verloren hun partij in twee sets.

 

Koehorst speelde in zijn enkelspel niet goed en wist dan ook niet te winnen. Houtsma kon in de eerste set niet meekomen maar pakte bijna nog de tweede set. Helaas werd er net verloren. De opsteker van de dag kwam op naam van Pim Nijmeijer. Hij wist in drie sets zijn tegenstander aan de kant te zetten waardoor in ieder geval de hatelijke “nul” van het scorebord was. Roos van Goor had in haar eerste set last van haar zenuwen. Toen ze de zenuwen van haar af had gespeeld kon ze een stuk beter meekomen met haar tegenstandster, maar verloor wel in twee sets. Hierdoor stond een stand van 5-1 op het scorebord met nog twee wedstrijden te spelen.

 

Koehorst en Nijmeijer, die dit weekend een gelegenheidskoppel vormde in het gemengddubbelspel wonnen de eerste set van de wedstrijd. Helaas werd de tweede set met een verlenging verloren en kon het koppel geen vuist meer maken in de derde set.  Van Goor en Nijmeijer hadden veel plezier in hun wedstrijd, maar dit leverde geen punt op. Het koppel verloor in twee sets.

 

Over twee weken ontvangt het team van Smash het team van Beca uit Arnhem. Met de terugkeer van Esser hoopt het team een beter resultaat neer te zetten dan afgelopen weekend. Het team speelt op zaterdag 30 september om 12:30 in sporthal de Valkenlaan.

Uitslagen eerste speeldag (16 sept '17)

Op 16 september 2017 geplaatst door: Competitiecommissie

Jeugd

Smash J1 - BC GO! J2 8-0
Smash J2 - Meppeler Meppers J1 8-0
Smash J3 - De Racketeers J2 8-0
Smash J4 - Dwingeloo J1 3-5


 

 

Senioren

Smash 1 - ELO United 1 1-7
Smash 2 - BC Flits 3 6-2
Smash 3 - Novum 1 4-4
Smash 4 - Lewenborg 1 3-5
Smash 5 - BC GO! 5 1-7

 

Start seizoen 2017-2018

Op 29 augustus 2017 geplaatst door: Het bestuur

Na een lange zomervakantie gaat op 4 september dan toch eindelijk het nieuwe badminton seizoen van start. Dit jaar zijn er een aantal wijzigingen in de locaties en de speeltijden. Ook worden dit seizoen de comptitiewedstrijden weer in sporthal de Valkenlaan gespeeld. In onderstaand overzicht kunt u het overzicht van de training/speeltijden voor komend seizoen vinden.

Jeugd

Jeugd Wedstrijd maandag 18.00 - 19.30 uur Het Activum - De Ring
Jeugd Starters maandag 17.00 - 18.30 uur Het Activum - De Ring
Jeugd Wedstrijd 1 en 2 donderdag  18.30 - 20.00 uur Het Activum - De Ring

Senioren-recreanten (incl. ddw + dorpencomp.)

maandag 20.00 - 22.00 uur

Valkenlaanhal

dinsdag 19.30 - 21.30 uur Trasselt
woensdag 9.00 - 10.30 uur Trasselt
donderdag
 
20.00 - 22.00 uur Valkenlaanhal

Senioren z/z competitiespelers

maandag 20.00 - 22.00 uur training Valkenlaanhal
donderdag 20.00 - 22.00 uur training Valkenlaanhal

Zomerbadminton

Op 06 augustus 2017 geplaatst door: Het bestuur

Ook dit jaar is er voor alle leden van Smash de mogelijkheid om te badmintonnen tijdens de zomervakantie. Sporthal de Valkenlaan is open van 19:30 tot 21:30 uur.

Hopelijk zien we jullie daar! 

Succesvol DPC toernooi

Op 23 maart 2017 geplaatst door: Toernooicommissie

Op zaterdag 18 maart werd het jaarlijkse FZ Forza DPC Smash jeugdtoernooi gespeeld. Rond 8 uur kwamen de eerste spelers binnen in sporthal het Activum. Ruim 70 spelers hadden zich aangemeld voor het toernooi en om 8:30 begonnen de eerste wedstrijden.

In de hal was het al gauw gezellig druk en werden er al een paar spannende 3 setters gespeeld. Rond 11 uur konden spelers bij de wedstrijdtafel kijken of ze een prijsje hadden gewonnen bij de verloting.  Er zijn nauwelijks spelers uitgevallen en de schema’s liepen mooi op tijd, al dan niet voor. Dit jaar werd de prijsuitreiking voor het eerst over 2 delen verspreid. Voor de u11 en u13 jeugd was die om 15:00 uur en voor de u15, u17 en u19 om 17:00 uur.

Er zijn ook een paar spelers van Smash in de prijzen gevallen. In de meisjesenkel onder 11 is Noa Anderson als winnaar uit de bus gekomen. Na een paar zwaar bevochten wedstrijden is Shania Sapulette knap 2e geworden in de meisjesenkel onder 13. In de jongensdubbel onder 15 zijn Jesse van der Veen en Max Engels 1e geworden.  In de hoogste categorie onder 19 is Iris Lunenborg 1e geworden in de meisjesenkel.

Ondanks dat niet iedereen in de prijzen is gevallen, zijn er mooie wedstrijden gespeeld en dat belooft veel voor de toekomst!

De prijswinnaars

Smash J4 jeugdkampioen

Op 18 februari 2017 geplaatst door: Competitiecommissie

Ons jeugdteam J4 is kampioen geworden, in de 3e klasse onder 13, van het competitieseizoen 2016-2017.

Dit is het tweede seizoen achtereen dat ze in de prijzen zijn gevallen.

Ze moesten twaalf wedstrijden strijden tegen verschillende badmintonverenigingen waaronder Meteoor, Bahosa, Appelscha en Staphorst .

De een na laatste wedstrijd tegen de, op dat moment nog, koploper was nog spannend maar ze wisten te winnen en gingen toen met 5-3 winst naar huis.

Afgelopen zaterdag wisten ze, met een overtuigende 8-0, weer te winnen en dat resulteerde voor J4 in een eerste plaats in de poule.

 

vlnr. Sjors Quiko, Ramon Kluft, Wesley Anderson, Noa Anderson en Shania Sapulette

Geslaagd FZ FORZA 468 Smashtoernooi

Op 09 februari 2017 geplaatst door: Toernooicommissie

Afgelopen zaterdag vond het jaarlijkse FZ FORZA 468 toernooi plaats. Het toernooi is onderdeel van het 468 circuit van noord Nederland en betekend jaarlijks de start van het toernooiseizoen. De vorige edities van het toernooi werden gehouden in de Valkenlaan in Hoogeveen. Dit jaar werd er voor het eerst gespeeld in het nieuwe Activum. 130 deelnemers streden in 3 verschillende categorieën voor de eerste prijs.

Het toernooi begon met wat opstart problemen waardoor het toernooi in het begint wat vertraging op liep. Gelukkig kon er in de loop van de dag ingelopen worden op het schema en werd er precies op tijd gestart met de finales, waarin een groot aantal Smashers waren vertegenwoordigd.

Het gemengddubbelspel van categorie 6 werd een finale compleet gespeeld door Smashers. Raymond van den Brink en Ana Tolj wisten in de finale Danny Victorie en Jennifer Smits te verslaan. Opvallend is dat in de halve finale van den Brink en Tolj nog hadden gewonnen van een ander koppel van Smash, Pim Nijmeijer en Demi van der Veen. Nijmeijer wist ook de halve finale van het enkelspel te bereiken. In de herendubbel wist Cedric Loopers met zijn partner van Drachten een tweede plaats te behalen. In hun halve finale wisten ze te winnen van Wesley Anholts en Patrick Keyner van Smash. Ook Lambert ten buur en Danny Victorie wisten de halve finale te behalen.

In de hoogste categorie, de 4, wisten Stefhan Koehorst en Yvonne Drost de finale te halen, maar verloren deze in 3 spannende sets. Judith van Amerongen en Saeed Taki verloren in de halve finale. Matthijs Esser en Stefhan Koehorst, vorig jaar winnaar van het herendubbel, stonden ook dit jaar in de finale en wisten die overtuigend te winnen. Esser haalde in het enkelspel een knappe halve finale plaats. Een overzicht van de prijswinnaars van Smash:

Gemengddubbel 6:

1e prijs; Raymond van den Brink en Ana Tolj

2e prijs; Danny Victorie en Jennifer Smits

 

Damesdubbel 6

2e prijs; Riekje van der Laan en Jennifer Smits

 

Herendubbel 6

2e prijs; Cedric Loopers en Aron Buisman (Bc Drachten)

 

Gemengddubbel 4

2e prijs; Stefhan Koehorst en Yvonne Drost

 

Herendubbel 4

1e prijs; Matthijs Esser en Stefhan Koehorst

 

Wijziging speellocaties vanaf 1 februari

Op 12 januari 2017 geplaatst door: Het bestuur

Aangezien de opkomst en groepsgrootte van de senioren wedstrijdspelers en de recreanten niet twee aparte hallen kunnen vullen heeft het bestuur besloten om de groepen weer onder één dak te brengen. Vanaf 1 februari gaan de volgende veranderingen in voor de senioren wedstrijdspelers en de recreanten die op de maandagen en donderdagen spelen. Voor de jeugd verandert er dus niks.

Wedstrijdspelers:

 • Maandag training: 19:30 tot 21:30 (mogelijkheid tot spelen tot 22:00).
 • Donderdag vrijspelen: Naar de Valkenlaan van 20:00 tot 22:00

Recreanten

 • Maandag: Van 20:00 tot 22:00 Stadion i.p.v. de Ring (dus andere hal in het Activum).
 • Donderdag: Geen verandering van tijd voor de recreanten, maar het zal drukker zijn in de hal. (Vrij spelen voor de wedstrijdspelers).

De afwijking met vorig jaar is dat de wedstrijdspelers nu op maandag trainen en niet op donderdag. In overleg met Stinne heeft het bestuur hier voor gekozen omdat de opkomst vele malen hoger ligt dan op de donderdag.

Let op, voor maandag 30 januari gelden de huidige speelmogelijkheden. Donderdag 2 februari is dus de eerste keer dat de groepen weer samen spelen.

Smash doet goede zaken tegen Ijsselstad

Op 01 november 2016 geplaatst door: Competitiecommissie

Zaterdag moesten de badmintonners van Smash vroeg op weg voor de uitwedstrijd tegen Ijsselstad uit Deventer. Ijsselstad stond 3e in de poule en een aantal van het team waren nog ongeslagen, waardoor het een lastige wedstrijd zou worden.

Matthijs Esser en Stefhan Koehorst, deze competitie nog ongeslagen in de herendubbel, startte tegen een koppel dat dit seizoen ook nog niet verloren had. Met ijzersterke smashes en goed geplaatst spel wonnen de heren overtuigend in twee sets. De damesdubbel werd gespeeld door Roos van Goor en Yvonne Drost. De eerste twee sets waren erg spannend en gingen gelijk op. Een derde set moest in dit geval uitkomst bieden wie de winnaar zou worden van de damesdubbel. De dames van Smash wisten in de derde set net een stapje extra te doen, waardoor ze de set wonnen met 21-13.

Esser speelde de eerste heren enkel. Vorige week is hij zijn ongeslagen status in het enkelspel kwijtgeraakt en ook deze week speelde hij tegen een sterke heer die nog geen wedstrijd had verloren. Doordat Esser één van zijn beste wedstrijden van het seizoen speelde wist hij te winnen met 21-13 en 21-17. Van Goor, normaal gesproken spelend in het twee team van Smash speelde een erg spannende eerste dames enkel. Helaas wist ze net niet te winnen, ze verloor in drie sets, waarvan de 3e set met 21-19 werd beslist in het nadeel van Smash. Koehorst ging goed van start in zijn enkelspel, maar moest helaas aan het einde van de eerste set geblesseerd afhaken. Hij speelde de wedstrijd wel uit, maar was niet in staat om een goed resultaat neer te zetten. Yvonne Drost wist ook in haar zesde enkelspel van het seizoen ongeslagen te blijven. Ze won tweemaal met 21-11. Hiermee was er al minimaal een gelijkspel behaald en konden de Smashers proberen om in de mixen de winst naar zich toe te trekken.

Beide gemengddubbels hadden het zelfde spel beeld, de mix van van Goor en Esser wonnen de eerste set met 21-19, de mix van Drost en Koehorst wonnen de eerste set met 21-17. Beide mixen verloren de tweede set met 19-21, waardoor beide gemengddubbels in een derde beslist moest worden. Beide koppels waren goed bij de les en wisten de derde set te winnen.

Met het resultaat (6-2) kunnen de spelers erg tevreden zijn. Volgende week spelen de spelers van Smash op vrijdag avond, uit, tegen BC Flits uit Wierden.

 

Gelijkspel Smash tegen Pluumke uit Winterswijk

Op 26 oktober 2016 geplaatst door: Competitiecommissie

Afgelopen zondag, speelde het eerste team van Smash uit tegen Pluumke uit Winterswijk. De thuiswedstrijd werd met 7-1 gewonnen, maar vandaag werd er een andere uitslag verwacht.

Vandaag werd de heren dubbel gespeeld door Matthijs Esser en Stefhan Koehorst. De vorige wedstrijd werd in 3 sets gewonnen en ook deze wedstrijd werd in 3 sets beslist. De heren wonnen de 3e set met 21-15. De dames dubbel, gespeeld door Yvonne Drost en Ana Tolj, kende het zelfde spelbeeld. De dames wonnen in 3 sets waarvan de laatste set 21-7.

Esser had vandaag in zijn enkelspel een echte offday. Hij verloor in twee sets, zijn eerste nederlaag van het seizoen. Tolj kon het niet bolwerken in haar enkelspel en verloor ook in twee sets. Koehorst kon in zijn enkelspel ook niet mee komen en verloor in drie sets. Drost wist in haar eerste set een achterstand om te zetten in winst. De tweede set had ze haar tegenstander goed onder controle en won ook de tweede set. De stand met alleen nog de mixen te gaan was 3-3.

Tolj en Esser speelde voor de eerste keer een mix met elkaar. Beide sets werden gewonnen. Drost en Koehorst speelden een hele slechte mix en verloren in twee sets.

Toen de rook was opgetrokken, stond er een 4-4 einduitslag op het bord. Volgende week wacht de volgende uitwedstrijd tegen BC ijsselstad uit Deventer, de nummer 3 uit de poule.


 

Inloopdagen

Op 22 oktober 2016 geplaatst door: Het bestuur

Badmintonvereniging Smash houdt van 31 oktober tot en met 3 november inloopdagen. Als je tijdens deze inloopdagen lid wordt dan krijg je een goed racket gratis.

Maandagavond 31 oktober is de eerste avond in het onlangs geopende Activum. De jeugd speelt van 18 uur tot 19.30 uur, de senioren van 20 uur tot 22 uur. Op dinsdagavond wordt er door de senioren gespeeld in sporthal Trasselt tussen 19.30 uur en 21.30 uur. Op woensdagochtend kun je daar ook terecht tussen 9 uur en 10.30 uur. Let op: dan via de zij-ingang.

Op donderdag speelt de jeugd vanaf 17 uur tot 20 uur in het Activum, de wedstrijdspelers spelen daarna van 20 to 22 uur. De senior-recreanten spelen in sporthal Valkenlaan van 20 uur tot 22 uur.

Vierde overwinning op rij voor Badmintonners Smash

Op 14 oktober 2016 geplaatst door: Competitiecommissie

Afgelopen zaterdag stond voor de badmintonners van Smash1 de thuiswedstrijd tegen BC Denekamp op het programma. Edith Nijmeijer zal dit seizoen niet meer spelen, waardoor er in een andere opstelling aangetreden moest worden. Gelukkig stonden met Roos van Goor en Stephany de Jonge twee goede invallers klaar. Het zou een belangrijke wedstrijd worden, aangezien Denekamp de mede koploper is.

Matthijs Esser en Stefhan Koehorst lieten ook deze wedstrijd weer zien dat ze over een ijzersterke herendubbel beschikken. Ze kwamen geen moment in de problemen en wonnen zeer overtuigend. De damesdubbel, gespeeld door Yvonne Drost en Roos van Goor, moesten in het begin aan elkaar wennen. Des te knapper was het dat ze in twee sets wisten te winnen.

Esser speelde erg goed tegen zijn tegenstander en won overtuigend in twee sets.

Stephany de Jonge mocht aantreden als eerste dame. Na de eerste set nipt te hebben verloren met 22-20, won ze de twee volgende sets met 21-18. Op dit moment konden de spelers van Smash al niet meer verliezen, de stand na de 1e singels was 4-0.

Koehorst speelde goed in de eerste set van zijn singel. Helaas kwam hij in beide opvolgende sets te ver op achterstand waardoor hij zijn singel verloor.

Drost maakte er een ware triller van. Nadat ze de eerste set met minimaal verschil had gewonnen met 22-20, verloor ze de tweede set met 21-23. De 3e set wist Drost in haar voordeel te beslissen, waardoor de overwinning voor Smash binnen werd gehaald.

Van Goor en Esser speelde in de eerste set van de mix voornamelijk om aan elkaar te wennen. De eerste set werd helaas verloren. Nadat ze de 2e set in hun voordeel hadden beslist, werd ook de 3e set gewonnen. Een goede prestatie, gezien het feit dat het koppel nog nooit samen had gespeeld.

Drost en Koehorst wisten ook hun vierde mix dit seizoen niet te verliezen en wonnen vrij eenvoudig in twee sets.

De einduitslag van Smash tegen Denekamp bedroeg uiteindelijk 7-1. De volgende twee weken hebben de badmintonners rust, waarna de uitwedstrijd tegen Pluumke uit Winterwijk wacht.

Verassend grote zege Smash 1 tegen Pluumke ‘67 uit Winterswijk

Op 03 oktober 2016 geplaatst door: Competitiecommissie

Afgelopen zaterdag moest het eerste team van Smash aantreden tegen Pluumke ’67 uit Winterswijk, de op dat moment koploper in de 4e divisie afdeling 1 landelijk.

De herendubbel, gespeeld door Matthijs Esser en Stefhan Koehorst is dit seizoen nog ongeslagen. De eerste set wonnen ze met 21-4. Hierna verloren de heren van Smash hun concentratie wat resulteerde in het eerste setverlies van het seizoen. In de 3e set waren ze weer bij de les en wonnen ze vrij eenvoudig met 21-12. De damesdubbel, gespeeld door Yvonne Drost en Edith Nijmeijer hadden maar twee sets nodig om hun tegenstander op de knieën te krijgen. Tussenstand na de dubbels: 2-0.

Esser is in zijn singel nog zonder setverlies en daar veranderde dit weekend ook niets aan. Hij won in twee sets. In zijn laatste 3 wedstrijden, kreeg hij slechts 62 punten tegen. Nijmeijer wist helaas niet te winnen en verloor in twee sets. Koehorst heeft dit seizoen de vorm in zijn singel nog niet gevonden, alle voorgaande wedstrijden gingen verloren. Ook dit weekend leek het weer een verlies partij te worden, maar toch won hij, in drie sets. Drost speelde uitstekend tegen haar tegenstandster en won met twee keer 21-16. Op dit moment was de winst al veilig gesteld, Smash stond op een 5-1 voor sprong voordat er aan de mixen begonnen werd.

Nijmeijer en Esser speelden hun laatste wedstrijd van het seizoen samen, en ook dit werd vrij eenvoudig gewonnen. Drost en Koehorst hadden het een stuk lastiger in hun mix. De eerste set werd verloren, waarna de tweede set wel in winst werd omgezet. In de beslissende set kregen ze 2 wedstrijdpunten tegen, maar ondanks dat wisten ze te winnen met 22-20.

De uiteindelijk uitslag was 7-1 in het voordeel van Smash, een resultaat waar vooraf zeker geen rekening mee gehouden werd. Volgende week zaterdag speelt Smash weer een thuiswedstrijd tegen Denekamp. Denekamp staat op dit moment net als Smash op 19 punten en is daarmee mede koploper.

Tweede overwinning badmintonners Smash

Op 29 september 2016 geplaatst door: Competitiecommissie

Toen half Hoogeveen nog op één oor lag, vertrokken de badmintonners van het eerste team van Smash richting Gaanderen voor hun eerste uitwedstrijd van het seizoen.

De heren dubbel van Matthijs Esser en Stefhan Koehorst is vaak goed voor het eerste punt. Ook deze week was dit niet anders, de heren dubbel werd vrij eenvoudig gewonnen. De damesdubbel, gespeeld door Yvonne Drost en Edith Nijmeijer was een stuk spannender. Nadat de dames in de eerste set met 21-19 verloren, schakelde ze een tandje bij waardoor ze de tweede en de derde set wel wisten te winnen.

Esser liet in de eerste set van zijn singel geen spaan heel van zijn tegenstander en won met 21-3. In de tweede set liet Esser de teugel wat vieren, maar won nog steeds overtuigend met 21-9.

Ook deze week werd er voor gekozen om de eerste damesenkel van Nijmeijer op te offeren om zo beter te kunnen presteren in het gemengd dubbelspel. Ze verloor met duidelijke cijfers. Koehorst speelde in zijn enkelspel al een stuk beter dan vorige week, maar werd wel verloren. Drost liet in de eerste set van haar enkelspel, net zoals Esser, niets heel van haar tegenstandster en won overtuigend met 21-4. De tweede set ging ook naar Drost toe. Hiermee was de stand na de singels 4-2.

Vorige week hadden Nijmeijer en Esser nog 3 sets nodig om van hun tegenstanders te winnen. Deze week verging het ze een stuk makkelijker en wonnen ze in twee sets. Drost en Koehorst speelden een goede gemengd dubbel en wonnen in twee sets, wat de einduitslag, net als vorige week op 6-2 bracht.

Volgende week wacht om 13:30 de thuiswedstrijd tegen Pluumke uit Winterswijk in het nieuwe Activum.

Badmintonners Smash openen het nieuwe Activum met overtuigende zege op GSBC AMOR

Op 29 september 2016 geplaatst door: Competitiecommissie

Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma in de vierde divisie landelijk. Vanaf dit seizoen zullen de wedstrijden gespeeld worden in het nieuwe Activum. Door omstandigheden kon er nog niet getraind worden in de hal, waardoor beide teams moesten wennen aan de hal.

Dit seizoen bestaat het eerste team van Smash uit Yvonne Drost, Edith Nijmeijer, Matthijs Esser en Stefhan Koehorst. Esser en Koehorst beten het spits af in de heren dubbel. De eerste set ging lange tijd gelijk op, maar door een versnelling op het juiste moment konden ze de eerste set naar zich toetrekken met 21-18. De tweede set was minder spannend en ging met 21-12 naar de heren van Smash. Ondertussen hadden ook de dames de eerste set gewonnen met 21-17. De tweede set was erg spannend, maar met 2 punten op rij wisten de dames van Smash ook de tweede set naar zich toe te trekken. Hiermee waren de eerste twee punten van het seizoen binnen.

Nadat Esser de eerste set overtuigend had gewonnen (21-15), verstapte hij zich in de tweede helft van de tweede set. Zijn tegenstander kwam nog wel terug, maar gelukkig wist Esser de tweede set wel naar zich toe te trekken. Nijmeijer speelde de eerste dames singel. Een tactische keuze om haar singel te sparen zou in het verloop van de dag goed uitpakken. Ze verloor in twee sets. Koehorst was in zijn singel nog niet in goede doen en verloor in twee set. Drost had het in de eerste set van haar singel erg lastig. Ze had geen grip op haar tegenstandster en verloor de eerste set. In de tweede set waren de rollen precies omgedraaid en trok Drost de set naar zich toe. De derde set gaf eenzelfde spelbeeld weer en ging zeer overtuigd naar Drost met 21-17. Een 4-2 voorsprong voordat er aan de mixen begonnen werd betekende dat Smash in ieder geval niet meer kon verliezen in hun eerste thuiswedstrijd.

Nijmeijer en Esser zijn al jaren de eerste mix van de vereniging. Ook in deze wedstrijd lieten ze zien waarom dat het geval is. Nadat ze de eerste set hadden gewonnen lieten ze door een paar foutjes de tegenstanders beter in hun spel komen. De tweede set werd verloren, maar de derde set ging weer met overtuiging naar de Smash spelers. Hiermee was met een tussenstand van 5-2 de eerste zege van het seizoen een feit. Het was aan Drost en Koehorst om hier 6-2 van te maken. Dit lukte, de tegenstanders werden met goed spel twee keer met 21-14 aan de kant gezet.

Volgende week wacht Smash de uitwedstrijd tegen Poona uit Gaanderen. 

BV Smash trapt af en Twee Gezusters opent haar deuren

Op 13 september 2016 geplaatst door: Het bestuur

Op zaterdag 17 september heeft Badmintonvereniging Smash de eer om als eerste vereniging gebruik te maken van de nieuwe sporthal in het activiteitencentrum "Het Activum", gelegen in het hart van Bentinckspark.

De sporthal is nog niet in gebruik, maar de teams van Smash spelen hun eerste competitiewedstrijden van dit seizoen, als pilot, voor de in gebruikname van de sporthal. Na intensieve betrokkenheid en meerdere bezoeken tijdens de bouw, heeft de vereniging er alle vertrouwen in dat de sporthal op de 17e helemaal in orde is en eventuele kinderziektes minimaal zijn.

Niet alleen de sporthal zal gebruikt worden, ook het sportcafé "De Twee Gezusters" opent haar deuren voor sporters en toeschouwers. Smash begint de dag met jeugdwedstrijden vanaf 11.00u. 's Middags starten de wedstrijden van de senioren. Al met al een hele dag gevuld met sport en gezelligheid in het nieuwste topsportcomplex uit de omgeving. We hopen naast de aanwezige sporters dan ook op veel toeschouwers, geinteresseerden en nieuwsgierigen om een goed beeld van de sporthal te krijgen.


 

Tijdelijk speelrooster door vertraging oplevering Het ACTIVUM

Op 26 augustus 2016 geplaatst door: Het bestuur

Helaas heeft de gemeente ons tijdens de vakantie op de hoogte gesteld van vertraging van de bouw van de nieuwe sporthal. De gemeente heeft geprobeerd ons zoveel mogelijk van alternatieve speelmogelijkheiden te voorzien. Dat viel niet mee, dus we zullen ons flexibel op moeten stellen. Uiteraard kijken we uit naar de ingebruikname van de nieuwe sporthal. 

Jeugd
- Voor de wedstrijdjeugd komt het er op neer dat er op maandag in de Valkenlaan getraind kan worden, op een eerder tijdstip dan aanvankelijk de bedoeling was.
- De starters op donderdag kunnen op de "normale" tijd trainen, maar de eerste weken nog in de Valkenlaan ipv in de nieuwe sporthal.
- Voor de wedstrijdjeugd op donderdag heeft de gemeente geen acceptabel alternatief kunnen bieden. De trainerscommissie heeft hier wel nog ideeen voor en gaat deze voorleggen aan de spelers.
 
Senioren
Voor de senioren betekent dit dat de wedstrijdspelers en de recreanten zowel op maandag als op donderdag de hal moeten delen.
- Op donderdag kan dat in de Valkenlaanhal, waar de recreanten sowieso al zouden spelen. dit zal dus niet zoveel problemen opleveren.
- Op de maandagen moet gezamelijk gebruik gemaakt gaan worden van de sporthal De Marke. Aangezien hier maar 6 banen liggen is dit nogal krap. We willen dan ook de recreanten vriendelijk verzoeken, als dat mogelijk is, om zoveel mogelijk gebruik te maken van de mogelijkheid om dinsdagavond in Trasselt te gaan spelen.

Voor de spelers op dinsdag en woensdag zijn er uiteraard geen (tijdelijke) veranderingen aangezien zijn geen gebruik maken van de nieuwe sporthal.
Wel kan het voorkomen dat er meer spelers van de maandag en donderdag op die speeldagen verschijnen om de drukte te vermijden.


Mogelijk maken we ook nog gebruik van aangeboden speelmogelijkheden op zaterdagen, om enigszins te compenseren voor de drukte.

 

Pilot 17 september
Verder gaan we op zaterdag 17 september als eerste gebruikers wel al gebruik maken het de nieuwe sporthal voor onze eerste thuiswedstrijd in de competitie.
In overleg gaan we deze dag gebruiken om als pilot de hal te testen. Uniek dus om als eerste de hal te mogen gebruiken. We hopen dan ook veel van jullie te mogen verwelkomen in de nieuwe sporthal en in het sportcafé.


Alvast bedankt voor jullie flexibiliteit.
Uiteraard geven we alle klachten met betrekking tot dit tijdelijke rooster met alle plezier door aan de gemeente Hoogeveen.

Jan Santinge

Op 08 juni 2016 geplaatst door: Het bestuur

Afgelopen weekend bereikte ons het trieste nieuws dat Jan Santinge vrijdagavond 3 juni is overleden door een acute hartstilstand.
Jan was bij velen zeer geliefd en heeft een lange geschiedenis bij Smash. Zijn jarenlange inzet als o.a. bestuurslid en coördinator hebben hem enkele jaren geleden tot ere-lid gemaakt.

Voor ieder die zijn medeleven en respect wil tonen; 
Jan ligt bij DELU uitvaartscentrum (Het Haagje 169) waar mogelijkheid is voor condoleances op donderdag 9 juni van 19.45u tot 20.15u.

De ceremonie zal daar tevens plaatsvinden op vrijdag 10 juni om 13.30u, waarna Jan om 14.30u overgebracht zal worden naar de algemene begraafplaats Zevenberg te Fluitenberg met aankomst om 15.00u. Voorafgaand aan de ceremonie is tevens nog mogelijkheid tot condoleren vanaf 12.45u.

http://familieberichten.nl/nl/card/Overlijden/Jan-Santinge/255155

We zijn geschokt door dit verlies en ons diepste medeleven gaat uit naar zijn familie.

Hoog bezoek op gezellig en sportief Beachbadmintontoernooi

Op 01 juni 2016 geplaatst door: Toernooicommissie

Afgelopen zaterdag, 28 mei 2016, vond voor de vierde keer het unieke Beachbadmintontoernooi van badmintonvereniging Smash Hoogeveen plaats bij Maxx sports and events. Na de successen van voorgaande jaren, was het dit jaar wederom een geslaagd toernooi.

Om 7:00, wat behoorlijk vroeg was voor een zaterdagmorgen, stonden de vrijwilligers gereed om de hal klaar te maken. Na wat passen en meten van de netten en baanlijnen, was de hal na een uur gereed. Tegen 8:30 stroomden de eerste deelnemers al binnen. Daaropvolgend gingen de eerste ronde partijen om 9:00 van start. Er werd gespeeld volgens een Zwitsers ladder systeem. Dit maakte dat de partijen aan elkaar gewaagd waren en dat menig speler een flinke duik in het zand moest maken om de shuttle te halen. Per onderdeel werden er drie wedstrijden gespeeld. Voor veel deelnemers, die zich ingeschreven hadden voor twee onderdelen, waren de zes wedstrijden soms meer dan genoeg vanwege de opkomende spierpijn in de kuiten. Er werd gespeeld in de volgende zes categorieën: gemengd dubbel wedstrijd, gemengd dubbel recreanten, heren dubbel wedstrijd, heren dubbel recreanten, dames dubbel wedstrijd en dames dubbel recreanten.

Naast het badmintonnen, zorgden deelnemers en publiek voor extra sfeer in de hal door strandstoelen en badhanddoeken mee te nemen. Daarnaast werden met behulp van zandspeeltjes en scheppen de mooiste zandkastelen gemaakt.

Na afloop was er nog hoog bezoek. De voorzitter van Badminton Nederland, Clemens Wortel, kwam hoogst persoonlijk naar Hoogeveen om het bestuur van badmintonvereniging Smash een erepenning te overhandigen voor het 50-jarig bestaan van Smash, als dank en waardering voor 50 jaar promotie van de badmintonsport. Als vereniging voelen we ons bijzonder vereerd. Met hulp en betrokkenheid van alle vrijwilligers hopen we nog heel veel jaren hetzelfde te doen.

Aansluitend werden de prijzen uitgereikt. Er was een eerste en tweede prijs voor alle categorieën. De prijzen werden verzorgd door Maxx. Hieronder alle prijswinnaars:

Gemengd dubbel wedstrijd:
1e Saied Taki & Judith van Amerongen (BV Smash Hoogeveen)
2e Brent Maarsingh (GSBC AMOR) & Thirza Latupeirissa (BC Amersfoort)

Gemengd dubbel recreanten:
1e Berry de Witte & Els Schra (BC Staphorst)
2e Johnny Auteri & Hester de Jong (BC Bildtse)

Heren dubbel wedstrijd:
1e Brent Maarsingh & Marco Oosterhaven (GSBC AMOR)
2e Daan Hoksbergen & Elano Nijkamp (BC Amersfoort)

Heren dubbel recreanten:
1e Johnny Auteri (BC Bildtse) & Vincent van Munster (BV de Burcht)
2e James Anderson & Peter Velema (BV Smash Hoogeveen)

Dames dubbel wedstrijd:
1e Renske Kwakkenbos (BC Amersfoort) & Ana Tolj (BV Smash Hoogeveen)
2e Ragna Dik & Karolien Doornbos (BC GO!)

Dames dubbel recreanten:
1e Hester de Jong & Tjitske Lautenbach (BC Bildtse)
2e Leontien van der Wulp (BC Bildtse) & Susan Strijker (BV Smash Hoogeveen)

Iedereen gefeliciteerd. Al met al, was het een geslaagd, sportief en gezellig toernooi. Dank aan alle vrijwilligers en spelers. Hopelijk tot volgend jaar!

Sportief en gezellig jeugdevenement

Op 31 juni 2016 geplaatst door: Activiteitencommissie

Afgelopen zaterdagochtend 21 mei 2016 vond het jaarlijkse jeugdevenement van badmintonvereniging Smash Hoogeveen plaats in sporthal Trasselt. Om 8:30 werd de hal klaar gemaakt door vele, enthousiaste vrijwilligers. Om 8:45 druppelden de eerste deelnemers binnen. In totaal waren er 52 deelnemers afkomstig van verschillende verenigingen uit de regio: IJGV IJsselmuiden, SV de Griffioen, BC Oldemarkt, BV Nijeveen, BC Staphorst, Meppeler Meppers, AFC Appelscha, BV Ruinen, De Slagen, BC Bannink Mach en natuurlijk BV Smash Hoogeveen.
De ochtend begon met een gezamenlijke warming-up. Nadat alle kinderen goed warm waren, konden de poulewedstrijden beginnen. Om 11:43 waren de laatste poulewedstrijden gespeeld en moesten de winnaars bepaald worden. Per poule werd er een eerste en tweede prijs uitgereikt. De categorieën waren JD-A, JD-B, MD-A, MD-B, GD-A en GD-B. Hieronder alle prijswinnaars:

Jongensdubbel poule A
1e prijs: Niels de Wildt & Remco Schipper
2
e prijs: Jorrit Cnossen & Justin Melein 

Jongensdubbel poule B
1e prijs: Jef van de Walle & Theo 
Pitts
2e prijs: Kyran Steenbergen & Dylan Ubak

Meisjesdubbel poule A
1e prijs: Annemie Lukkes & Natasja de Jong
2
e prijs: Yvet van Achteren & Maud Russchen

Meisjesdubbel poule B
1e prijs: Annika Wagner & Maaike Tigchelaar
2
e prijs: Nienke van Gasteren & Manischa Damhuis

Gemengddubbel poule A
1
e prijs: Maaike Neervoort & Ruben Hofstede
2
e prijs: Charissa Damhuis & Mylan Damhuis

Gemengddubbel poule B
1
e prijs: Erina Steghuis & Kevin van Dijken
2
e prijs: Annelien Pit & Luuk Wassenaar

 

Jeugdevenement 21 mei 2016

Op 08 mei 2016 geplaatst door: Toernooicommissie
Op zaterdagochtend 21 mei 2016 organiseert Smash het jaarlijks jeugdevenement in sporthal Trasselt. 

Iedereen die zich aanmeldt, speelt meerdere wedstrijden gedurende de ochtend.
Deze ochtend belooft voor alle deelnemers veel badmintonplezier! 
 
Het is een dubbeltoernooi voor starters, dus je geeft je samen met iemand anders op.
De kosten bedragen €3,- per deelnemer

Heb jij zin om mee te doen? Geef je op door op een mail te sturen naar  

Graag de volgende gegevens doorgeven bij je aanmelding: 
 1. Namen dubbelkoppel 
 2. Welk onderdeel? Jongens dubbel/ Meisjes dubbel of Gemengd dubbel 
 3. Geboortedatum & leeftijd 
 4. Competitie gespeeld? Zo ja, welke klasse? 
 5. Aantal badmintonspeeljaren 
Hopelijk melden vele, enthousiaste kinderen zich aan. 
 
Met sportieve groet, 
De Toernooicommissie 

Nog vragen? Neem dan contact op met de toernooicommissie: 
 

Viering 50 jarig jubileum

Op 23 april 2016 geplaatst door: Het bestuur

Afgelopen zaterdag 16 april vierde Smash haar 50 jarig jubileum. Dit werd groots gevierd met een heel dag programma aan activiteiten. De dag begon om 11.00 uur met blacklight badminton voor de jeugd. Deze konden zich vanaf 10.00 uur al melden om zich te schminken en hun shirtjes mooi te versieren met spuitbussen. De mooiste creaties kwamen voorbij. Om 13.00 uur waren de senioren aan de beurt om zich te storten op het blacklight badminton. Ondertussen was het andere deel van de hal ook open gegaan waar iedereen oud hollandse spelletjes kon spelen. Vervolgens hield wethouder Jan Steenbergen een korte speech en onthulde het nieuwe Smash logo waarna het BETA-badminton kon beginnen. De broers Dennis en Arless Tjin-Asjoe, beide oud topspelers, gaven een geweldige show weg. Met een goede boodschap, gezelligheid en plezier staat voor op. Aansluitend was er een heerlijk buffet voor een ieder die zich daar voor op had gegeven. Bert Nijmeijer gaf tijdens de receptie een mooie presentatie over het verleden, heden en toekomst van de vereniging. Met goede feitjes en weetjes wist hij dit leuk te brengen. De avond werd afgesloten met een gezellig feest wat door ging tot in de vroege uurtjes. Al met al kunnen wij als feestcommissie terug kijken op een geslaagde maar vooral ook gezellige dag!

Badmintonkamp 2016

Op 18 april 2016 geplaatst door: Activiteitencommissie

Beste jeugdleden,

In 2014 zijn we met z’n allen op kamp geweest. Dit was een groot succes. En daarom gaan we deze zomer weer gezellig met z’n allen! Tijdens de trainingen hebben we al briefjes uitgedeeld zodat je je kan opgeven. Mocht je niet op training zijn geweest of ben je je briefje kwijt, dan kun je onderstaand briefje gebruiken of je via opgeven. Wij hebben er in ieder geval zin in. Hopelijk zien we jullie allemaal 1 juli en gaan we er een onvergetelijk weekend van maken!

Groetjes van de activiteitencommissie,
Riekje, Jasper, Stephany en Joyce

 

Aanmeldbrief (via e-mail kan ook)

Schoolbadminton 2016 groot succes

Op 04 april 2016 geplaatst door: Toernooicommissie

Afgelopen woensdagmiddag 30 maart 2016 heeft voor de tweede keer het schoolbadmintontoernooi plaatsgevonden. Tegen alle verwachtingen in, hadden zich dit jaar 138 kinderen aangemeld. Met een maximum capaciteit van 60, was het onmogelijk om binnen de gestelde tijd alle kinderen te kunnen laten spelen. Na veel overleg, besloot de organisatie uiteindelijk twee korte toernooien te draaien om zo veel mogelijk kinderen te laten badmintonnen. De tijden werden aangepast waardoor groep 5/6 van 13:00 tot 15:00 heeft gespeeld en groep 7/8 van 15:15 tot 17:15. 

Hierdoor konden maar liefst 112 kinderen badmintonnen. Ten opzichte van vorig jaar (50 spelers) is dit een enorm aantal. De volgende scholen waren vertegenwoordigd: ’t Kofschip, Pr. Titus Brandsma, OBS Het Hoeltien, PCBS de Regenboog, Montessorischool, Juliana van Stolberg, Villa Kakelbont en PCBS het Mozaïek.

Terugkijkend op deze middag, is het een zeer geslaagd toernooi geweest. Terwijl alle vrijwilligers bezig waren de boel klaar te zetten, druppelden de eerste kinderen om 12:30 al binnen. Stipt om 13:00 kon het eerste toernooi beginnen. Na een welkomstpraatje en warming-up, gingen de kinderen naar de baan om de poulewedstrijden te spelen. Uit de zeven poules, gingen de vier beste koppels door naar de halve finales. Tijdens de halve finales hebben alle andere kinderen ‘treintje’ gespeeld. Hierna werd er nog een finale gespeeld. De finale werd door iedereen bekeken. Na de finale volgde direct de prijsuitreiking en afsluiting. Er werd per toernooi een eerste en tweede prijs uitgereikt.

Al met al was het een groot succes. We danken alle kinderen voor hun belangstelling, inzet en sportiviteit. Daarnaast ook aandacht voor alle vrijwilligers die deze middag mogelijk hebben gemaakt. Dankzij hen en de vele enthousiaste kinderen, was het een super toernooi! Wellicht tot volgend jaar!

 

Jubileumfeest 50 jarig bestaan Smash

Op 29 maart 2016 geplaatst door: Activiteitencommissie
16 April a.s. viert Smash haar 50 jarig bestaan. Voor deze dag is een dagvullend programma opgesteld voor jong en oud. De uitnodigingen zijn verstuurd. Opgeven voor de dag zelf is niet nodig. Alleen wanneer je aan wil schuiven bij het buffet, dien je je op te geven. Dit kan via email . Geef even aan met hoeveel personen je komt.
 
Ben je of ken je iemand die dit feest ook niet mag missen, bijvoorbeeld een oud-lid, nodig jezelf of diegene dan gerust uit.
 
Hoogte punten die je niet mag missen; Onthulling nieuw logo Smash, de badminton show en de receptie met aansluitend het feest met muziek van o.a. de Smash band.
Vragen? Stuur gerust een emailje naar of vraag één van ons als we in de hal zijn.
 

Download PDF versie van programma

Groet de feestcommissie
Geu, Rene, Meriam, Peter, Melissa en Jasper

FZ Forza DPC Smash 2016

Op 23 maart 2016 geplaatst door: Toernooicommissie

Op zaterdag 19 maart 2016 werd weer het jaarlijkse DPC jeugdtoernooi van Smash Hoogeveen georganiseerd. Er kwamen 64 spelers naar Hoogeveen om hun wedstrijden te komen spelen. De eerste wedstrijden begonnen om 9:10. De sporthal was al snel druk bezet en er zijn mooie wedstrijden gespeeld. Rond het middaguur konden de spelers hun lootje inleveren die ze bij de inschrijving hadden gekregen om te zien of ze prijs hadden. Naast die verloting was er nog een extra verloting.

Mensen van Smash Hoogeveen liepen de sporthal rond om loten te verkopen om geld in te zamelen voor het 50 jarig jubileum van Smash Hoogeveen. Extra kans op prijs dus! De dag verliep verder voorspoedig waardoor we mooi op tijd klaar waren en de laatste finale partijen waren klaar om 17:00.

Er zijn bij het toernooi ook een aantal jeugdspelers van Smash Hoogeveen in de prijzen gevallen.  In de categorie jongensenkel onder 11 heeft Sjors Quiko de 2e prijs behaald. Bij de gemengd dubbel onder 17 zijn Jonathan den Boon en Arianne Mol 1e geworden in hun poule. Jonathan behaalde in de jongensenkel onder 17 ook de finalepoule maar daar greep hij net naast de prijzen. In de meisjesenkel onder 17 heeft Iris Lunenborg de 2e prijs gepakt.  Bij de meisjesenkel onder 19 heeft Verena Mol de 1e prijs gewonnen. Iris en Verena speelden ook samen met elkaar in de meisjesdubbel onder 19 en daar waren ze ook succesvol want ze werden 1e in hun poule.

 

Clubkampioenschappen 2016

Op 01 maart 2016 geplaatst door: Toernooicommissie

Afgelopen zaterdag, 27 februari 2016, hebben de Clubkampioenschappen van BV Smash Hoogeveen plaatsgevonden. De jeugd was ’s ochtends van 9:30 tot 12:30 aan de beurt en ’s middags waren de senioren van 13:00 tot 17:30.

Om 8:30 ’s ochtends was de organisatie volop bezig om de hal klaar te zetten voor de jaarlijkse Clubkampioenschappen. Tegen 9:00 kwamen de eerste jeugdspelers binnen en om 9:30 werden de eerste partijen omgeroepen. Er werd gestreden om de eerste plek in verschillende categorieën, waaronder: jongens starters, jongens wedstrijd en meisjes starters. Helaas kwam het onderdeel meisjes wedstrijd te vervallen vanwege te weinig aanmeldingen. De inschrijvingen voor de onderdelen jongens starters en jongens wedstrijd waren voldoende om de spelers op te splitsen in een niveau A en B.

Na een aantal spannende, maar zeker ook leuke en sportieve wedstrijden, zijn er een aantal jeugdspelers die zich voor één jaar clubkampioen mogen noemen. Hieronder alle jeugdprijswinnaars uit elke poule:

Jongens wedstrijd poule A: Jongens wedstrijd poule B:
1e Mart Linde 1e Jesse van der Veen
2e Jonathan den Boon 2e Carlo Danner

Jongens starters poule A: Jongens starters poule B:
1e Dylan van Elp 1e Thijs Kats
2e Djimo Laturette 2e Ramon Kluft

Meisjes starters:
1e Shania Sapulette
2e Rosalie Veldman

Alle prijswinnaars: Van harte gefeliciteerd met jullie overwinning

Tegen 12:30 kwamen de eerste senioren spelers binnen. Er was genoeg ruimte om warm te lopen en te slaan. Daaropvolgend werden om 13:00 de eerste wedstrijden omgeroepen. Bij de senioren werd er gestreden in de categorieën: Heren recreanten, Heren wedstrijd bond, Heren wedstrijd regio en Dames wedstrijd. Uiteraard werd er ook weer twee keer (dames en heren) een eerste prijs uitgereikt voor de winnaar van de Amerikaanse mix.

Hieronder alle prijswinnaars van de senioren:

Heren wedstrijd bond: Heren wedstrijd regio:
1e Matthijs Esser 1e Julian Kat
2e Alwin Hartman 2e Jasper Haveman

Heren recreanten: Dames wedstrijd:
1e James Anderson 1e Judith van Amerongen
2e So Ho 2e Stephany de Jonge

Amerikaanse mix dames: Amerikaanse mix heren:
1e Roos van Goor 1e Jan Penninkhof

Alle prijswinnaars: Van harte gefeliciteerd met jullie overwinning!

De Clubkampioenschappen werden dit jaar afgesloten met een Bourgondisch buffet. Naar menig zeggen, was dit zeer geslaagd en zeker voor herhaling vatbaar.

Tevens stonden de Clubkampioenschappen dit jaar in het teken van het aankomende nieuwe logo van Smash. Het was de eerste dag dat alle smashleden, zowel jeugd als senioren, konden stemmen op het voor hen mooiste logo. Het nieuwe logo wordt tijdens het 50-jarig jubileum op 16 april 2016 bekend gemaakt. 

De organisatie wil alle spelers bedanken voor hun komst en hopelijk tot volgend jaar.

50 jarig jubileum

Op 23 februari 2016 geplaatst door: Het bestuur

De datum is bekend! 16 april a.s. vieren we dat Smash 50 jaar geleden is opgericht. Vanaf s' ochtends tot 's avond laat vinden er verschillende activiteiten plaats in de sporthal aan de Valkenlaan. De uitnodigingen kun je binnenkort verwachten. Het programma met een korte toelichting vind je alvast hieronder. We hopen op een grote opkomst en natuurlijk een gezellige dag.

Download PDF versie van programma

De feestcommissie

Clubkampioenschappen 2016

Op 17 februari 2016 geplaatst door: Toernooicommissie

Nog even en dan is het zo ver: Clubkampioenschappen 2016!

Zoals eerder aangekondigd, zullen de clubkampioenschappen gespeeld worden op zaterdag 27 februari.

De clubkampioenschappen zullen voor de senioren in de middag rond 13:00 beginnen.

In de ochtend zijn de kampioenschappen voor de jeugd vanaf ong. 9:00. De exacte tijden volgen nog.

Net als vorig jaar, staan alle senioren wedstrijdspelers ingeschreven.Dit betekent dus dat je je moet afmelden als je niet mee kan doen.

Via kun je je afmelden. De senioren recreanten en jeugdspelers dienen zich wel in te schrijven wanneer ze mee willen doen.

Op de dag zelf is er 's middags, voor de senioren, nog de mogelijkheid om mee te doen met de Amerikaanse mix en het Bourgondisch buffet. Voor de mix kun je je op de dag zelf opgeven, maar voor het buffet dient dit uiterlijk 22 februari te gebeuren

Het buffet bedraagt €15,50 per persoon en kan op de dag zelf betaald worden. Je kunt je opgeven via deze link http://goo.gl/forms/DUtdfHkks7 of via de lijsten die tijdens de speelavonden aanwezig zijn (zie ook je mail).

Hopelijk tot dan. 

Schoolbadmintontoernooi 30 maart 2016

Op 17 februari 2016 geplaatst door: Toernooicommissie

Na het succes van vorig jaar, gaat het tweede schoolbadmintontoernooi van Smash wederom plaatsvinden in sporthal Trasselt op 30 maart 2016.

Dit toernooi wordt georganiseerd in samenwerking met Sportief Hoogeveen.  Op deze woensdagmiddag zullen kinderen van verschillende basisscholen uit Hoogeveen en omstreken deelnemen.

Na de voorjaarsvakantie zullen de aanmeldformulieren worden verspreid onder de groepen 5  t/m 8.

We hopen weer op een mooie opkomst, evenals vorig jaar. Toen deden er circa 50 kinderen mee. Een week voor het toernooi stroomden de inschrijvingen binnen.

De volgende scholen waren vorig jaar vertegenwoordigd: OBS De Posthoorn, OBS De Goudvink, Pr. Titus Brandsmaschool, De Weidebloem, Juliana van Stolbergschool, OBS De Schuthoek, Het Kofschip, CBS De Sprong en de Montessorischool. 

Hopelijk zien wij weer vele, enthousiaste kinderen op woensdagmiddag 30 maart 2016.
 

 

Geslaagd senioren toernooi Smash Hoogeveen

Op 10 februari 2016 geplaatst door: Toernooicommissie

Zaterdag 6 februari vond het jaarlijkse 468 senioren toernooi van badmintonvereniging Smash Hoogeveen plaats. 147 deelnemers vanuit voornamelijk de noordelijke provincies hebben in 3 categorieën en 5 onderdelen uitgemaakt wie de beste waren van de dag.

In de categorie 8, de klasse waarin spelers uitkomen die in de lagere regionale klassen spelen, kon helaas geen damesdubbel worden gespeeld in verband met te weinig opgave. Het koppel Peter Velema en Mia Latupeirissa van Smash wist in het gemengd dubbelspel een 3e plaats te pakken.

De categorie 6 is de categorie waarin de hoogste regionale spelers in uitkomen. Hierin haalde Saeed Taki van Smash met zijn gelegenheidspartner Nicole Zandbergen van de Racketeers uit Emmen de finale, die ze helaas net verloren. Pim Nijmeijer zette een uitstekende prestatie neer door in het enkelspel de halve finale te halen.

De hoogste categorie, de 4, is de categorie waarin voornamelijk spelers spelen die op landelijk niveau acteren in de competitie. Hierin wisten Matthijs Esser en Stefhan Koehorst de finale te halen, die ze uiteindelijk in 3 sets wisten te winnen. Stephany de Jonge wist in een hele spannende laatste wedstrijd de derde set na verlenging te winnen.

Al met al een geslaagde dag die bijzonder sportief en zonder grote blessures is verlopen.

Sportmiddag AZC

Op 01 februari 2016 geplaatst door: PR/Wervingscommissie

Afgelopen zaterdag werd er in het AZC te Hoogeveen een sportmiddag gehouden. Samen met een tafeltennisvereniging stond Smash Hoogeveen met een aantal vrijwilligers in de recreatieruimte van de Grittenborgh.

De gemeente Hoogeveen heeft samen met het COA deze middag op poten gezet en daarbij de hulp van lokale sportverenigingen ingeschakeld. Een grote groep bewoners kwam op de middag af, van kinderen tot volwassenen. Een aantal kinderen wachtte al in de gangen tot de deuren open gingen, zoveel zin hadden ze in deze activiteiten. Na een uurtje werd er drinken uitgedeeld en konden de kinderen even op adem komen alvorens weer verder te spelen. Er heerste constant een gezellige en vriendelijke sfeer, waarbij het samenzijn voorop stond. Het is belangrijk om voor deze mensen activiteiten te organiseren, zeker als je ziet hoe goed het ze doet!

Voor de bewoners had Smash ook flyers neergelegd, in het Engels en het Arabisch. Wellicht komen er nog wel een aantal bewoners een potje badmintonnen in de sporthal, wij heten ze in ieder geval hartelijk welkom!

Smash 5 kampioen

Op 25 januari 2016 geplaatst door: Competitiecommissie

Afgelopen weekend is het vijfde team van badmintonvereniging Smash uit Hoogeveen kampioen geworden. Zij speelden dit seizoen in de eerste klasse in de regio Noord-Nederland.

Spelers in dit team zijn; Julian Kat, Jasper Haveman, Riekje van de Laan, Jennifer Smits, Annelieke Reinders en Klaaske Kuiper.

Het seizoen begon vorig jaar oktober al erg goed met een 7-1, 6-2 en 8-0 winst. Daarna volgde een 4-4 gelijk spel en werd er met 3-5 verloren in de uitwedstrijd tegen Meteoor uit Veendam. Echter herpakte Smash zich goed en werden er flink punten gescoord tijdens de wedstrijden in december vorig jaar en januari dit jaar.

Afgelopen 16 januari werd er thuis tegen Meteoor gespeeld. Smash stond op dat moment met een goede voorsprong op de eerste plaats in de poule met op de tweede plaats het team van Meteoor uit Veendam. Vier punten waren er nodig om het kampioenschap veilig te stellen maar helaas werd er met 3-5 verloren. Afgelopen weekend, in de laatste wedstrijd tegen het team uit Nijeveen, moest het dan gaan gebeuren. Eén punt was voldoende en dit punt werd direct in de herendubbel gepakt. Heren Kat en Haveman wonnen in twee sets. De dames van de Laan en Smits speelden een sterke damesdubbel en wonnen ook. Hoewel het kampioenschap al binnen was, ging Smash toch overduidelijk voor de volle winst. Dit bleek ook wel uit de enkelpartijen. Alle vier werden ze gewonnen, één daarvan omdat de dame van de tegenpartij opgaf al voor de wedstrijd begon vanwege een blessure.

Met een stand van 6-0 werd er begonnen aan de mixpartijen. Kat en van de Laan wonnen de eerste mix in twee sets. Ook Haveman en Reinders speelden sterk en wonnen. Een 8-0 winst in de laatste wedstrijd en een dik verdient kampioenschap voor dit vijfde team van Smash.

Volgend seizoen zal dit team in de hoofdklasse uit gaan komen. Dit is de hoogste klasse op regionaal niveau. 

DPC SMASH Hoogeveen 2016

Op 09 januari 2016 geplaatst door: Toernooicommissie

Op zaterdag 19 maart 2016 wordt het jaarlijkse DPC toernooi van badmintonvereniging SMASH te Hoogeveen weer gespeeld.

 • Zaterdag 19 maart 2016
 • 08.30 tot 18.00 uur
 • Sporthal Valkenlaan
 • Categorieën: 1 (U19), 2 (U17), 3 (U15), 4 (U13) en 5 (U11)

Inschrijven via toernooi.nl voor maximaal 2 onderdelen

 • Sluitingsdatum: 04-03-2016
 • Loting: 11-03-2016 

 

 

Nieuwjaarsborrel afgelast

Op 07 januari 2016 geplaatst door: Het bestuur

Naast de jeugdtrainingen is nu ook de nieuwjaarsborrel afgelast.

Voor vanavond stond onze nieuwjaarsborrel gepland. Als bestuur voelen wij ons verantwoordelijk voor het welzijn van de daarbij aanwezigen, aangezien wij jullie specifiek hiervoor hebben uitgenodigd.
Als bestuur zitten we al een tijdje in dubio, maar we moeten om organisatorische redenen nu een knoop doorhakken en omdat er momenteel geen peil te trekken is op wat het weer vanmiddag/vanavond nog kan gaan veroorzaken zien wij ons genoodzaakt af te gaan op de afgegeven adviezen van het KNMI

 

Voor de liefhebber (en durfal) kan er nog wel gespeeld worden van 2000u tot 2200u zoals altijd elke donderdag. We willen ieder vragen met wijsheid te beslissen en zelf in te schatten of het nodig en slim is om te gaan spelen. De hal is zoals het er nu naar uit ziet gewoon beschikbaar. 

Jeugd training 7 januari afgelast

Op 06 januari 2016 geplaatst door: Het bestuur
Gezien het huidige weer en de verwachtingen voor morgen, hebben de trainingscommissie en het bestuur besloten om de trainingen voor de jeugd voor donderdag 7 januari af te lassen.
 
We hopen op jullie begrip.
Met vriendelijke groet,
Het bestuur en de trainingscommissie     

SMASH Hoogeveen als flagship bij de bond

Op 06 januari 2016 geplaatst door: Het bestuur

SMASH Hoogeveen heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld met behulp van vele vrijwilligers binnen de vereniging. Mede daardoor hebben we een nieuw jeugdplan kunnen opstellen en ervoor kunnen zorgen dat het aantal jeugdteams verdubbeld is. Zo een paar voorbeelden van successen die wij behaald hebben en waarvan we de weg er naartoe graag willen delen met de verengingen om ons heen. Daarnaast zien wij bij andere verenigingen successen behaald worden waar wij van kunnen leren. Wij zijn flagship geworden, omdat we mogelijkheden voor groei zien binnen onze regio als we samenwerken.

Met SMASH Hoogeveen als flagship willen wij hier graag een coördinerende rol in spelen, zodat we van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen helpen bij de problemen waar we tegen aan lopen. Uiteindelijk willen we allemaal lid zijn van een bloeiende vereniging waar iedereen, met veel plezier, op zijn eigen niveau kan spelen. Door samen te werken en te leren van elkaars succes denken wij daar een positieve stimulans aan kunnen geven.

Lees meer...

Smash 1 wint met 7-1 van Drachten

Op 10 december 2015 geplaatst door: Competitiecommissie

Het eerste team van Smash speelde dit weekend een uitwedstrijd tegen het tweede team van Drachten. Drachten staat momenteel onderaan en dus wisten de spelers van Smash dat ze hier punten moesten gaan pakken. Edith Nijmeijer kon deze wedstrijd niet meespelen, maar gelukkig kon het team wel beschikken over invaller Thijs van Elk. De herendubbel van Matthijs Esser en Stefhan Koehorst werd in drie sets gewonnen door de heren van Smash.

Het gelegenheidsduo Yvonne Metselaar en Judith van Amerongen moesten in de eerste set even wennen, maar wonnen de wedstrijd uiteindelijk redelijk eenvoudig in twee sets.

Matthijs Esser liet dit weekend weer zien dat hij in topvorm is en won zijn single in twee sets. Judith van Amerongen moest haar meerdere erkennen in haar tegenstandster en verloor de wedstrijd in twee sets.

Thijs van Elk speelde de single van Stefhan Koehorst en wist deze overtuigend te winnen in twee sets. Yvonne Metselaar had nog een appeltje te schillen met haar tegenstander en wist haar single in een spannende driesetter na een achterstand van 18-13 in de derde set om te zetten naar 21-18 winst.

De mix van Matthijs Esser en Judith van Amerongen werd gewonnen in twee sets en ook de mix van Stefhan Koehorst en Yvonne Metselaar werd gewonnen in twee sets.

Einduitslag was 7-1 en de spelers van Smash zijn dan ook zeer tevreden met de 7 punten. 

SMASH doet goede zaken op regionale kampioenschappen

Op 23 november 2015 geplaatst door: Toernooicommissie

In Drachten vond in het weekend van 21 november de Regionale Senioren Kampioenschappen badminton plaats. Afvaardiging vanuit Hoogeveen kwam van BV Smash met zo’n 12 spelers die deelnamen in verschillende categorieeen. Na verschillende rondes op zaterdag, hebben zich van Smash 5 spelers weten te plaatsen voor het vervolg op zondag. Judith van Amerongen en Ana Tolj speelden op zondag nog vrouwen dubbel in de Master categorie. Zij behaalden uiteindelijk een mooie tweede plek. Matthijs Esser speelde een zeer spannende finale poule in de Master categorie, waarna hij de rest van de partijen in spanning af moest wachten om te zien dat hij uiteindelijk de tweede plaats naar zich toe heeft weten te halen. Roos van Goor speelde samen met Julian Kat de finale in categorie 6 en behaalde hiermee de eerste plaats mee naar Hoogeveen.

Deze dag is door Smash tevens aangegrepen om bij de organisatie de ontwikkelingen rond de nieuwe topsporthal “Het Activum” van het Bentinckspark onder de aandacht te brengen. Hopelijk spelen we in de toekomst deze regio kampioenschappen in Hoogeveen.

Datum Jeugdevenement SMASH 2016 bekend

Op 13 november 2015 geplaatst door: Toernooicommissie

Het duurt nog even, maar de datum voor ons eigen jeugdevenement is bekend. Op zaterdag 21 mei 2016 organiseert de toernooicommissie een laagdrempelig jeugdtoernooi om de niet-competitie-spelende jeugdleden kennis te laten maken met het verloop van een badmintonwedstrijd. Het jeugdevenement zal plaatsvinden in sporthal Trasselt van circa 9:00 tot 13:00. Deze ochtend is niet uitsluitend bedoeld voor Smash-jeugdleden maar ook voor de jeugd van andere verenigingen. Het is daarom een gezellige en leuke manier om andere badmintonners te leren kennen. Het spelplezier staat voorop en er zijn natuurlijk leuke prijzen te winnen. Dus noteer deze datum alvast in jullie agenda en hopelijk melden vele, enthousiaste kinderen zich aan.

Smash 2 tegen Novum

Op 04 november 2015 geplaatst door: Competitiecommissie

Op de mistige zondagochtend 1 november ging het tweede team van Smash richting

Groningen om het op te nemen tegen Novum. De beide dubbels werden tegelijk gespeeld. 

Zowel de heren als de dames speelden drie sets. Helaas verloren de heren hun dubbel. De dames verzwakten de tweede set maar wisten de derde toch weer naar zich toe te halen. Vervolgens speelde Tolj haar single en won ze gemakkelijk. Victorie had meer moeite in zijn single maar wist in een spannende derde set de winst naar zich toe te halen.

Van den Brink had in zijn single de mooiste shuttle van de dag. De tegenstander dacht de rally al gewonnen te hebben,  maar Van den Brink wist door een mooie duik bij het net de shuttle toch over het net te hengelen. Uiteindelijk werd deze partij helaas verloren. Het stond inmiddels 3-2 voor Smash. Van Goor kon met haar damessingle ervoor zorgen dat Smash sowieso niet zou verliezen en dat deed ze.

In twee sets was van Goor haar tegenstandster de baas. Met een 4-2 voorsprong moesten de mixen nog gespeeld worden. Victorie en van Goor wisten de partij al snel naar zich toe te halen en wonnen gemakkelijk. Van den Brink en Tolj hadden moeite om in de wedstrijd te komen en verloren de mix. Met een 5-3 winst, was het een goede dag voor Smash.

Smash 4 tegen Drachten 5

Op 04 november 2015 geplaatst door: Competitiecommissie

Zaterdag 31 oktober speelde Smash 4 tegen Drachten 5 die maar twee punten voorstonden, dus er moesten een paar punten gepakt worden in deze wedstrijd.

Er werd begonnen met de herendubbel van Cedric en Wesley, deze werd in twee spannende sets gewonnen, waardoor het eerste punt een feit was. De damesdubbel van Nikki en Marjan was nog spannender, deze partij werd namelijk gewonnen in 3 sets met 22-20 in de derde set.

Pim kon in zijn enkelpartij de eerste set makkelijk binnenhalen, daarna begon zijn tegenstander een stuk beter te spelen, maar Pim won de tweede set met 22-20. Daarna mocht Nikki enkelen, dit draaide alweer uit op drie sets, maar deze werd helaas niet gewonnen. Ook de enkel van Wesley was in drie sets, deze werd uiteindelijk wel gewonnen en daarmee was de tussen stand 4-1. De enkel van Marjan was ook in drie sets, maar werd helaas ook verloren. De mix van Cedric en Nikki was de vijfde partij in drie sets van de dag. Deze werd na een moeizame eerste set makkelijk gewonnen. Ook de mix van Pim en Marjan werd na een spannende eerste set toch makkelijk gewonnen in twee sets.

Hiermee werd er met 6-2 gewonnen en is Smash 4 weer een plaatsje gestegen op de ranglijst.

Wijziging tijd Bowlen Senioren

Op 29 oktober 2015 geplaatst door: Activiteitencommissie

Let op!
 
De tijd van het bowlen op 7 november voor de senioren is gewijzigd!
Nieuwe tijd is: 19:00 tot 21:00 uur.
Mocht je niet kunnen, meld je dan even af bij ons.

Zorg dat je op tijd aanwezig bent ivm vooraf betalen. We willen natuurlijk op tijd beginnen :)
 
Groetjes,
 
Activiteitencommissie Smash
Riekje, Lambert, Joyce, Stephany en Jasper

Activiteit Smash: Bowlen

Op 07 oktober 2015 geplaatst door: Activiteitencommissie

Ook dit jaar organiseren we weer de activiteit bowlen voor zowel de jeugd als de senioren.
 
Jeugd:
Wanneer: 13 november 17.00 tot 19.00 uur
Waar: Kiri Bowling Hoogeveen
Opgeven kan via de email of bij je trainer, graag voor 30 oktober.
 
Senioren:
Wanneer: 7 november 21.00 tot 23.00 uur
Waar: Kiri Bowling Hoogeveen
Opgeven kan via de email, graag voor 24 oktober.
 
We hopen op een groot aantal opgaven. Wij hebben er zin in, jij ook?
 
Groetjes,
 
Activiteitencommissie Smash
Riekje, Lambert, Joyce, Stephany en Jasper

Smash 6

Op 07 oktober 2015 geplaatst door: Competitiecommissie

We moesten op de vroege zondagochtend naar Assen. Van der Veen en Keyner beten het spits af. Met iets te veel fouten aan hun kant konden ze de wedstrijd niet na zich toe halen. Strijker en Veldman speelden op zich lekker, maar kwamen iets te kort om te kunnen winnen. Keyner startte sterk, maar kon niet goed genoeg gefocust blijven dus deze punt ging na Assen. In de beide games van Veldman ging het gelijk op. Toch was de tegenstander sterker. Van der Veen haalde na een driesetter de eerste punt voor Smash. Ook Strijker speelde een driesetter, maar de winst ging naar Assen. De mix van Keyner en Strijker begon sterk, maar ze maakten in de tweede set teveel fouten. Van der Veen en Veldman maakten het spannend, de eerste set makkelijk gewonnen en de tweede set eindigde met 27-25. Dat betekende dus een driesetter en die werd helaas verloren. Eindstand: 7-1
 

Smash 3 tegen BC 70

Op 07 oktober 2015 geplaatst door: Competitiecommissie

Na de dichte mist getrotseerd te hebben kwam Smash 3 aan in Epe. De competitie wedstrijd tegen BC 70 Veluwe 1 begon met de herendubbel van Lambert ten Buur en Alwin Hartman. Na een redelijke eerste set ging de tweede set ook verloren. Stephany de Jonge en Melissa Santinge maakten er een spannende wedstrijd van, de eerste set werd met 22-20 nipt verloren, de tweede nipt met 19-21 gewonnen maar helaas gingen de dames van BC 70 er met de winst vandoor. Jos Rollman mocht het spits afbijten van de enkelpartijen. Hij begon sterk, had veel kansen echter pakte zijn tegenstander net de cruciale punten en kon die zo de winst op eisen. Joyce Anholts speelde tegen een ijzersterke doorgewinterde routinier. Met 16 en 18 punten speelde Joyce een goede wedstrijd, helaas was de winst wel weer voor BC 70. De twee punten voor Smash 3 werden gewonnen door de enkelpartijen van Stephany en Alwin. Met 4-2 achter werd er begonnen aan de mixpartijen. Lambert en Melissa speelden een sterke mix, met veel variatie in het spel en hadden druk op de tegenstander. Helaas ging de partij wel in twee sets verloren. De gemengd dubbel van Jos en Joyce deed niet veel onder voor hun tegenstanders. Ze speelden goed samen en moedigden elkaar ook goed aan. Met 6-2 heeft Smash 3 dan weliswaar verloren, een volgende keer vallen de kwartjes hopelijk onze kant op.

Gelijkspel voor Smash 1

Op 04 oktober 2015 geplaatst door: Competitiecommissie

Zaterdag 26 september werd de eerste thuiswedstrijd van team 1 van badmintonvereniging Smash Hoogeveen gespeeld.

Het herendubbel met invaller Julian Kat en Matthijs Esser mocht het spits afbijten en maakte er direct een spannende drie-setter van! Uiteindelijk trokken de heren van Smash aan het langste eind en wonnen hun partij.

Judith van Amerongen en Edith Nijmeijer speelden een sterke damesdubbel en wonnen in twee sets waardoor Smash 1 op een 2-0 voorsprong kwam. Matthijs speelde de eerste herensingle en won de eerste set gemakkelijk. De tweede set won Matthijs nipt met 22-20.

Judith nam de eerste damessingle voor haar rekening. De eerste set was ze duidelijk sterker dan de dame uit Drachten en won deze. De tweede verloor ze nipt en helaas kon ze de derde set niet meer omzetten naar winst.

Julian speelde een goede single maar zijn tegenstander speelde erg sterk. Yvonne Drost verloor de eerst set in haar damessingle; vervolgens legde ze het tempo hoger maar verloor nipt ook de tweede set. Hiermee kwam de stand op 3-3.

Edith en Matthijs speelden een sterk gemengd dubbel en wonnen overtuigend met twee sets. Julian en Yvonne moesten nog wat aan elkaar wennen omdat ze nog niet vaak samen gemixt hebben. Het koppel uit Drachten speelde sterk en helaas ging de mix naar hen toe. Smash 1 speelt hiermee gelijk en houdt BC Drachten onder zich in de poule.


 

Inloopweek

Op 06 september 2015 geplaatst door: Het bestuur
 
In de week van 14 t/m 17 september houdt badmintonvereniging Smash weer een inloopweek.
 
Iedereen die eens wil proberen een shuttle te slaan kan dat op maandag-, dinsdag- en donderdagavond of woensdagochtend doen. 
 
Wie in deze week lid wordt voor een jaar krijgt een gratis racket en T-shirt.
 
Voor meer info over de precieze speeltijden en plaats verwijzen we naar onze speeltijden
 

Start van het seizoen 2015 - 2016

Op 16 augustus 2015 geplaatst door: Het bestuur

Beste leden, 

Volgende week, maandag 17 augustus, beginnen de regulieren trainingen en speelmogelijkheden bij SMASH weer. Over nieuwe tijden en locaties bent u via een extra nieuwsbrief al op de hoogte gebracht. Voor diegene die dat bericht gemist hebben hieronder nogmaals een overzicht van de speeltijden. 


Jeugd

maandag 17.30-19.00 uur Valkenlaan Wedstrijdjeugd Stinne/Jos
donderdag 17.00-18.30 uur Valkenlaan Startersjeugd Stinne/Roos
donderdag 18.30-20.00 uur Valkenlaan Wedstrijdjeugd 1 Mark
donderdag 18.30-20.00 uur Valkenlaan Wedstrijdjeugd 2 Matthijs


Senioren-recreanten

maandag 20.00-22.00 uur Zwembadweg t/m 25 januari 2016 Vicktor/Martin
    Valkenlaan vanaf 1 februari 2016 Vicktor/Martin
dinsdag 19.30-21.30 uur Trasselt   Henk/Fjodor
woensdag 09.00-10.30 uur Trasselt   Jan/Anneke
donderdag 20.00-22.00 uur Zwembadweg t/m 28 januari 2016 Leo/Ameling
    Valkenlaan vanaf 4 februari 2016 Leo/AmelingSenioren z/z competitiespelers

maandag 20.00-22.00 uur Valkenlaan t/m 25 januari 2016 Stinne
    Zwembadweg vanaf 1 februari 2016  
donderdag 20.00-22.00 uur Valkenlaan t/m 28 januari 2016 Stinne/Mark
    Zwembadweg vanaf 4 februari 2016 Stinne/Mark
 

Senioren: Laatste donderdagen tot vakantie

Op 19 juni 2015 geplaatst door: Het bestuur
Gezien de lage opkomst richting de zomervakantie tijdens de afgelopen donderdagen, hebben we op donderdag de zwembadweghal opgezegd. Dat wil zeggen dat de laatste twee donderdagen tot de zomervakantie zowel door de recreanten als de wedstrijdspelers gespeeld wordt in de Valkenlaanhal. Het gaat dus om donderdag 25 juni en donderdag 2 juli.

En zoals de bekend is tijdens de zomervakantie iedereen op donderdag welkom in sporthal Trasselt van 1930u tot 2130u.

Jeugdactiviteit 20 juni gaat helaas niet door

Op 14 juni 2015 geplaatst door: Activiteitencommissie

Helaas moeten wij mededelen dat de jeugdactiviteit van 20 juni niet doorgaat.

Activiteitencommissie Smash
 

Jeugdevenement Smash Hoogeveen 2015

Op 27 mei 2015 geplaatst door: Het bestuur

Afgelopen zaterdagochtend 23 mei vond het jeugdevenement van Smash Hoogeveen plaats in Sporthal Zwembadweg. Met ruim 50 deelnemers was het een gezellige ochtend. De volgende verenigingen waren vertegenwoordigd: BV Dalen, BC Oldemarkt, SV de Griffioen, BV Nijeveen, IJGV IJsselmuiden, BC Dwingeloo, BC Assen, AFC Appelscha en uiteraard Smash Hoogeveen. Dit jeugdevenement was bedoeld om de niet-competitie-spelende jeugdleden van verschillende verenigingen kennis te laten maken met het verloop van badmintonwedstrijden. In de leeftijd van 7 t/m 16 jaar zijn er deze ochtend spannende en leuke wedstrijden gespeeld. Na afloop zijn er veel prijzen uitgereikt. Op de foto alle prijswinnaars van deze ochtend.

Klimmen en klauteren in Grolloo

Op 18 mei 2015 geplaatst door: Activiteitencommissie

De activiteiten commissie van Smash heeft weer iets bedacht om gezellig, samen actief bezig te zijn. 

We willen met z'n allen gaan klimmen en klauteren in Grolloo.

We hopen dat je natuurlijk mee gaat!!!

Datum: 20 juni 2015

Tijd: Om 10:00 uur verzamelen bij de Carpool Hoogeveen. Om 17:00 uur zullen we weer terug zijn.

Bijzonderheden: trek stevige gesloten schoenen aan en makkelijk zittende kleding.

De lunch wordt voor gezorgd. De eigen bijdrage is € 5,-. Dit graag betalen op de dag zelf bij vertrek.

Ga je mee? Stuur dan een mailtje met je naam en leeftijd naar

 

Graag opgeven voor 6 juni a.s.


Groetjes,

Activiteitencommissie Smash

Riekje, Lambert, Joyce, Stephany en Jasper

 

Meteoor toernooi 2015

Op 18 mei 2015 geplaatst door: Het bestuur

Met dit jaar een stuk minder deelnemers van SMASH was het Master SV Meteoor 2015 toernooi zeker niet minder geslaagd. Elf spelers en nog supporters ook waren het afgelopen weekend in Veendam. Na een vrijdagavond die bestond uit tenten opzetten, bbq-en en rond het kampvuur chillen konden op zaterdag de partijen beginnen. Het werden twee bijzondere dagen waarbij spelers een beetje de weg kwijt waren en zowel kokers als kledingstukken werden verloren. Maar er werd ook nog gewonnen. SMASH heeft verdienstelijk gespeeld en op zondag aan twee finales mogen deelnemen. Judith van Amerongen en Ana Tolj werden tweede in de dames dubbel cat.4. Matthijs Esser en Stefhan Koehorst werden eveneens tweede in de heren dubbel cat.4. Zeker een goede prestatie na een zaterdagavond stappen in Veendam.

De complete winnaars lijst is hier te vinden:

http://badmintonnederland.toernooi.nl/sport/winners.aspx?id=EE66E197-FEAB-4EB2-B491-D1FCE981A57B
 

Wijziging speelmogelijkheden in mei

Op 30 april 2015 geplaatst door: Het bestuur

Door de mei vakantie en door de examenperiode zijn er veel wijzigingen in de speeltijden binnen SMASH. Tijdens de examenperiode kon voorgaande jaren de Valkenlaanhal niet worden gebruikt, maar dit jaar heeft de school helaas ook de Zwembadweg geclaimd. Het leek erop dat bijna de hele periode mei niet gespeeld kon worden. Gelukkig zijn samen met de gemeente een aantal alternatieven gevonden. Op 11 en 18 mei kan gebruik gemaakt worden van sporthal De Marke in Hollandscheveld. En op 21 en 28 mei kunnen we terecht in sporthal Trasselt. Helaas is de hal niet helemaal gedurende onze gebruikelijke tijden beschikbaar, waardoor er voor de starters geen alternatief is gevonden. Zowel de wedstrijdjeugd als de senioren spelen wat korter. Uiteraard hadden we liever in de Valkenlaan en Zwembadweg blijven spelen, maar dit is beter dan niets. Hopelijk heeft iedereen begrip voor de situatie. Ook de gemeente is hier niet blij mee en hoopt dit volgend seizoen anders op te kunnen lossen.

Download het volledige overzicht

 

Filmavond 11 april

Op 29 maart 2015 geplaatst door: Activiteitencommissie

Voor zowel de jeugd als de senioren heeft de activiteitencommissie op zaterdag 11 april a.s. een filmavond georganiseerd. Om 19.00 uur start de film voor de jeugd en deze is rond 21.00 uur afgelopen. Aansluitend start de film voor de senioren.

Filmlocatie: kantine Sporthal 'Valkenlaan'

Kom je ook? Stuur dan een mailtje naar of geef je op bij één van je trainers of bij één van ons.

Tot dan!

Activiteitencommissie Smash
Riekje, Lambert, Joyce, Stephany en Jasper

Eerste schoolbadmintontoernooi van Smash

Op 29 maart 2015 geplaatst door: Toernooicommissie

Afgelopen woensdagmiddag, 25 maart 2015, heeft het eerste schoolbadmintontoernooi van Smash plaatsgevonden in sporthal Trasselt. Dit toernooi werd georganiseerd in samenwerking met Sportief Hoogeveen.  Kinderen van verschillende basisscholen uit Hoogeveen konden deelnemen aan dit toernooi. De aanmeldformulieren werden verspreid onder de groepen 5  t/m 8. Een week voor het toernooi stroomden de inschrijvingen binnen. De volgende scholen waren vertegenwoordigd: OBS De Posthoorn, OBS De Goudvink, Pr. Titus Brandsmaschool, De Weidebloem, Juliana van Stolbergschool, OBS De Schuthoek, Het Kofschip, CBS De Sprong en de Montessorischool. We hadden de ruimte voor 50 kinderen. Uiteindelijk hebben we met 49 kinderen het toernooi kunnen draaien.

Om 13:30u begon het toernooi. Eerst werd er gekeken of iedereen aanwezig was en daarna werd er gestart met een gezamenlijke warming-up welke werd afgesloten met shuttle tikkertje. Hierna waren de kinderen warm genoeg om aan het toernooi te kunnen beginnen. De hal bestond uit zeven banen. Zes daarvan werden gebruikt voor de wedstrijden en op één baan werden er badminton gerelateerde spelletjes gespeeld. Aan elke baan werden 8 (en op 1 baan 9) kinderen toegewezen. Elke groep had op deze manier een vaste baan voor de hele middag. Ook stond er op elke baan een vaste begeleider. Op de baan speelden de kinderen twee tegen twee in ronden van 6 minuten. Elke keer als het fluitsignaal ging, was de tijd om en werden de behaalde punten opgeschreven. De kinderen moesten vervolgens bij de begeleider verzamelen om te horen waar zij de volgende ronde moesten zijn. Naast het spelen van de wedstrijden, werden de kinderen ook betrokken bij de puntentelling en konden ze deelnemen aan de spelletjes op de middelste baan: hooghouden met ballonnen, shuttle in de korf slaan, estafette, treintje etc. Er werden 14 ronden gespeeld van 6 minuten met halverwege een korte pauze. Na deze 14 ronden werden, door de hele hal heen, verschillende treintjes gespeeld. Ondertussen werd de uitslag berekend.  Als afsluiting van het toernooi was er nog een prijsuitreiking en kregen alle kinderen een vaantje mee naar huis.

De middag werd als zeer leuk ervaren. Met 49 deelnemers kunnen we spreken van een geslaagd en gezellig toernooi. Het was vooral ook leuk om te zien dat, de dag na het schoolbadmintontoernooi, één van de kinderen op een reguliere training kwam kijken. 

 

Nieuwsbrief Maart getest in nieuw jasje

Op 11 maart 2015 geplaatst door: Het bestuur

Nieuwsbrief Maart getest in nieuw jasje

Afgelopen 28 februari is de nieuwsbrief van Maart verzonden. Deze is tevens online te vinden via https://bv-smash-hoogeveen.email-provider.nl/web/owc31wfcqj/6saeehsfvi

Bij een aantal leden is de mail gebounced, we hebben deze email adressen gecontroleerd en een nazending gedaan.

Mocht je nog steeds geen nieuwsbrief hebben ontvangen, geef dan je juiste email adres door aan de ledenadministratie en de secretaris.

FZ FORZA Smash Hoogeveen senioren toernooi

Op 03 februari 2015 geplaatst door: Toernooicommissie
Zaterdag 31 januari heeft in Sporthal de Valkenlaan het jaarlijkse FZ FORZA Smash Hoogeveen senioren toernooi plaats gevonden. 154 deelnemers uit heel het land zijn in 3 verschillende categorieën de strijd aan gegaan om te bepalen wie de beste speler(s) van het toernooi zijn.

Omdat er over de gehele dag ongeveer 170 wedstrijden gespeeld moesten worden, werd er al vroeg begonnen met de eerste wedstrijden. Om half 9 stonden de eerste deelnemers op de baan voor hun eerste wedstrijd. Met nog 13 wedstrijden te spelen, werd om half 7 begonnen met de eerste finales.

Een aantal spelers van Smash Hoogeveen zijn in de prijzen gevallen:

De herendubbel 8 werd volledig gespeeld door spelers van Smash Hoogeveen. Raymond Song en So Ho gingen te kosten van James Anderson en Glenn Picauly met de eerste prijs naar huis. In het herenenkelspel van de categorie 8 legde Jimmie Lee Veldman van Smash knap beslag op de eerste plaats. Met 21-19 in de beslissende zet won hij in een zinderende finale van als eerste geplaatste speler.

In het gemengddubbel 6 stonden Riekje van der Laan en Henk-Jan Nijmeijer in de finale. Het ongeplaatste koppel verloor nipt van het als derde geplaatste koppel in 3 sets.

In de hoogste categorie, de categorie 4, speelde het eerste geplaatste koppel, Edith Nijmeijer en Matthijs Esser in de finale. In deze finale speelde ze erg sterk, die dan ook zonder setverlies gewonnen werd. In de herendubbel finale kwamen Esser en Stefhan Koehorst te kort om beslag te leggen op de eerste plaats, ze verloren in twee sets.  
 
Onderdeel Pos. Naam Club
GD8 1 Nienke Blikman+Hans Kuiters BC Twenthe'67
  2 Marieke van Haren+Marco Meyer BC Twenthe'67
HD8 1 So Ho+Raymond Song SMASH Hoogeveen
  2 James Anderson+Glenn Picauly SMASH Hoogeveen
DE8 1 Nienke Blikman BC Twenthe'67
  2 Marieke van Haren BC Twenthe'67
HE8 1 Jimmie Lee Veldman SMASH Hoogeveen
  2 Alvin Luasunaung BC '70 VELUWE
       
GD6 1 Lu Zhang+Raymond Kasanwidjojo BC GO!/BC Novum
  2 Riekje van der Laan+Henk-Jan Nijmeijer SMASH Hoogeveen
DD6 1 Laura Kromkamp+Marcella Speelman BC GO!
  2 Chantal Tiekstra+Lisanne Tiekstra BC Drachten
HD6 1 Jeroen Fleischer+Joris Geuverink BC Novum
  2 Wilfred Brontsema+Reitse Terpstra SV Meteoor
DE6 1 Nienke Jongman SV Meteoor
  2 Lisanne Tiekstra BC Drachten
HE6 1 Mike Osnabrugge BC Iduna
  2 Wilfred Brontsema SV Meteoor
       
GD4 1 Edith Nijmeijer - Te Velde+Matthijs Esser SMASH Hoogeveen
  2 Ragna Dik+Martin Boshuizen BC GO!
DD4 1 Ragna Dik+Karolien Doornbos BC GO!
  2 Marlous Lubbers+Birgit Rotman BC Flits
HD4 1 Dennis van der Meulen+Brian van der Wiel B.C. Asterix/BC '70 VELUWE
  2 Matthijs Esser+Stefhan Koehorst SMASH Hoogeveen
DE4 1 Judith Gerringa SV Meteoor
  2 Thirsa Kuipers BC Drachten
HE4 1 Richard van Winkoop BC Barneveld
  2 Richard Draaijer BC Flits

Smash 3 kampioen

Op 21 januari 2015 geplaatst door: Competitiecommissie

Smash 3 kampioenMet komend weekend nog een wedstrijd te gaan heeft het derde team van BV Smash nu al genoeg punten binnengehaald om zich tot kampioen te kronen in de hoofdklasse van de regionale competitie. Het tweede team van Smash dat in dezelfde poule speelt kan volgend weekend nog tweede worden en tevens promoveren naar de vierde divisie van de landelijke competitie. Aangezien het eerste team reeds derde divisie speelt betekent dat dat Smash volgend jaar met maar liefst drie teams uit zal komen in de landelijke competitie. Een zeer goede prestatie die Smash en Hoogeveen in badmintonland weer goed op de kaart zet.   

Smash 1 behaalt goede overwinning op ELO

Op 12 januari 2015 geplaatst door: Competitiecommissie

Zaterdag 10 januari werd er in de Valkenlaan door Smash 1 gespeeld tegen ELO 3 uit Hengelo. De herendubbel van Matthijs Esser en Stefhan Koehorst werd gewonnen in drie sets. De damesdubbel van Yvonne Metselaar en Edith Nijmeijer werd jammer genoeg krap verloren in drie sets. De herensingle van Esser en de herensingle van Koehorst werden beide door goed spel met twee keer 21-16 gewonnen. De damessingle van Judith van Amerongen werd ook in twee sets gewonnen. De damessingle van Metselaar ging naar ELO. De mix van Esser en Nijmeijer werd net als de mix van Koehorst en Van Amerongen in drie sets gewonnen door Smash, waardoor de eindstand uit kwam op een goede 6-2 winst voor het team van Hoogeveen. Het team is hierdoor gestegen naar de tweede plaats 

Will Scholten 25 jaar bij SMASH

Op 08 januari 2015 geplaatst door: Het bestuur
Will Scholten 25 jaar bij SMASHOp zaterdag 3 januari hebben de leden van badmintonvereniging SMASH gezamenlijk het nieuwe jaar ingeluid. Aan de traditionele nieuwjaarsborrel ging  een gezellig paar uurtjes sporten vooraf waarna door de secretaris in een nieuwjaarstoespraak werd teruggeblikt op 2014. Tijdens de borrel is het 25 jarig jubileum van Will Scholten gevierd. Zij was in 2014 al weer 25 jaar lid van SMASH en kreeg daarom een attentie overhandigd van de club. We hopen dat Will nog vele jaren lid blijft en wensen alle andere mensen een gelukkig 2015 toe. 

Open middag badmintonvereniging Smash

Op 08 januari 2015 geplaatst door: Het bestuur
De Hoogeveense Badmintonclub SMASH organiseert op zaterdag 10 januari van 12.30-16.00 een open middag. Wil je kennis maken met badminton en een keer een shuttletje komen slaan bij een echte badmintonclub? Kom dan naar de Sporthal aan de Valkenlaan 1. Neem sportkleding en schoenen mee, leenrackets zijn aanwezig.

Nieuwsbrief

Op 03 januari 2015 geplaatst door: Het bestuur
Klik hier voor de nieuwsbrief van januari.
Veel leesplezier!

Bowling uitje 13 december

Op 15 december 2014 geplaatst door: Webmaster
Zaterdag avond is een groep van 30 leden van Smash wezen bowlen in Kiri. Dit was georganiseerd door de senioren wedstrijdspelers & donderdagroep recreanten, al waren er ook leden van andere avonden. Dat het competitiegevoel niet alleen naar voren komt bij badminton bleek wel aan de fanatieke wijze waarop velen speelden al was het voor iedereen natuurlijk voornamelijk voor het plezier!

Iedereen heeft 2 volledige rondes gespeeld en maar beperkt een 3e ronde, dus daarom is met de uitslag alleen rekening gehouden met deze eerste twee ronden. De winnaars zijn dan:

1e plaats Ana
2e plaats Marco
3e plaats Stefhan

Voor wie geïnteresseerd is in alle scores, is een overzicht beschikbaar. Er zijn ook foto’s gemaakt, deze zijn te vinden onder het kopje foto’s.

Spannende wedstrijd voor het eerste team van Smash

Op 14 december 2014 geplaatst door: Competitiecommissie

Het eerste team van Smash Hoogeveen speelde afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd tegen het team uit Ulft. Het herendubbel werd zwaar bevochten door Stefhan Koehorst en Matthijs Esser maar nipt verloren in de laatste set met 20-22. Het damesdubbel daarentegen werd eenvoudig gewonnen door Judith van Amerongen en Edith Nijmeijer. Beide eerste singels van Esser en van Van Amerongen werden overtuigend in 2 sets gewonnen. Helaas lukte het Koehorst en Nijmeijer niet om hun singles te winnen waarmee de stand op 3-3 kwam.

Ook de mixen werden verdeeld; Smash verloor de mix van Esser en Nijmeijer maar trokken door goed spel de mix van Koehorst en Van Amerongen wel naar zich toe. Smash pakt hiermee 4 punten in de derde divisie landelijk en behoud hiermee hopelijk haar derde positie in de poule.

Spannende competitiewedstrijden voor badmintonvereniging Smash

Op 11 december 2014 geplaatst door: Competitiecommissie
Team 2 van Smash speelde deze week op een vroege zondagochtend uit tegen BC Go in Hoogkerk. Er werd begonnen met de heren dubbel, deze werd helaas verloren door Lambert ten Buur en Jos Rollman. Meteen daarna begonnen de dames aan hun damesdubbel, deze hebben ze netjes weten te winnen, waardoor de tussenstand 1-1 werd. Vervolgens begon Rollman aan zijn herensingle deze werd net aan verloren. Stephany de Jonge was ondertussen met haar damessingle bezig en won deze met veel gemak. Dat bracht de tussenstand op 2-2. Erg spannend dus. Julian Kat en Margreet Kiewiet begonnen tegelijk aan de tweede heren en damessingle. Kat verloor zijn eerst set, de tweede set was nog erg spannend maar werd helaas verloren met 18-21. Kiewiet trok de stand weer gelijk naar 3-3 door haar damessingel te winnen. Met nog twee gemengd dubbels te gaan werd het spannend met hoeveel punten het team van Smash terug zou gaan naar Hoogeveen. Ten Buur speelde de eerste gemend dubbel met Melissa Santinge en Kat en Kiewit namen de tweede gemengd dubbel voor hun rekening. Deze beide gemengd dubbels werden gewonnen wat de winst opleverde voor Smash. 5-3!

Smash 3 mocht zondag aantreden tegen Novum 2 in Groningen. De herendubbel ging moeizaam van start in de koude hal. Uiteindelijk wist het duo Anton kroezen/Danny Victorie deze dubbel in drie sets winnend af te sluiten. De dames Noor Campmans/Ana Tolj wilden uiteraard niet voor de heren onder doen en gingen volle bak voor de winst. Het resultaat was een mooie winst in 2 sets. Victorie had een lastige pot in de 1e herensingle. Hij had 3 sets nodig maar hengelde het punt binnen. Joyce Anholts had geen kind aan haar tegenstandster en wist met goed spel de 1e damessingle in 2 sets binnen te slepen. Raymond van den Brink speelde goed maar kwam in de 2e herensingle net te kort. Hij verloor in 3 sets. Tolj maakte in de 2e damessingle korte metten met haar tegenstandster en in 2 sets was dit bekeken. De 1e gemengd-dubbel werd na een moeizame start in de 1e set uiteindelijk vrij eenvoudig gewonnen in 2 sets door Kroezen/Campmans. De 2e gemengd-dubbel daarentegen was een spannende pot. Helaas trokken van den Brink/Anholts net aan het kortste eind en moesten na drie zwaarbevochten sets hun meerdere erkennen in hun tegenstanders. Zo keerde smash 3 met een mooie 6-2 winst terug naar huis waarmee ze hun koppositie in de hoofdklasse verder uitbouwen.

Nieuwe webmaster

Op 19 november 2014 geplaatst door: Het bestuur
Vanaf 18 november 2014 verwelkomt SMASH Elze Kool als nieuwe webmaster. Hij lost Annelieke Reinders af die zich vele jaren heeft ingezet voor onze vereniging. Het bestuur bedankt Annelieke voor haar welgewaardeerde inzet.

We hebben er alle vertrouwen in dat in Elze een waardige opvolger is gevonden die onze website, welke o.a. functioneert als een digitaal visitekaartje, op het juiste niveau kan houden en mogelijk zelfs nog een stapje verder kan brengen. Elze is te bereiken via het contactformulier op onze site, maar ook aan te spreken tijdens een maandagavond in de sporthal.

Het bestuur wenst Elze veel succes in zijn nieuwe functie als webmaster bij SMASH.

Namens het bestuur,
Raymond van den Brink

Nieuwsbrief

Op 04 november 2014 geplaatst door: Het bestuur
Klik hier voor de nieuwsbrief van november.
Veel leesplezier!  

Smash 1 doet zichzelf te kort tegen Almere

Op 02 november 2014 geplaatst door: Competitiecommissie
Zaterdagavond stond voor het 1e team van Smash de uitwedstrijd tegen BV Almere op het programma. Een op papier zware wedstrijd, aangezien Almere koploper is in de 3e divisie.
De herendubbel, gespeeld door Matthijs Esser en Stefhan Koehorst, kwam moeilijk op gang. De eerste set werd ook dik verloren. In de tweede set kregen de heren meer grip op de tegenstander en trokken de set naar zich toe. Ook de derde set viel ten prooi van Smash, waardoor de wedstrijd gewonnen werd. De damesdubbel, gespeeld door Yvonne Metselaar en Edith Nijmeijer, konden goed meekomen met hun tegenstander. Helaas konden ze de eerste set net niet naar zich toe trekken, er werd met een klein verschil verloren. Ook in de tweede set waren de dames goed aan het spelen, maar ook de tweede set werd net verloren. Tussen stand na de dubbels: 1-1.
Esser in de 1e heren speelde goed, maar kwam net te kort. Vooral in de tweede set had er meer in gezeten, er werd pas na verlenging verloren. Ondertussen stond ook de 2e heren singel op de baan. Koehorst speelde een goede wedstrijd, die in 3 sets werd gewonnen. Een tussenstand van 2-2 stond op het bord. Judith van Amerongen trad ook deze week weer aan als 1e dame. In haar singel speelde ze erg sterk. De eerste set won van Amerongen zelfs met 21-3(!). De tweede set deed van Amerongen iets rustiger aan, maar won wel overtuigend. Metselaar kon de eerste set van haar singel niet de goede kant op kantelen. Ook de tweede set kon ze niet omzetten in winst. Met nog twee wedstrijden te gaan, was de tussenstand 3-3.
De 1e mix werd gespeeld door Esser en Nijmeijer, zij verloren de eerste set, maar overtuigden wel in de tweede set. Een beslissende derde set moest een winnaar aanwijzen. Helaas maakten Esser en Nijmeijer in deze set teveel fouten, waardoor de wedstrijd verloren werd. Koehorst en van Amerongen speelde eveneens een 3 setter. Ook in deze wedstrijd werd de derde set verloren door de spelers van Smash, waardoor de eindstand werd bepaald op 3-5 in het nadeel van Smash.
Een goede prestatie, maar er had zeker meer in gezeten. Volgend weekend staat er wederom een uitwedstrijd op het programma, ditmaal tegen ELO-United uit Hengelo.

Smash 5 moest dit weekend uit naar Drachten. De eerste wedstrijd was de herendubbel van Jasper Haveman en Pim Nijmeijer. Zij speelden een goede dubbel en wonnen dan ook mooi in 2 sets. De damesdubbel van Klaaske Kuiper en Marjan Bisschop ging voor een groot deel gelijk op, maar aan het eind kwamen ze toch net te kort. De herenenkel van Haveman werd helaas verloren, die van Nijmeijer werd gewonnen. De damesenkels werden beide goed gespeeld, maar toch net verloren. Hierna was de stand 4-2 voor Drachten en hing het nog van de gemengd dubbels af. Beide dubbels liepen goed en werden allebei in 2 sets gewonnen. Einduitslag 4-4.

Herfstvakantie

Op 13 oktober 2014 geplaatst door: Het bestuur

De herfstvakantie is begonnen en dat betekent wat wijzigingen in de speeltijden.

Uiteraard zijn deze te vinden op deze site onder het kopje "Informatie --> Wijziging Speeltijden"

Maar we zetten het hier voor de duidelijkheid nog een keer neer.

 • Deze week vervallen alle jeugdactiviteiten! Dus geniet van jullie vakantie!
 • Dinsdag 14 oktober vervalt voor de recreanten in Trasselt, wie van die groep wel wil spelen kan eventueel terecht op de maandag of de donderdag in de Zwembadweg hal. Deze gaan namelijk beide gewoon door.
 • De senioren wedstrijdspelers kunnen ook zowel komen spelen op maandag als op donderdag in de Valkenlaanhal.
 • De senioren recreanten op woensdagochtend kunnen zoals gebruikelijk spelen in Trasselt.

LET OP: Wijziging NA de Herfstvakantie:
Na de vakantie komende de buitensporten weer gebruik maken van de sporthal. Dat betekent dat wij moeten inschikken. Vanaf donderdag 23 oktober zullen de recreanten uit de zwembadweghal naast de wedstrijdspelers komen te spelen in de Valkenlaanhal. Hiervoor zijn minimaal 2 banen beschikbaar.
Dit zal zo blijven tot 12 maart.


 

Open dag

Op 06 oktober 2014 geplaatst door: PR/Wervingscommissie

Op zaterdag 27 september hebben we een open dag gehad in de sporthal valkenlaan. Vooraf hebben alle leden geholpen bij het reclame maken voor de open dag, door middel van de sociale media.

De dag startte om 09.00 uur. Gelukkig was er genoeg koffie op voorraad in de kantine, want in het begin leek het er niet op dat er überhaupt iemand zou gaan komen. Pas om 11.00 uur kwamen de eerste mensen binnen om te kijken en even een shuttletje te slaan. Hoewel het wat laat op gang kwam, stroomden in de inschrijfformulieren vanaf dat moment binnen. Uiteindelijk zijn we uitgekomen op 14 aanmeldingen, wat een mooie prestatie genoemd mag worden.

Vanuit de wervingscommissie willen wij deze leden een leuke en sportieve kennismaking toe wensen met onze mooi club. Daarnaast willen we iedereen bedanken die heeft mee geholpen bij het bekend maken van de open dag, of daar heeft geholpen.

Jeugdkamp

Op 06 oktober 2014 geplaatst door: Activiteitencommissie

Eindelijk was het dan zover…… het jeugdkamp.

In Grollo stonden 5 tenten. Waarvan 4 slaaptenten en 1 tent waar we in aten en spelletjes speelden wanneer het regende, want helaas was het niet het hele weekend zonnig. Op kamp werd er in teams gestreden voor de hoofdprijs die zondag uitgereikt werd. De spellen die gespeeld werden waren onder andere : krat lopen, speed badminton, tap spel en op zondag natuurlijk de grand finale. Alle teams tegen elkaar in een estafette. En de winnaars van het weekend waren: Noa, Jonathan, Jesse  en Verena.

NOGMAALS GEFELICITEERD TOPPERS!!!

Natuurlijk werd het de winnaars niet makkelijk gemaakt door al die sterke teams. En zoals er bij een kamp hoor was en ook een bonte avond met een aantal leuke acts. Op de bonte avond was er een stoere groep in leger kleding. Een groep met een leuke quiz over badminton. Met een prijs voor de winnaars. Verschillende kinderen waren gewoon verkleed. En natuurlijk moest de leiding er zelf ook aan geloven. Deze gingen over het grasveld met een polonaise. De avond werd afgesloten met een kampvuur en muziek.

Wij vonden het een erg geslaagd kamp. En hopen dat er bij het volgende kamp weer zoveel gezellige en sportieve jeugdspelers mee gaan.

Groetjes Riekje, Lambert, Joyce, Jasper en Stephany

1e winst Smash 1

Op 06 oktober 2014 geplaatst door: Competitiecommissie

Afgelopen weekend speelde het eerste team van badmintonvereniging Smash Hoogeveen uit in Ulft.

De heren Stefhan Koehorst en Matthijs Esser gingen goed van start en wonnen in 2 sets.

De dames Judith van Amerongen en Edith Nijmeijer speelden een spannende 3-setter maar verloren helaas. Esser en van Amerongen speelden allebei een sterke single waardoor het 3-1 voor Smash werd. Koehorst speelde een goede single maar kon dit niet omzetten in winst. Laura Renting was helaas niet fit genoeg om te spelen maar Yvonne Metselaar was bereid om voor haar in te vallen en dit deed ze voortreffelijk. Met overtuigend spel trok ze gemakkelijk de winst naar zich toe, 4-2 voor Smash!

Het mixkoppel Nijmeijer en Esser speelden deze week sterk en door goed spel wonnen ze hun partij in 2 sets. van Amerongen en Koehorst zijn nog ongeslagen in de mix en ook deze week stapten ze als winnaar van de baan. Smash 1 wint van Ulft met 6-2; Hiermee doen ze zeer goede zaken doen in een spannende poule van de 3e divisie.

Competitie 27 september

Op 28 september 2014 geplaatst door: Competitiecommissie

Smash 1 speelt gelijk tegen AMOR 2

Zaterdag 27 september speelde het eerste team van badmintonvereniging  Smash tegen het Groningse AMOR. De herendubbel van Matthijs Esser en Stefhan Koehorst werd makkelijk gewonnen door de heren van Smash. De damesdubbel van Edith Nijmeijer en Judith van Amerongen was een goede wedstrijd van de Hoogeveense dames, maar werd ondanks dat verloren. Esser wilde graag laten zien dat hij goed in vorm is. Hij wist met zeer goed spel de singlewedstrijd te controleren en uiteindelijk te winnen. Doordat Laura Renting vandaag niet meedeed, speelde Nijmeijer vandaag de eerste damessingle. Ondanks dat ze haar uiterste best deed, moest ze haar meerdere erkennen in haar tegenstandster. Koehorst speelde de tweede herensingle. Ook hij is niet helemaal fit en kon jammer genoeg in zijn single niet voluit gaan. Dit punt ging dan ook naar de gasten uit Groningen. De tweede damessingle, die gespeeld werd door van Amerongen, werd een spannende, lange wedstrijd, maar van Amerongen stapte toch als winnaar van het veld. Zo werd begonnen aan de mixen met een 3-3 tussenstand. Esser en Nijmeijer maakten het spannend, maar konden de wedstrijd net niet naar zich toe trekken. Koehorst en van Amerongen wisten hun wedstrijd wel in winst om te zetten, waardoor de einduitslag 4-4 werd.

 

Smash 3

speelde dit weekend ook thuis tegen het team van Novum uit Groningen. Novum stond nog onderaan de ranglijst, maar de spelers zijn oude bekenden en team 3 wist daardoor dat het geen makkie zou worden. En inderdaad nadat een spannende herendubbel eindelijk was afgelopen ging het na beide dubbels nog altijd gelijk op. Nadat de singles gespeeld waren was dat niet anders. Door zowel twee gewonnen als twee verloren singles was de tussenstand bij aanvang van de gemengd dubbels nog altijd 3:3. Met nog twee te spelen partijen kon het dus nog alle kanten op; winnen, verliezen en gelijkspelen kon allemaal nog. Na een eerste gewonnen gemengd dubbel van Campmans en Kroezen was de druk voor de tweede gemengd dubbel een stuk minder want verliezen kon niet meer. Maar Tolj en van den Brink konden de laatste partij makkelijk naar zich toetrekken met een uiteindelijke 5-3 overwinning voor team 3 als eindresultaat.

1e Competitieweekend

Op 28 september 2014 geplaatst door: Competitiecommissie

Dit weekend zijn de eerste competitiewedstrijden gespeeld. Onder andere het eerste team dat in de 3e divisie landelijk uitkomt en het 2e team dat hoofdklasse speelt.

Het eerste team, bestaande uit de volgende spelers: Matthijs Esser, Stefhan Koehorst, Edith Nijmeijer, Judith van Amerongen en Laura Renting. Esser en Koehorst begonnen als eerst aan hun dubbel. De heren hadden moeite met de warme hal waardoor er fouten kwamen. Ze verloren in 2 sets. Daarna begonnen Van Amerongen en Nijmeijer met hun dubbel. Ze kwamen in beide sets sterk terug na achterstand, maar verloren helaas. Na de dubbels begonnen de singles. Esser verloor helaas zijn single in 2 sets. Van Amerongen begon sterk en won de 1e set. De 2e set liep wat minder waardoor er een 3e set kwam. Ze gingen gelijk op, maar van Amerongen was net iets sterker en won. Koehorst speelde ook zijn single, maar kon door een blessure niet vrijuit spelen. Ondanks een goede strijd werd er in 2 sets verloren. Renting speelde de laatste single. Er waren veel fouten aan beide kanten, maar Renting trok uiteindelijk aan het langste eind en ze won in 2 sets. Op het eind werd er gemixt. Esser en Nijmeijer speelden een goede wedstrijd, maar kwamen aan het eind net te kort door foutjes en verloren nipt in 2 sets. Koehorst en van Amerongen speelden een sterke wedstrijd waar om elk punt werd gestreden. Als beloning wonnen ze in 2 sets. De einduitslag: 5-3. Volgende week speelt Smash 1 thuis tegen AMOR uit Groningen.

Team 2 bestaande uit de spelers Lambert ten Buur, Julian Kat, Jos Rollman, Stephany de Jonge, Roos van Goor en Melissa Santinge. Speelden dit weekend in veendam tegen meteoor 3. De heren dubbel werd gespeeld door Kat en ten Buur ze speelden goed maar verloren helaas 2 keer met 21-16. Ook de dames Santinge en de Jonge speelden een goede damesdubbel, maar deze werd jammer genoeg verloren met 25-23, 21-18. Toen werd er begonnen met de eerste singles. De dames single werd gespeeld door de Jonge die de eerste set overtuigend pakte met 21-12 de tweede set was een stuk spannender en werd gewonnen met 21-19. Bij de heren single verloor kat helaas de eerste herensingle met 21-12 en 21-15. Toen was het tijd voor de tweede singles. De dames single werd gespeeld door invaller Yvonne Metselaar, na een wat moeilijke start werd de eerste set verloren met 21-15. Na de eerste set begon Metselaar goed in haar spel te komen en won ze vervolgens met 21-14 en 21-12. Bij de tweede heren single speelde Rollman. De eerste set werd gewonnen met 21-14 maar de tweede set kwam de tegenstander niet meer in zijn spel waardoor makkelijk werd gewonnen met 21-7. De eerste mix werd gespeeld door ten Buur en Santinge, na drie spanende sets werd gewonnen met 21-12 16-21 en 21-14. De tweede mix gespeeld door Rollman en Metselaar werd gewonnen met 21-12 en 21-15 wat de eindstand op 5-3 voor smash 2 bracht.

De eerste competitiewedstrijd voor team 5 in de 1e klasse afd A regio Noord Nederland. Het team bestaande uit Jasper Haveman, Pim Nijmeijer, Yvonne Blankenstijn, Klaaske Kuiper en Marjan Bisschop mocht aantreden tegen team 1 van Assen. De badmintonvereniging in Assen is voor Yvonne en Klaaske totaal niet onbekend aangezien ze hier voorheen speelden. Stipt 10 uur werd er gestart met de beide dubbelwedstrijden. Jasper en Pim begonnen wat moeizaam, maakten wat fouten en konden in het begin de wedstrijd wat lastig naar zich toe trekken. Nadat de eerste set toch gewonnen werd, was de tweede set een stuk eenvoudiger en was het eerste punt binnen. Bij Yvonne en Klaaske ging het zowel in de eerste als de tweede set goed. Alleen tegen het einde van de tweede set werden er nog wat punten aan de tegenstander gegund en zo werd het nog even spannend. Stand 2-0. Jasper begon als eerste aan zijn enkelwedstrijd. Met de cijfers 21-8 werd de eerste set vrij overtuigend gewonnen. In de tweede set moest Jasper toch nog even flink aan de bak om het geen drie setter te laten worden en dit lukte. Ondertussen was ook Yvonne begonnen aan haar enkelpartij. Een zware partij die helaas in drie sets werd verloren. Met een knalrood hoofd zat Yvonne bij te komen van haar wedstrijd terwijl Pim begon aan zijn enkelpartij. De cijfers zeggen genoeg, Pim kreeg hem niet kado maar wist hem knap te winnen: 23-21, 20-22 en 21-19. Marjan speelde de laatste enkelwedstrijd en ook deze moest in de laatste, alles beslissende derde set worden uitgespeeld. Door goed spel van Marjan wist ze deze set te pakken en zo was de stand 5-1 voor Smash. Jasper en Marjan speelden een sterke mix en wonnen in twee sets van hun tegenstanders. Pim en Klaaske speelden voor het eerst samen en hadden de eerste set wat moeite de draai te vinden. De tweede set werd overtuigend gewonnen maar helaas ging de derde set toch naar de tegenstander. Uiteindelijk toch een dik verdiende 6-2 overwinning en een goede start van deze competitie. Voorlopig een 2e plaats in de poule.

Open dag

Op 21 september 2014 geplaatst door: PR/Wervingscommissie

Zaterdag 27 september organiseert Badmintonvereniging Smash een open dag. Deze wordt gehouden in Sporthal de Valkenlaan (Valkenlaan 1 te Hoogeveen) van 09.00 tot 13.00 uur. Kom dan langs om eens kennis te maken met onze mooie sport. Er zijn rackets aanwezig, dus neem sportschoenen mee, en sla een shuttletje.  Of kom gewoon langs voor informatie over onze verenging.

Gedurende de gehele dag (tot 17.00 uur) worden er ook wedstrijden gespeeld, dus het is ook nog eens leuk  om te komen kijken. Wordt je die dag lid dan krijg je een GRATIS racket. Mocht je nou niet in de gelegenheid zijn om de open dag te bezoeken, meld je je dan van te voren aan via en kom alsnog in aanmerking voor het gratis racket.

Nieuwsbrief september '14

Op 29 augustus 2014 geplaatst door: Het bestuur
Klik hier voor de nieuwsbrief van september '14.
Veel leesplezier! 

Nieuw seizoen

Op 13 augustus 2014 geplaatst door: Het bestuur
Volgende week (vanaf de 18e) start SMASH weer met een nieuw seizoen. We hopen dat iedereen goed is uitgerust. De trainingen worden weer hervat en de speelmogelijkheden voor de recreanten worden ook weer volledig. Nieuwe tijden en wijzigingen voor de rest van het seizoen zijn te vinden onder het kopje "informatie". Tevens zijn alle leden op de hoogte gebracht via de mail. Begin september komt de nieuwsbrief ook weer uit, ook daar zal nieuwe informatie in staan.

Scholenbadminton

Op 01 juli 2014 geplaatst door: PR/Wervingscommissie

Afgelopen seizoen is onze vereniging begonnen met het geven van badmintonlessen op basisscholen. Door Harold Wassink is een lesprogramma gemaakt en er is lesmateriaal aangeschaft. Stefhan Koehorst en Roos van Goor hebben de trainingen voor hun rekening genomen. Op 6 basisscholen is lesgegeven, met als grote ontknoping De Morgenster waar in 2 en een half uur tijd, 130 kinderen kennis gemaakt hebben met badminton. Een mooi programma is gedraaid, waarbij de trainers enthousiast waren, de combinatiefunctionarissen van de gemeente enthousiast waren, en bovenal de kinderen enthousiast waren.

Hopelijk lukt het om het volgend seizoen door te zetten. Klik hier voor foto's van de laatste keer.

Beachbadmintontoernooi wederom groot succes

Op 28 mei 2014 geplaatst door: Toernooicommissie

Zaterdag 24 mei werd voor de tweede keer het indoor beachbadminton gehouden in sport en evenementencomplex Maxx. Na het succes van vorig jaar was het dit jaar allereerst nog maar de vraag of het toernooi überhaupt plaats kon vinden. Uiteindelijk heeft de organisatie toch plaats kunnen vinden, met een mooi deelnemersaantal tot gevolg. 119 deelnemers uit het hele land zijn de strijd aan gegaan om zichzelf te kronen tot "beste indoor beach badmintonner" van Nederland. Uiteindelijk zijn de volgende spelers er met de prijzen vandoor gegaan:

DD Wedstrijd:

1e prijs: Yvonne Metselaar (Smash Hoogeveen) & Dian Bos (SV Meteoor)
2e prijs: Roos van Goor (Smash Hoogeveen) & Thirza Latupeirissa (BC Amersfoort)

DD Recreant:

1e prijs: Marije Wiebenga (Bc Alkmaar) & Chrystel ten Zijthoff (BC Westerbork)
2e prijs: Desire Flecken & Vivian Flecken (BC Roosterse)

HD Wedstrijd:

1e prijs: Marco de Jager (Duitsland) & Joost Quant (GSBC Amor)
2e prijs: Wesley van de Kampen (Bc Barneveld) &Arjan Spijkerboer (BC Hoogland)

HD Recreant:

1e prijs: James Anderson & Raymond Song (Smash Hoogeveen)
2e prijs: Coen Houthooft & Mart Linde (Smash Hoogeveen)

GD Wedstrijd:

1e prijs: Marco de Jager (Duitsland) & Noor Campmans (Smash Hoogeveen)
2e prijs: Elano Nijkmap (BC Amersfoort) & Roos van Goor (Smash Hoogeveen)

GD Recreant:

1e prijs: René Beckers & Vivian Flecken (BC Roosterse)
2e prijs: Niek Campmans & Noor Campmans (Smash Hoogeveen)

Promo badminton Nederland

Op 18 mei 2014 geplaatst door: Het bestuur
Benieuwd wat badminton en Badminton Nederland te bieden hebben? Bekijk dan de spectaculaire trailer!

Speelmogelijkheden t/m zomervakantie

Op 15 mei 2014 geplaatst door: Het bestuur

Ivm het uitvallen van de voetbal op de maandagen zijn er weer wijzigingen opgetreden. Om verwarring te voorkomen hieronder het complete speeloverzicht t/m de zomervakantie.


Maandagen
 

Jeugd Wedstrijdspelers

26 mei 1800-1930 Zwembadweg
2 juni 1800-1930 Zwembadweg
9 juni vervalt Pinksteren
16 juni 1800-1930 Zwembadweg
23 juni 1800-1930 Zwembadweg
30 juni 1800-1930 Zwembadweg

Senioren Wedstrijdspelers

26 mei 1930-2200 Zwembadweg
2 juni 1930-2200 Zwembadweg
9 juni vervalt Pinksteren
16 juni 1930-2200 Zwembadweg
23 juni 1930-2200 Zwembadweg
30 juni 1930-2200 Zwembadweg

Senioren Recreanten

26 mei 2000-2200 Valkenlaan
2 juni 2000-2200 Valkenlaan
9 juni vervalt Pinksteren
16 juni 2000-2200 Valkenlaan
23 juni 2000-2200 Valkenlaan
30 juni 2000-2200 Valkenlaan

 

Dinsdagen
 

Senioren Recreanten

20 mei 1930-2130 Trasselt
27 mei 1930-2130 Trasselt
3 juni 1930-2130 Trasselt
10 juni 1930-2130 Trasselt
17 juni 1930-2130 Trasselt
24 juni 1930-2130 Trasselt
1 juli 1930-2130 Trasselt

  
 

Woensdagen
 

Senioren Recreanten

21 mei 0900-1030 Trasselt
28 mei 0900-1030 Trasselt
4 juni 0900-1030 Trasselt
11 juni 0900-1030 Trasselt
18 juni 0900-1030 Trasselt
25 juni 0900-1030 Trasselt
2 juli 0900-1030 Trasselt

 

   

Donderdagen
 

Jeugd Starters

22 mei 1700-1830 Zwembadweg
29 mei vervalt Hemelvaart
5 juni 1700-1830 Valkenlaan
12 juni 1700-1830 Valkenlaan
19 juni 1700-1830 Valkenlaan
26 juni 1700-1830 Valkenlaan
3 juli 1700-1830 Valkenlaan

Jeugd Wedstrijdspelers

22 mei 1830-2000 Zwembadweg
29 mei vervalt Hemelvaart
5 juni 1830-2000 Valkenlaan
12 juni 1830-2000 Valkenlaan
19 juni 1830-2000 Valkenlaan
26 juni 1830-2000 Valkenlaan
3 juli 1830-2000 Valkenlaan

Senioren Recreanten

22 mei 2000-2200 Zwembadweg ivm examens samen met wedstrijdspelers
29 mei vervalt Hemelvaart
5 juni 2000-2200 Valkenlaan samen met wedstrijdspelers
12 juni 2000-2200 Valkenlaan samen met wedstrijdspelers
19 juni 2000-2200 Valkenlaan samen met wedstrijdspelers
26 juni 2000-2200 Valkenlaan samen met wedstrijdspelers
3 juli 2000-2200 Valkenlaan samen met wedstrijdspelers

Senioren Wedstrijdspelers

22 mei 2000-2200 Zwembadweg ivm examens samen met recreanten
29 mei vervalt Hemelvaart
5 juni 2000-2200 Valkenlaan samen met recreanten
12 juni 2000-2200 Valkenlaan samen met recreanten
19 juni 2000-2200 Valkenlaan samen met recreanten
26 juni 2000-2200 Valkenlaan samen met recreanten
3 juli 2000-2200 Valkenlaan samen met recreanten

 

 

Zomertraining team1
 

10 juli 1830-1930 Valkenlaan
17 juli 1830-1930 Valkenlaan
24 juli 1830-1930 Valkenlaan
31 juli 1830-1930 Valkenlaan
7 augustus 1830-1930 Valkenlaan
14 augustus 1830-1930 Valkenlaan


 

Zomerbadminton voor iedereen
 

10 juli 1930-2130 Valkenlaan
17 juli 1930-2130 Valkenlaan
24 juli 1930-2130 Valkenlaan
31 juli 1930-2130 Valkenlaan
7 augustus 1930-2130 Valkenlaan
14 augustus 1930-2130 Valkenlaan

Voorlopige teamindeling

Op 13 mei 2014 geplaatst door: Competitiecommissie

Team 1: 3e divisie
Matthijs
Stefhan
Laura
Judith

Team 2: hoofdklasse
Lambert
Julian
Jos
Stephany
Roos
Melissa

Team 3: hoofdklasse
Danny
Harold
Anton
Noor
Ana
Joyce  

Team 4: 1e klasse
Nick
Henk-Jan
Raymond
Nikki
Jennifer
Riekje

Team 5: 1e klasse
Jasper
Pim
Yvonne
Klaaske
Marjan

Team 6: 2e klasse
Wesley
Patrick
Simone
Carola
Susanne

Nieuwsbrief

Op 07 mei 2014 geplaatst door: Het bestuur
Klik hier voor de Nieuwsbrief van mei.
Veel leesplezier! 

Bekendmaking voorlopige teamindeling

Op 04 mei 2014 geplaatst door: Competitiecommissie

Beste competitiespelers,

De voorlopige teamindeling zal bekend worden gemaakt op 12 mei om 20.00 uur in de kantine van de Zwembadweg.

Oma's Benefiet Toernooi 2014

Op 23 april 2014 geplaatst door: Het bestuur

Op zaterdag 14 juni vindt alweer het 6e Benefiettoernooi plaats bij BC Bergen. Afgelopen jaar was de opbrengst 5300,- wat ten goede komt aan het weeshuis An’nur te Jakarta en een revalidatiecentrum voor kinderen in Semarang.

Afgezien van het goede doel is het gewoon gezellig een gehele dag spelen in een rondes systeem. Met na afloop een gezellige door Oma zelf klaargemaakte Indonesisch rijstbuffet. De inschrijving is zojuist geopend.

Jeugd badmintonkamp 2014

Op 19 april 2014 geplaatst door: Activiteitencommissie

Alle jeugd spelers opgelet! We gaan zaterdag 30 augustus en zondag 31 augustus op KAMP! Heb je zin om mee te gaan? Geef je dan snel op bij je trainer of via "> (opgeven kan tot uiterlijk 9 mei!)

Waar gaan we heen:
Boerhaarshoeve in Grolloo

Wanneer gaan we:
Zaterdag 30 augustus en zondag 31 augustus

Hoe laat:
Za 30 aug: verzamelen om 9:45 uur op de carpoolplaats tegenover het Hotel Hoogeveen. Vertrek om 10:00 uur. Zo 31 aug: Terugkomst rond 16:00 uur

Kosten:
€ 20,- euro eigen bijdrage (dit mag je bij vertrek betalen)

Meer informatie:
Verdere informatie ontvang je nadat je je hebt opgegeven. Heb je een vraag? Dan kun je deze natuurlijk altijd stellen aan één van ons of via de e-mail: ">

Opgave:
Opgeven kan tot uiterlijk 9 mei! Dit kan bij je trainer of stuur een e-mail naar "> Als één van je ouders kan rijden (heen of terug of allebei), dan kun je dit ook bij je opgave aangeven.

Groetjes,

Activiteitencommissie Smash
Riekje, Lambert, Joyce, Stephany en Jasper

Geslaagd RSL DPC Smastoernooi

Op 23 maart 2014 geplaatst door: Toernooicommissie

Op zaterdag 22 maart 2014 werd weer het jaarlijkse DPC van Smash georganiseerd. Ruim 95 jeugdspelers waren naar Hoogeveen gekomen om te strijden voor de prijzen en de titels.

Het toernooi is heel goed verlopen. Er waren weinig afmeldingen en blessures en de schema’s liepen op tijd. Hierdoor konden er ongeveer 190 wedstrijden worden gespeeld. Ook was er een gezellige drukte bij de verloting waar de jeugdspelers hun lootje konden inleveren voor een prijsje. Na een lange en vermoeiende dag werd uiteindelijk om zes uur de prijsuitreiking gehouden.

Vanuit de Smashjeugd deden een hoop aantal badmintonners mee en een paar daarvan zijn in de prijzen gevallen. Jesse van der Veen en Arianne Mol hebben samen in de gemengd dubbel onder 13 de 2e prijs gepakt. In de meisjesenkel onder 15 is Demi van der Veen knap 2e geworden. Ook is Demi samen met Verena Mol 2e geworden in de meisjesdubbel onder 15 na een lange spannende finalepartij.  
 

Nieuwsbrief maart

Op 15 maart 2014 geplaatst door: Het bestuur

Klik hier voor de nieuwsbrief van maart.

Veel leesplezier.  

2 x Goud, 3 x zilver en 1 x brons tijdens RJK

Op 28 februari 2014 geplaatst door: Toernooicommissie

Op 8 en 9 februari was het weer zo ver: de Regionale Jeugdkampioenschappen in Veendam. Het waren weer 2 gigantisch drukke dagen vol gezelligheid, veel wedstrijden en sportieve spelers met onder andere Smashers (11)!

We beginnen bij de jongste speler: Cedric Loopers in de categorie Jongens U13. Cedric heeft wel geteld 3 prijzen binnen gesleept. De finale van de mix won hij in twee sets 21-16 21-10 met zijn mixpartner Yuanxin Xu. Daarnaast won hij redelijk makkelijk de poule met zijn dubbelpartner Ewan Zwart. De single was voor Cedric toch wel even een beetje pittiger hij moest namelijk tegen zijn eigen dubbelpartner spelen en verloor hem net met 19-21 19-21. Maar dat mocht de pret niet bederven want hij heeft een topprestatie neergezet.

Voor Mart Linde was het ook een goed weekend. Hij heeft de kwart finale gehaald in de Jongens enkel U15. Daarnaast heeft hij met zijn mixpartner Verena Mol goede wedstrijden gespeeld maar bleef het helaas bij de poule wedstrijden.

Verena en Demi van der Veen hebben de tegenstanders laten zien dat ze niet van het veld willen worden geslagen en hebben hele mooie lange potten gespeeld. Jammer genoeg hield het bij hun ook op bij de poule wedstrijden in de enkel en dubbel.

Bij de jongens U17 hadden we één vertegenwoordiger: Pim Nijmeijer. Hij heeft in het gehele weekend 11 partijen gespeeld. Hij heeft zich met zijn mixpartner Eleni Tjabering (SV Meteoor) weten te plaatsen voor het afvalschema op de zondag maar is helaas niet verder gekomen. Ook heeft hij zich weten te plaatsen voor het afvalschema in de enkel. Daarbij heeft hij zijn single afgesloten met een geweldige drie setter tegen trainingsgenoot Sander de Vries.

Er zaten veel Smashers bij het laatste onderdeel U19 (en ook prijzen). Tijdens de jongensdubbel moesten er zelfs Smashers tegen elkaar strijden. Hierbij verloren Nick Renting en Julian Kat net van Wesley Anholts en Pim Nijmeijer met 9-21 16-21 17-21. Verder zijn ze helaas niet in de prijzen gevallen maar hebben wel hele goede en mooie wedstrijden neergezet. Met 4 super spannende drie setters inclusief verlenging. Julian zat heel dichtbij de kwalificatie voor het afvalschema met een enorm spannende 3 setter tegen Hein Dellebarre 21-17 22-24 21-13. Jammer genoeg hebben hij, Wesley en Nick de kwart finale niet kunnen halen.

Er waren niet allemaal verloren wedstrijden want Julian en Roos van Goor hebben een 2de plek weten te bemachtigen in de mix! Na eerst wezen knokken in de poule waren de tegenstanders Marjolein Stam en Marco Oosterhaven jammer genoeg te sterk. Als laatste moesten de meiden Joyce Anholts, Roos van Goor en Nikki Osseforth nog strijden. Na een zeer spannende en lange wedstrijd tegen Marjolein Stam 15-21 21-14 22-20 is Roos uiteindelijk 2de geworden! Joyce heeft ook een 3 setter eruit weten te slepen tegen de winnaar 19-21 21-17 21-17 maar helaas was ze net te sterk voor de smashers. Nikki heeft ook laten zien dat ze niet van het veld wil worden afgeslagen en heeft tegen de nummer één in de tweede set nog 16 punten kunnen pakken.

Onderling de Smash dames was het ook nog heel interessant:

Joyce – Nikki 21-10 21-16
Roos – Joyce 25-23 21-17
Roos – Nikki 21-7 23-21


Roos van Goor

DPC Meppel

Op 28 februari 2014 geplaatst door: Toernooicommissie

Zondag 16 maart was er in Meppel een DPC toernooi en we waren er met zes van Smash.

Carola dubbelde met Susanne en mixte met Pim. Susanne deed ook nog mee met de single net als Pim. Dit was allemaal onder de 19. Verder dubbelde Verena met Demi en mixte met Mart. Zowel Demi als Mart speelden ook nog single. Verena, Demi en Mart speelden onder de 15.

Het was een gezellige dag en het werd steeds gezelliger toen er meer van Smash kwamen, want Mart, Demi en Pim waren er als één van de eerste, omdat wij eerder moesten spelen. Maar later kwamen ook Verena, Carola en Susanne aan in de sporthal.

Er werden veel partijen gewonnen door Verena en Demi in de dubbel, maar ze verloren de finale en waren dus tweede geworden. De mix van Mart en Verena ging ook goed, maar ze hebben ook bijna geen tegenstand gehad. Dus zijn ze aardig makkelijk eerste geworden. Ook in de single ging het bij Mart aardig makkelijk in de poule. Maar toen hij door was had hij een lastige halve finale en een lastige finale, maar hij heeft ze wel allebei gewonnen. Susanne en Carola hebben leuke, uitdagende wedstrijden gespeeld maar de tegenstanders waren beter en ze hebben geen prijzen gehaald in de single van Susanne of de dubbel met Carola en ook de mix van Carola en Pim was niet goed genoeg voor prijzen. Verder ging het bij de single van Pim wel aardig, hij kwam de poule door en zat direct in de finale, maar daar was zijn tegenstander te sterk voor hem.

Al met al was het een geslaagde dag met 2 eerste plekken en 2 tweede plekken.

Pim Nijmeijer

Jeugdsport- en cultuurfonds Hoogeveen

Op 19 februari 2014 geplaatst door: Het bestuur

De gemeente Hoogeveen zet vanaf 2014 extra in op het jeugdsport- en cultuurfonds. Hierdoor wordt deelname aan sportieve en culturele activiteiten mogelijk voor alle kinderen en jongeren uit de gemeente Hoogeveen. Als er binnen een gezin geen geld is om te sporten of deel te nemen aan cultuuractiviteiten is het fonds een erg praktische oplossing. Professionals uit o.a. de sport, zorg en welzijn kunnen optreden als intermediair en namens een gezin een aanvraag doen bij het fonds. Het fonds zorgt vervolgens voor de financiële afhandeling. Dit doen zij door rechtstreekse betaling van contributie aan de aanbieder en/of bonnen voor materiaal. Dit kan tot een maximaal bedrag van €225,- (sport) of €425,- (cultuur) per jaar.

Intermediairs
Het team van sport-combinatiefunctionarissen van de gemeente treedt al vaak op als intermediair, onder andere vanuit het project ‘Sport JIJ ook?’, en heeft zodoende veel ervaring met aanvragen bij het fonds. Gezinnen, aanbieders, scholen en andere organisaties binnen het sociale domein kunnen daarom na signalering verwijzen naar de combinatiefunctionarissen via het e-mailadres sport@hoogeveen.nl. De combinatiefunctionaris treedt vervolgens in overleg met het gezin op als intermediair om de aanvraag te doen, indien het kind hiervoor in aanmerking komt.

Meer informatie
Voor meer informatie over het jeugdsport- en cultuurfonds in Hoogeveen kunt u contact opnemen met Jonathan van den Akker, gemeente Hoogeveen, per telefoon (0528-291892) of e-mail (j.vandenakker@hoogeveen.nl).

Klik hier voor meer informatie.

Aanbrengbonus

Op 09 februari 2014 geplaatst door: PR/Wervingscommissie

Smash geeft alle leden de gelegenheid om gratis te kunnen badmintonnen. Dit door het introduceren van de aanbrengbonus. Zorg er voor dat Smash nieuwe leden krijgt en je krijgt daar een vergoeding voor terug. Op die manier kun je dus gratis badmintonnen.

Hoe werkt het:
Jij nodigt iemand uit om bij Smash te komen spelen. Deze persoon wordt lid (voor een jaar) bij Smash. Je vult samen met het nieuwe lid het aanbrengformulier in waarop aangegeven wordt dat jij hem of haar bij de verenging hebt gebracht. Zodra het eerste volledige kwartaal  is geïnd van het nieuw lid, wordt zijn of haar eerste kwartaal contributie gestort op jouw bankrekening.

Wanneer geldt het:
De actie start op 1 februari 2014 en eindigt op 30 april 2014.

Voor wie  geldt het:
Ieder lid van badmintonvereniging Smash mag een nieuw lid aanbrengen. Zodra het inschrijfformulier van het nieuwe lid verwerkt is door de ledenadministratie mag ook hij of zij gebruik maken van de actie.

Hoe kom ik aan aanbrengformulier:
Je kunt het formulier hier downloaden.
Je coördinator of trainer is ook in het bezit van de aanbrengformulieren. Vraag hem of haar erna. Je kunt het formulier ook bij hem of haar weer inleveren, of bij iemand van de wervingscommissie of bij de ledenadministratie.

Geslaagd RSL Smashtoernooi

Op 03 februari 2014 geplaatst door: Toernooicommissie

Zaterdagochtend om half negen werd er gestart met het jaarlijkse senioren toernooi van Smash. Uit het hele land kwamen badmintonners bijeen om de strijd aan te gaan op drie verschillende niveaus.

De organisatie kan terug kijken op een zeer geslaagd toernooi. Er waren nagenoeg geen afmeldingen waardoor er ongeveer 170 wedstrijd gespeeld zijn. Aan het begin van de dag werd er even achtergelopen op schema, maar dit is gelukkig in de loop van de middag ruimschoot goedgemaakt, zodat er om half 7 begonnen kon worden met de finales.

In het herenenkel spel 4 ging Elano Nijkamp van Bc Amersfoort er met de 1e prijs vandoor. Hij was in de finale te sterk voor Richard van Winkoop van Bc Barneveld. In het damesenkel 4 spel ging de 1e prijs naar Rosalie Teuben van GSBC Amor. Lisa Bomers van Elo United ging er verdienstelijk met de 2e prijs naar huis.

In de verassende herendubbel 4 finale waren Erwin en Marco Holtrop van GSBC Amor te sterk voor Leon Bos en Aize van der Woude van SV Meteoor.

In de damesdubbel 4 finale speelden de dames van het eerste team van Smash, Judith van Amerongen en Edith Nijmeijer tegen Karolien Doornbos en Ragna Dik van Bc Go. Helaas trokken de Smash dames aan het kortste eind, maar kunnen ze terugkijken op een geslaagd toernooi.

Het gemengd dubbelspel 4 werd gewonnen door Lisanne Wemer van Bc Drachten en Dennis van der Meulen van Bc Asterix. Ze waren in de finale te sterk voor Karolien Doornbos en Jeroen van Renen van Bc Go.

Overige Smashers in de prijzen:

In de dames dubbel 6 was er een finale waarin 3 spelers van Smash stonden. Uiteindelijk wonnen Ana Tolj (Smash) en Nancy Logt (Bc Bahosa) het van het Smash koppel Riekje van der Laan en Jennifer Smits.

In het dames enkelspel 6 legde Nikki Osseforth beslag op de 2e prijs.

Als met al een geslaagd toernooi, waarbij ook nog een aantal Smashers in de prijzen zijn gevallen!

 

Competitie 25&26 januari

Op 28 januari 2014 geplaatst door: Competitiecommissie

Team 4 verliest van BC GO maar eindigt tweede in de poule

Afgelopen zaterdag moesten alle teams thuis spelen. Het beloofde een gezellige maar ook nog spannende dag te worden voor verschillende teams. Team 4 speelde tegen de nummer 5 in de poule; BC GO.

De herendubbel van Jos en Jasper was een erg spannende wedstrijd. Helaas werd deze net verloren. De dames Marjan en Jennifer verloren helaas de dubbel ook.

Jos begon als eerste met de enkelpartij en wist deze vrij makkelijk te winnen. Daarna speelde Jasper zijn enkelpartij. Nadat hij de eerste set won en de tweede set verloor, werd het in een beslissende derde set uitgespeeld. Uiteindelijk ging de heer van BC GO als winnaar van de baan. Jennifer speelde ook een spannende wedstrijd en won deze. Invalster Nikki speelde naar eigen zeggen ‘de slechtste enkelwedstrijd van het seizoen’ en verloor helaas.

Met een 2-4 stand werd er gestart met de mixen. Tijdens de eerste mix van Jos en Nikki werd bekend dat team 5 kampioen was geworden. Dit was afhankelijk van een andere wedstrijd die op het zelfde moment gespeeld werd in Veendam tussen Meteoor en Drachten. Nikki kreeg even de kans om naar haar eigen team te gaan en de felicitaties in ontvangst te nemen. De mix partij werd daarna hervat maar helaas verloren. De tweede mix, gespeeld door Marjan en Jasper, werd vrij eenvoudig gewonnen en zo eindigde deze wedstrijd in 3-5 verlies. Echter was de tweede plaats voor team 4 al zeker en was er na afloop reden om tevreden terug te kijken op het seizoen. Het kampioenschap in de 1e klasse poule A ging naar het tweede team van Novum uit Groningen.

 

Verslag team 5

25-1-2014

Team 5 heeft vorige week haar laatste wedstrijden al gespeeld maar toch was zaterdag een spannende dag. Alles hing af van wat er gespeeld zou worden door de nummer 2 en 3 uit de poule. Het meest vervelende nog was dat we zelf geen invloed meer hadden op het resultaat. Wat we nodig hadden was dat het team uit Drachten 3 punten zou verliezen tegen het team uit Veendam. Uiteindelijk zaten we dus met ons team gespannen af te wachten op berichten uit de sporthal in Drachten. Toen we het bericht kregen dat het 5-2 stond voor Drachten knepen we hem wel eventjes omdat alles dus afhing van de laatste wedstrijd die gespeeld werd. Uiteindelijk werd deze gewonnen door Veendam en werd het officieel dat we kampioen waren in de 2e klasse. Achteraf hebben we ons kampioenschap gevierd met de club in de kantine. We werden gevraagd of we eventjes achterin de keuken wouden wachten en toen we naar buiten kwamen werden we toegezwaaid door alle mensen van Smash met vuurwerk. Al met al dus een zeer spannende dag voor team 5 die goed geëindigd is. We kunnen terugkijken op een leuk seizoen met veel gezellige invallers.

Competitie 18&19 januari

Op 20 januari 2014 geplaatst door: Competitiecommissie

Team 1 speelde dit weekend uit tegen Enschede. Zowel het herendubbel als het damesdubbel hadden even wat moeilijkheden maar werden netjes in 3 sets gewonnen. Matthijs speelde de 1e single en won eenvoudig evenals Judith haar single in 2 sets.

Zowel Stefhan als Laura kwamen niet lekker in hun spel en verloren helaas hun single. De mix van Matthijs en Edith had wat opstart problemen maar won vervolgens de 2e set nipt en de 3e eenvoudig. De mix van Stefhan en Laura werd door Enschede binnengesleept.

Hiermee wint Smash 1 met 5-3 en zijn ze zeker van behoud in de 3e divisie met een 3e plek. Een knappe prestatie gezien ze vorig seizoen zijn gepromoveerd! Smash 2 speelde tegen Racketeers dit weekend. Het team van Smash bestaande uit Lambert, Harold, Danny, Roos, invalster Yvonne en Stephany. De herendubbel werd goed gewonnen. De Damesdubbel werd sterk begonnen maar dit wisten ze helaas niet vast te houden en ze verloren in een 3 setter.

De eerste heer wist zijn enkel zeer sterk te winnen. De 1 dame en 2e heer wisten helaas niet te winnen. De 2 dame wist haar enkel te winnen en zo stond het 3-3. Er moesten nog 2 mixdubbels gespeeld worden. De eerste mix wist na een loodzware wedstrijd helaas niet te winnen. De 2e mix werd erg leuk gespeeld en werd in 3 sets gewonnen. Uiteindelijk is het 4-4 geworden. Deze punten waren hard nodig om uit de degradatie zone te komen.

Dit weekend mocht team 3 naar Emmen. De dubbels, waar mee gestart werd, werden gespeeld door Henk-Jan, Julian, Riekje en invalster Ana. Beide dubbels hadden eenzelfde verloop. In het begin niet op gang kunnen komen, en uiteindelijk de 2e set met 20-22 verliezen.

Nadat Julian ook zijn enkel, na wel goed te hebben gespeeld, verloor stonden we achter met 3-0. Gelukkig haalden invaller Jos en Ana na goed spel de eerste 2 punten binnen in hun enkels. Nadat Joyce haar enkel wist te winnen was het 3-3. In de mixen maakten Henk-Jan en Joyce het heel spannend maar wisten het de partij net niet naar zich toe te trekken, waar Jos en Riekje overduidelijk de sterkste waren in hun partij. De eindstand werd 4-4.

Op zondagmorgen moest Smash 4 in Groningen spelen tegen Novum 4. Jos en Jasper wonnen hun herendubbel vrij gemakkelijk. De dames Jennifer en Marjan verloren helaas hun dubbel in 3 sets.

De herenenkels van Jos en Jasper werden beide gewonnen. Melissa ging in haar enkel steeds gelijk op met haar tegenstandster, maar won uiteindelijk na 2x een spannende stand van 20-20. Jennifer verloor helaas haar enkel, ze haalde net geen 3e set.

De beide gemengd dubbels Jasper/Melissa en Jos/Marjan werden goed gespeeld en beide gewonnen. Team 5 speelde zaterdag hun laatste wedstrijd van het seizoen uit in Emmen. Invallers Jimmie Lee en Patrick begonnen met de herendubbel die helaas in 2 sets werd verloren. Daarna kwam de dames dubbel die zonder moeite werd gewonnen 11-21 14-21.

De eerste heren single werd verloren door Nick in een spannende wedstrijd 21-19 21-17. Nikki won met 17-21 16-21 haar damessingle. Daarna werd helaas de single partij van Patrick verloren. Ook Simone had het lastig in de single, het werd nog spannend maar de wedstrijd werd net verloren. De eerste mix van Nick en Nikki werd in 2 sets gewonnen waardoor ze de hele competitie geen mix hebben verloren. Meteen daarna kwam de 2de mix van Jimmie Lee en Jos, in een hele mooie wedstrijd waren de tegenstanders net iets beter. De uitslag: 5-3 verloren. Het is nu afwachten of het genoeg is om als 1e in de poule te eindigen.

Nieuwsbrief

Op 08 januari 2014 geplaatst door: Het bestuur

Klik hier voor de 1e nieuwsbrief van 2014.

Veel leesplezier!

Speeltijden rond feestdagen

Op 18 december 2013 geplaatst door: Het bestuur

Uiteraard zijn er weer bijzonderheden in de speeltijden rond de feestdagen.
Voor de jeugd vervalt alles ivm hun vakantie. Voor de senioren is er geen training maar zijn er wel mogelijkheden om te spelen. Zowel recreanten als wedstrijdspelers spelen daarbij in de Valkenlaanhal. Tijdens de officiele feestdagen is de sporthal gesloten.Hieronder staan de dagen nog eens duidelijk weergegeven.

Op donderdag 2 januari is er een nieuwjaarsborrel waar iedereen mail over heeft gehad. als je van plan bent te komen, graag tijdig inschrijven via de link in de mail ivm de inkoop.

Rest het bestuur jullie allemaal fijne feestdagen te wensen en een sportief en gelukkig 2014

 

Maandag 23 december

 • Jeugd vervalt
 • Alle senioren recreant & wedstrijd Valkenlaanhal 2000u-2200u

 

Dinsdag 24 december

 • Senioren recreant vervalt ivm vakantie

 

Woensdag 25 december

 • Alles vervalt ivm 1e Kerstdag

 

Donderdag 26 december

 • Alles vervalt ivm 2e Kerstdag

 

Maandag 30 december

 • Jeugd vervalt
 • Alle senioren recreant & wedstrijd Valkenlaanhal 2000u-2200u

 

Dinsdag 31 december

 • Alles vervalt ivm Oudjaar

 

Woensdag 1 januari

 • Alles vervalt ivm Nieuwjaarsdag

 

Donderdag 2 januari

 • Jeugd vervalt
 • Senioren recreant & wedstrijd Valkenlaanhal 2000u + Nieuwjaarsborrel

Bestellijst spaarlampen actie jeugd

Op 20 december 2013 geplaatst door: Sponsorcommissie

Klik hier voor de bestellijst van de lampenactie. Veel succes!

Competitie week 50

Op 18 december 2013 geplaatst door: Competitiecommissie

Zondag speelde Smash 2 tegen Novum 1. De herendubbel werd verloren door Danny en Harold. Stephany en Noor wisten echter de stand gelijk te trekken in de damesdubbel. De enkel wedstrijden waren hard knokken. Lambert had een zware drie-setter maar kon de derde net niet winnen. Stephany, Harold en Roos hebben alle drie de enkelwedstrijd gewonnen. Mede dankzij de coaching van trainster Stinne.

Met de mixen nog te gaan kon het alle kanten op. Lambert en Noor speelden een goede wedstrijd, helaas net niet voldoende om te winnen. Danny en Roos konden spelen voor de winst, met succes. Uitslag: 3-5 winst.

Spannende wedstrijden en een goede sfeer. Smash 2 blijft knokken om uit de degradatiezone te komen.

Het 4e team moest afgelopen zondag uit tegen koploper Novum in Groningen. Het beloofde zware wedstrijden te worden aangezien er de vorige keer met 7-1 is verloren. Helaas werden zowel de heren als de damesdubbel verloren. Ook de eerste herenenkel en de eerste damesenkel werden verloren. De tweede herenenkel werd gewonnen. Helaas verloor de tweede dame haar enkelwedstrijd. De punten van de twee mixpartijen werden verdeeld tussen Smash en Novum en zo werd de eindstand 6-2 verlies.

Winst voor Smash 4

Op 09 december 2013 geplaatst door: Competitiecommissie

Smash 4 moest afgelopen weekend thuis spelen tegen Amor GS BC 8.

Jos en Jasper wonnen hun dubbel gemakkelijk in twee sets. Ook de dames Melissa en Marjan wonnen hun dubbel met mooie cijfers.

De beide heren wisten helaas de single partijen niet te winnen. De dames daarentegen hebben beiden hun partijen gewonnen. Helaas verstapte de tegenstandster van Marjan zich, tijden de single, en moest opgeven.

De eerste mix werd ook gewonnen en de tweede mix, door opgave, ook.

Een mooie 6-2 winst met behoud van de tweede plek in de poule.

ALV Smash 11 december a.s.

Op 04 december 2013 geplaatst door: Het bestuur
Contributievoorstel 2014-2016

Woensdag 11 december wordt tijdens de extra algemene ledenvergadering het contributie-voorstel 2014-2016 gepresenteerd.

Dit voorstel speelt in op de verhoging van de tarieven voor de zaalhuur die vanaf 1 januari 2014 door de gemeente worden doorgevoerd.

Om ook in de toekomst badminton aan te kunnen blijven bieden ontkomt Smash er niet aan deze extra kosten door te belasten in de contributies.

Wij rekenen op uw aanwezigheid.

Om 20.00 uur staat de koffie klaar in de kantine van Sporthal Valkenlaan. Indien u bent verhinderd graag doorgeven via .

Goed weekend voor Smash!

Op 25 november 2013 geplaatst door: Competitiecommissie

Team 1 speelde dit weekend uit tegen BC Veluwe. Het heren- en damesdubbel werd degelijk gewonnen in 2 sets.

Matthijs Esser had in zijn single weinig moeite en won gemakkelijk. Judith van Amerongen en Stefhan Koehorst trokken ook aan het langste eind en wonnen hun single in 2 sets. Laura Renting nam het op tegen de sterkste dame van Veluwe. In 3 spannende sets won ze net niet.

De 1e mix met Edith Nijmeijer en Esser ging sterk van start en ook de 2e set wonnen ze overtuigend. Renting speelde samen met Koehorst voor het eerst samen in mix en moesten nog even aan elkaar wennen. Ze speelden sterk maar wisten dit helaas niet om te zetten in winst.

Smash 1 wint hiermee overtuigend met 6-2!

 

Smash 2 tegen Drachten: Er moesten punten gepakt worden. Er werd begonnen met de herendubbel. Deze werd erg sterk gespeeld maar helaas verloren in een driesetter. De dames wisten ook een erg sterk spel neer te zetten en wonnen hun dubbel.

De eerste herenenkel werd sterk begonnen maar wist dit niet vast te houden en verloor. De eerste damesenkel speelde sterk en was een maatje te groot voor de tegenstander. De tweede heer kwam niet aan het niveau van zijn tegenstander. De tweede dame wist het nog erg spannend te maken maar verloor helaas in een driesetter.

De eerste gemengd dubbel speelde wisselvallig en werd verloren. Het tweede mixkoppel wist wel het niveau vast te houden en wonnen. eind 5-3.

 

Team 3 heeft goede zaken gedaan dit weekend. In Hoogkerk moest aangetreden worden tegen het 3e team van BC GO. De herendubbel gespeeld door Julian Kat en Anton Kroezen werd helaas in 3 sets verloren. Gelukkig deden de dames Riekje van der Laan en Francine Kok wat ze moesten doen en wonnen in een moeizame wedstrijd in 3 sets.

De 2 herensingles gespeeld door Kat en Henk-Jan Nijmeijer werden netjes gewonnen. Ook de damessingles gespeeld door Joyce Anholts en Francine Kok werden gewonnen. Helaas konden Nijmijer en Anholts in hun 1e mix en Kroezen en van der Laan in de 2e mix geen punten pakken.

Met een 5-3 winst was het een geslaagde dag.

 

Het vierde team van Smash moest afgelopen zaterdag tegen Drachten. In de herendubbel speelde Jos Rollman en Jasper Haveman een sterke wedstrijd en wonnen. Ook de dames Jennifer Smits en Marjan Bisschop wisten met sterk spel hun dubbel te winnen.

Helaas werden zowel de herenenkel als de damesenkel wedstrijden verloren. Met een 4-2 achterstand startte Smash met de mixpartijen. Haveman en Melissa Santinge wonnen hun partij net als Rollman en Bisschop.

Eindstand 4-4 en zo gingen er dus 4 punten mee terug naar Hoogeveen.

Bowlen jeugd

Op 25 november 2013 geplaatst door: Activiteitencommissie

Het bowlen was erg leuk om te doen!

Het begon om 6 uur. Toen moest iedereen andere schoenen aan en groepjes voor het bowlen maken. Toen iedereen klaar was met het invullen kon het beginnen. Ongeveer een half uurtje later kregen we wat te drinken. Je mocht zelf kiezen wat je kreeg.
Het was erg gezellig en een leuk sfeer. Ik geloof dat iedereen het naar z'n zin had en in leuke groepjes zat. Iedereen zat te lachen en te juichen (omdat ze dan een strike hadden). Het was om 8 uur afgelopen.

Gr. Lisa

 

Hallo allemaal!

Ook dit jaar gingen we weer bowlen met Smash.Het was weer mega gezellig! We hadden 4 banen. Op de eerste 2 zaten de meiden. Op de andere 2 de jongens. Er zaten ongeveer 6 kinderen per baan.We kregen weer die mooie schoenen aan. (uche-uche!) Er waren veel spares gegooid, en zelfs een paar strikes! Het was weer mega gezellig! Veel gelachen, en zeker veel genoten! (Volgens mij) vond iedereen het mega gezellig!

Groetjes Selina Pool

Smash op de helft van de competitie

Op 20 november 2013 geplaatst door: Competitiecommissie

Team 1 Matthijs Esser en Stefhan Koehorst speelden sterk en gaven weinig weg in de dubbel. De wedstrijd werd in twee sets binnen gehaald. De dames, Edith Nijmeijer en Judith van Amerongen trokken aan het langste einde in de dubbel, maar hadden hier wel 3 spannende sets voor nodig.

Esser begon sterk in zijn singel. Door concentratie verlies verloor hij de tweede set. Gelukkig stelde hij in de derde set orde op zaken door deze simpel te winnen. Van Amerongen speelde goed en stapte na twee sets als winnaar van de baan. Koehorst speelde redelijk en won in twee sets. Laura Renting, won zoals wel vaker haar wedstrijd in drie sets, na de eerste set verloren te hebben.

Met een stand van 6-0 werd er aan de mixen begonnen. Esser en Nijmeijer mochten in de mix de spits afbijten. Helaas bleken de tegenstanders in deze wedstrijd te sterk. Esser en Nijmeijer verloren in twee sets. Koehorst en Renting speelde voor het eerst samen maar wonnen vrij eenvoudig in twee sets.

Resultaat: 7-1 winst!

 

Team 2 speelde dit weekend tegen het eerste team van de Racketeers uit Emmen. Heren Harold Wassink en Danny Victorie begonnen met frisse moed aan de herendubbel, de tegenstanders uit Emmen waren echter te sterk voor de heren en de dubbel werd verloren met 14-21 en 13-21. Daarna was het de beurt aan Stephany de Jonge en Noortje Campmans, de damesdubbel werd vrij gemakkelijk in twee sets gewonnen 21-11 en 21-10.

Wassink had het moeilijk in de eerste herensingle, hij verloor deze met 21-13 en 21-18. De Jonge begon sterk aan de eerste damessingle en pakte de eerste set met 21-16, de tweede en de derde set werden helaas verloren na een spannende strijd met 20-22 en 17-21. Tweede herensingle werd gespeeld door Lambert ten Buur, na een stroef begin kwam ten Buur meer in zijn spel, uiteindelijk trok de tegenstander aan het langste eind 10-21 en 19-21. Nu was het de beurt aan Roos van Goor in de tweede damessingle, van Goor speelde sterk en wist deze partij eenvoudig te winnen met 21-11 en 21-14.

Met een tussenstand van 2-4 was het van belang dat het tweede van Smash de laatste punten ging pakken. De eerste mix werd gewonnen door ten Buur en Campmans met 21-12 en 21-17. Het nieuwe mixduo van Goor en Victorie speelde de laatse wedstrijd van de dag. De eerste set moesten de twee even aan elkaar wennen, de tweede en derde set werden echter door een goede samenwerking gewonnen door het smashkoppel 16-21 21-17 en 21-14.

Eindstand 4-4, hopelijk houdt het team deze stijgende lijn vast en kan degradatie worden voorkomen.

 

Smash 3 moest dit weekend spelen tegen Racketeers uit Emmen. In de poule hebben ze evenveel punten als Smash 3, dus dat kon een spannende wedstrijd worden.
Het herendubbel van Julian Kat en Anton Kroezen, die zijn eerste wedstrijd weer speelde na zijn knieblessure, was een spanende partij. Helaas verloren de heren in 2 games met 21 - 16 en 25 - 23. Toen was het de beurt aan Francine Kok en Riekje van der Laan. Zij begonnen wat aarzelend en verloren de 1e game nipt met 22 - 20. De 2e game ging het beter en ze wonnen deze met 21 - 14. De 3e game ging gelijk op, maar Kok en van der Laan wonnen deze game met 21 - 19.

Nijmeijer speelde de eerste herenenkel. Helaas was hij niet opgewassen tegen het goede spel van zijn tegenstander. Hij verloor met 21 - 11 en 21 - 6. Anholts speelde een zeer sterke damesenkel. Zij won met 21 - 5 en 21 - 11. Kat speelde een zeer goede partij. De 1e game won hij met 21 - 17. De 2e game werd nog spannend maar Kat won ook deze met 22 - 20. Kok had het moeilijk in haar partij. De 1e game was voor haar tegenstander 21 - 15. De 2e game ging beter en Kok won deze met 21 - 12. De 3e game moest de beslissing brengen, maar Kok speelde goed en ze won met 21 - 19.
Het gemengddubbel van Nijmeijer en Anholts zou een zware partij worden. Ze speelden tegen een sterk koppel. Ze verloren met 21 - 18 en 21 - 18, maar speelden een zeer goede wedstrijd. Als laatste was het de beurt aan Kat en van der Laan. Zij speelden een goede partij maar verloren in 3 games met 19 - 21, 21 - 15 en 17 - 21.

Uiteindelijk werd het een 4 - 4 gelijkspel. Prima resultaat.

 

Dit weekend speelde Smash 4 thuis in de Valkenlaan tegen Novum 4. We zijn begonnen met de herendubbel met Jasper Haveman en Jos Rollman. Deze dubbel ging goed en is netjes gewonnen in 2 sets. Maar de 2de set was nog wel spannend. Daarna volgde de damesdubbel met Marjan Bisschop en Jennifer Smits die is ook in 2 sets gewonnen.

De singels gingen snel achter elkaar. Jos was al snel klaar en heeft het prima gedaan. Bij de singel van Jennifer ging het wat moeizamer maar is wel in 3 sets gewonnen. Jasper zijn singel was ook snel gewonnen. Alleen Marjan heeft haar singel verloren.
Daarna werden de mixen gespeeld. Jasper en Jennifer speelde de 1ste mix. Die is ook snel en redelijk makkelijk gewonnen door Smash. De 2de mix die gespeeld is door Jos en Marjan ging een stukje moeizamer. De 2de set was net niet gewonnen , maar de 3de set was weer snel binnen gehaald.

Al met al hebben we met 7-1 gewonnen en dus een prima thuis wedstrijd.

 

Nieuwsbrief

Op 12 november 2013 geplaatst door: Het bestuur

De nieuwsbrief van november is uit.

Veel leesplezier!

Competitieverslagen 2&3 november

Op 05 november 2013 geplaatst door: Competitiecommissie

Sterke comeback van 1e team Smash Hoogeveen

Op zaterdag 2 november moest het 1e team van Smash tegen Ulftse Bc spelen in Gelderland. Met goede moed werd geprobeerd om het verlies van vorige week weg te poetsen. Matthijs Esser en Danny Victorie moesten de eerste set van hun dubbel even warm draaien, maar wisten sterk terug te komen en wonnen nipt hun wedstrijd in 3 sets. Judith van Amerongen en Edith Nijmeijer speelden een gelijkopgaande dubbel en waren aan elkaar gewaagd, maar op de belangrijke momenten sloegen ze toe en wonnen in 2 sets. Esser speelde een sterke single. Door de vele goed uitgevoerde schijnslagen, wist hij zijn tegenstander op het verkeerde been te zetten en won in 2 set. Stefhan Koehorst speelde ook een sterke single. Hij moest er wel even bij blijven, maar ook hij won in 2 set. Van Amerongen moest in haar single even op gang komen, maar ze speelde erg sterk en na wat tactische aanwijzingen, liet ze haar tegenstander alle hoeken van de baan zien en won in 3 sets. Laura Renting had een tijdje niet gespeeld en had moeite met het spel van haar tegenstander. Desondanks zette ze door en ook zij won haar single in 3 sets. Met een 6-0 voorsprong werd er aan de mixen begonnen. Koehorst en Nijmeijer konden in de eerste set goed meekomen, maar uiteindelijk bleek de tegenstanders toch een maatje te groot en ze verloren in 2 sets. Ook Victorie en Renting konden de eerste set goed meekomen en stonden zelfs voor, maar ook zij verloren in 2 sets.

Toch een goede 6-2 winst! Hierdoor behouden ze een derde plek en ze hopen de lijn door te trekken tegen de wedstrijd van volgende week tegen Diok uit Enschede!

 

Het 2e team van Smash moest 2 november tegen het 1e team van Leeuwarden spelen. Lambert ten Buur en Harold Wassink begonnen daar met een sterke dubbel en wonnen die met 21-14 en 21-16. Daarna was het de beurt aan Stephany de Jonge en Noor Campmans. Ze begonnen goed door de eerste set met 21-13 te winnen maar verloren uiteindelijk net in 3 sets. Toen waren de singles aan de beurt. Wassink begon, maar verloor zijn single. De tegenstander was gewoon te sterk. De Jonge begon goed en had het moeilijk, maar won in 3 sets met 21-19, 15-21 en 21-14. Ten Buur speelde de 2e heren single en speelde sterk. Hij won zijn eerste single van het seizoen met 21-17 en 21-14. Roos van Goor speelde haar single ook sterk en won in 2 sets met 21-14 en 21-19. Toen waren we aangekomen bij de mix: ten Buur en Campmans begonnen goed, maar verloren helaas in 2 sets 17-21 en 17-21. Wassink en van Goor speelden een zeer sterke eerste set maar trokken helaas aan het kortste eind en verloren met 19-21 en 21-10.

Uiteindelijk waren we zeer tevreden en hebben 4-4 gelijk gespeeld.

 

Team 3 mocht dit weekend wederom uit spelen in Groningen tegen het 6e team van Amor. Er moest alles op alles gezet worden om aan te blijven sluiten in de bovenste helft van de poule. Stond het team 3 weken geleden nog eerste, nu moeten ze vanaf de 4e positie de punten gaan pakken. Julian Kat En Henk-Jan Nijmeijer traden aan in de herendubbel. Ze kwamen er niet lekker in en de wedstrijd werd dan ook met 21-12, 19-21 en 21-6 verloren. De damesdubbel gespeeld door Riekje van de Laan en Francine Kok werd heel gedegen gespeeld en werd dan ook gewonnen met 21-14 en 21-12. Vervolgens startte Nijmeijer met zijn herensingle. Het werd een spannende partij, maar helaas trok hij aan het kortse eind met 21-18-, 14-21 en 21-17. Joyce Anholt begon aan haar damessingle en met wat opstart problemen lukt het haar wel de wedstrijd te winnen met 10-21, 21-8 en 21-15. Kat stond inmiddels klaar om de tweede herensingle te spelen, hij speelde een goede wedstrijd, maar verloor helaas net aan met 21-18 en 21-15. De laatste damessingle was voor Kok en zij won deze wedstrijd met 21-13 en 22-20. Met een 3-3 stand moesten de mixen gaan uitmaken hoeveel punten er mee naar Hoogeveen meegenomen zouden gaan worden. Nijmeijer en Anholts kwamen eigenlijk niet lekker in de wedstrijd en verloren dan ook met 21-12 en 21-16. Kat en van de Laan speelde een goede partij maar ook hierbij mocht het niet zo zijn een punt te pakken helaas verloren ze met 24-22 en 21-19. Met een 5-3 verlies moeten er nu echt punten gepakt gaan worden bij de volgende wedstrijden. Ondanks dat blijft het spannend in de poule en is er nog van alles mogelijk.


Smash team 4 pakte dit weekend belangrijke punten in Leeuwarden
De heren Jos Rollman en Jasper Haveman begonnen met de herendubbel. Ze speelden een goede wedstrijd en wonnen in twee sets. De dames Marjan Bisschop en invaller Ana Tolj moesten flink inkomen en verloren de eerste set. De tweede set werd wel gewonnen maar helaas ging de beslissende derde set naar de dames van Leeuwarden. De eerste herenenkel, gespeeld door Rollman, was ondertussen gestart. De eerste set werd verloren met 21-19 maar de tweede set won hij met 21-19. Ook de derde set werd gewonnen door Rollman. Zowel Tolj als Haveman hadden weinig moeite om hun enkelpartij te winnen en zo stond het 4-1 voor Smash. Bisschop had het moeilijk tegen de dame van Leeuwarden en kon helaas de wedstrijd niet naar zich toe trekken. De eerste mix werd sterk gespeeld en gewonnen door Tolj en Haveman. Bisschop en Rollman hadden een zwaardere wedstrijd maar ook zij wisten te winnen en zo werd de einduitslag 6-2. Een goed weekend voor team 4 en belangrijke punten in de strijd om het kampioenschap.

 

Smash team 5 speelde dit weekend in een uitwedstrijd tegen BC Assen 2.
Nick Renting en Marc van der Veen begonnen goed en wonnen de herendubbel met 21-15 en 21-11. De damesdubbel, gespeeld door Nikki Osseforth en Simone Rollman kwam stroef op gang, zij verloren de eerste set met 18-21, maar zij pakten de tweede set met 21-10 en de derde met 21-13.
Renting wist de eerste herensingle te winnen met 21-14 en 21-15. Hierna speelde Osseforth de eerste damessingle en won met de standen 21-13 en 21-11. In de tweede herensingle wist Van der Veen het spannend te houden tot het einde, hij verloor helaas net met 13-21, 21-13 en 20-22. In de tweede damessingle kwam Rollman net tekort en verloor met 21-19, 15-21 en 12-21.
Daarna kwam de eerst mix, hier werd lekker gespeeld en gewonnen met 21-15 en 21-10. De tweede mix, gespeeld door Van der Veen en Rollman, werd ook gewonnen met de standen 21-17 en 23-21.

Smash team 5 heeft goed gespeeld en ging naar huis met een stand van 6-2.


Opmerking voor de schrijvers van de verslagen:
De verslagen moeten er zo uit zien. Eerst de volledige namen, verder in het stukje alleen de achternaam. En max 700 tekens per team.


Groeten, Francine

Bowlen jeugd

Op 12 oktober 2013 geplaatst door: Activiteitencommissie

Vrijdag 1 november gaan we met alle jeugdleden bowlen!

Dit doen we bij het Bowlingcentrum van Hotel Hoogeveen. Van 18:00 tot 20:00 uur zijn alle jeugd Smashers uitgenodigd.

Kom je ook?

Geef je dan voor 25 oktober op door te mailen naar: "> (vermeld duidelijk je naam in de mail!).

De eigen bijdrage bedraagt € 1,- en mag op de avond zelf betaald worden.

Bowlen senioren

Op 12 oktober 2013 geplaatst door: Activiteitencommissie

Beste Smashers,

Net als de afgelopen jaren willen we ook dit jaar weer met alle senioren-spelers gaan bowlen.Dit zal plaats vinden op vrijdag 15 november a.s. van 19:00 tot 21:00 uur. Net als vorig jaar gaan we naar Kiri. Dit jaar nodigen we ook de aanhang uit. Graag zouden wij voor 1 november willen weten wie er mee gaan dus geef je snel op. Opgave kan bij één van ons, liefst via de e-mail: ">.

Noteer dus snel 15 november in je agenda!

Samengevat:

Wat: Bowlen
Wie: Smashers + aanhang
Waar: Kiri
Wanneer: 15 november
Hoe laat: 19:00 tot 21:00 uur
Opgeven voor: 1 november

Hopelijk tot dan!

 

Groetjes,

Activiteitencommissie Smash
Riekje, Lambert, Joyce, Stephany en Jasper

Lastig competitieweekend

Op 07 oktober 2013 geplaatst door: Competitiecommissie

Het eerste team heeft afgelopen wedstrijd voor het eerst dit seizoen verloren. Er werd thuis gespeeld tegen het eerste team van Drachten. Smash 1 kon deze wedstrijd jammer genoeg niet beschikken over Matthijs Esser en Laura Renting. Daardoor moest de opstelling hier en daar aangepast worden.

De heren Stefhan en Danny maakten het hun tegenstanders in de dubbel erg lastig, maar konden dat in de derde set net niet vasthouden en verloren de herendubbel. De dames Edith en Judith hadden erg sterker tegenstanders in de damesdubbel en verloren deze wedstrijd in twee sets.

Danny nam de plek over van Matthijs in de eerste herenenkel. Hij speelde sterk, maar kon in drie sets toch net niet winnen van de heer uit Drachten. Edith speelde de eerste damesenkel. Ze moest aantreden tegen de sterkste dame in de poule. Edith speelde goed, maar kwam toch tekort. Stefhan speelde de tweede herenenkel. Hij kwam tijdens de wedstrijd niet in zijn spel en verloor dan ook zijn wedstrijd. Judith speelde de tweede damesenkel. Na drie sets stapte ze als winnaar van de baan en was het eerste punt voor Smash binnen.

De mixen van Stefhan en Edith en van Danny en Judith werden allebei verloren en daarmee werd de eindstand 7-1 in het voordeel van Drachten. Zij nemen hiermee de koppositie over van Smash.

 

Smash 2 speelde dit weekend tegen Novum 1. Van de 8 wedstrijden die zijn gespeeld op die dag waren er 6 wedstrijden die bestonden uit 3 sets! De herendubbel, gespeeld door Harold en Lambert werd verloren met 14-21 en 9-21. Daarna kwam de damesdubbel gespeeld door Noortje en Roos. Die moesten eerst op gang komen en verloren de eerste set met 13-21. In de tweede set waren ze sterk maar de tegenstander had toch meer in huis en de wedstrijd eindigde met 20-22. De eerste heren single werd gespeeld door Lambert. Die maakte er weer een spannende pot van. De eerste set werd het 18-21 voor de tegenstander. Daarna kwam Lambert sterk terug en won de tweede set met 21-18. In de laatste set was de tegenstander nét te sterk en verloor Lambert deze set met 18-21. Toen moest Noortje singelen. Het was in het begin erg inkomen voor Noortje en ze verloor de eerste set met 12-21. Maar toen kwam ze sterk terug en won de tweede set met 21-16 en de derde set met 21-17. De tweede heren singel was het de beurt en Harold. De eerste set was het weer even inkomen en Harold verloor deze met 16-21. De tweede set werd gewonnen met 21-17 en de derde set met 21-18. De zesde wedstrijd was de damessingel van Roos. In het begin stond ze ver voor maar zakte daarna helemaal in. De eerste set won ze dan ook net met 23-21. De tweede set liep het lekker tot de laatste paar punten en verloor deze met 18-21. Jammer genoeg verloor ze de laatste set ook met 16-21.

De eerste mix, gespeeld door Noortje en Lambert, zag er goed uit. De eerste set werd verloren met 11-21. Daarna hadden ze door hoe het moest en kwamen ze erg sterk terug. De tegenstanders waren alleen een stapje voor en namen deze set ook mee. Eindstand van de laatste set was 18-21. En daar was de laatste wedstrijd van de dag. De tweede mix gespeeld door Roos en Harold. De eerste set stonden ze goed te spelen maar waren de tegenstander iets te sterk en werd de eindstand 16-21. Toen kwamen Roos en Harold sterk terug en stonden bij de rust 11-2 voor en wonnen ze de tweede set met 21-12. Toen kwam de spannende eindset. In deze set was het een nek aan nek race. Dan stonden Harold en Roos 1 of 2 punten voor en dan de tegenstanders weer. Uiteindelijk werd de eindstand 20-22 voor Novum. Allemaal bij elkaar opgeteld werd het 2-6 voor Novum.

 

Dit weekend mocht Smash 3 spelen tegen Drachten 4. Na afgelopen weekend te hebben gewonnen, was een voorzettend van dit resultaat noodzakelijk om aan te blijven sluiten met de bovenste plekken in de competitie. Julian en Henk-Jan mochten het spits afbijten. De heren zaten er vanaf het eerste punt goed bij, en wisten de wedstrijd in 2 sets naar zich toe te halen. Daarna was het de beurt aan Riekje en Francine. In 2 sets wisten zij alweer de 4e dubbel van dit seizoen naar zich toe te trekken.

Daarna was het de beurt aan Henk-Jan om te singelen. De eerste set ging gelijk op, maar verloor Henk-Jan nipt, en de 2e set liep hij achter de feiten aan, en wist helaas niet te winnen. Joyce mocht proberen haar ongeslagen status in de enkel te verdedigen. In de eerste set kwam ze eerst achter, maar met de nodige vechtlust wist ze uiteindelijk de set met 23-21 te winnen. In de 2e set was ze vervolgens oppermachtig en die set werd zeer ruim gewonnen. Julian mocht vervolgens zijn enkel spelen. In beide sets kon hij net niet aanhaken bij zijn tegenstander, waardoor hij in 2 sets verloor. Francine, ook in haar enkel nog ongeslagen, was niet van plan dit op te geven, en hoewel het niet altijd soepel verliep, blijkt dat vechtlust en ervaring voldoende kan zijn om partijen te winnen. In 2 sets wist zij haar tegenstandster te verslaan.

Julian en Riekje mochten als eerste gaan mixen. Helaas bleken de tegenstanders iets stabieler te zijn in hun spel, en werd er in 2 sets verloren. De laatste partij werd gespeeld door Henk-Jan en Joyce. De eerste set ging vrij gemakkelijk naar smash, maar in de 2e set werd er iets te makkelijk gedacht, en kwamen ze toch nog in de problemen en verloren ze met 23-21. In de 3e set was de concentratie weer volledig aanwezig en werd er ruim gewonnen.

Uiteindelijk een 5-3 overwinning.

Smash 4 speelde dit weekend tegen Novum 2. Als eerst werd er de heren dubbel gespeeld welke na een spannende derde set jammer genoeg werd verloren daarna werd de dames dubbel gespeeld de dames kwamen niet echt lekker in hun spel waardoor de wedstrijd werd verloren in 2 sets. Daarna werden de enkels gespeeld de enkels waren allemaal mooie spanende wedstrijden helaas vielen 3 van de vier enkels de verkeerde kant op.

Daarna werden de beide mixen gespeeld ook deze werden helaas verloren waardoor de wedstrijd eindigde 1-7.

 

Team 5 moest het opnemen tegen het 1e van Zuidhorn. Nick en Wesley begonnen meteen goed met de herendubbel die werd gewonnen met 21-19 21-18. Nikki en Simone begonnen sterk aan de damesdubbel, maar na 3 sets werd er helaas verloren met 21-17, 7-21, 17-21.

Nick wist daarna de eerste herensingle te winnen met 19-21, 21-11, 21-7. Net als de eerste herensingle werd ook de eerste damessingle gewonnen door Nikki, een overtuigende zege 21-18 21-6. De tweede herensingle kwam Wesley net tekort en verloor dus met 16-21 19-21. De tweede damessingle werd gespeeld door Simone die helaas ook verloor met 17-21 6-21.

Toen kwam de eerste mix die overtuigend werd gewonnen door Nick en Nikki, 21-9 21-16. De tweede mix werd gewonnen door de tegenstanders, na een spannende wedstrijd verloren Wesley en Simone met 18-21 22-24.

Team 5 wist helaas niet te winnen van Zuidhorn maar het team is zeer tevreden met een 4 - 4 gelijkspel.

Top weekend voor Smash

Op 30 september 2013 geplaatst door: Competitiecommissie

Zondag 29 september is Smash met teams 1, 2 en 5 afgereisd naar Veendam.

Team 1 zette hun winstreeks door met een knappe 7-1 zege en staan nu knap bovenaan in de derde divisie landelijk. Team 2 heeft het moeilijk in de 4e divisie. Ook vandaag sleepten ze er een zwaarbevochten, maar zeker verdiend, gelijkspel uit 4-4. Team 2 staat nu op een 7e plaats, net uit de degradatiezone. Team 5 heeft enorm goede zaken gedaan en zetten hun tegenstanders opzij met een nette 8-0 winst.

Team 3 en team 4 mochten aantreden in Groningen. Team 3 heeft hele goede zaken gedaan en won vandaag met 6-2. Team 4 speelde een aantal spannende wedstrijden, maar won ontzettend knap met 8-0. Ze staan nu zelfs op een gedeelde eerste plek in de poule. Al met al een ontzettend goed weekend voor alle teams van Smash.

2e Competitiewedstrijd

Op 22 september 2013 geplaatst door: Competitiecommissie

Dit weekend vond alweer de 2e competitiewedstrijd van het seizoen plaats. Wederom speelden alle teams van Smash een thuiswedstrijd.

 

Team 1 speelde tegen Iduna uit Utrecht. De heren Danny en Matthijs openden met de herendubbel wat een hele spannende partij werd. Helaas verloren ze in 3 sets met 15-21, 21-12 en 18-21. De damesdubbel werd gespeeld door Judith en Edith. Ze speelden een sterke wedstrijd en konden merken dat het niveau dit jaar een stap hoger ligt dan vorig jaar en trokken nipt aan het kortste eind met 20-22 en 19-21.

Matthijs speelde 3 sets tijdens de 1e herensingles. In de 2e set was hij even de grip kwijt maar zette dit sterk terug in de 3e set en won deze overtuigend met 21-19, 20-22 en 21-11. Judith speelde ook een 3 setter en wist deze door wilskracht naar zich toe te trekken met 21-18, 16-21 en 21-14. Stefhan speelde door zeer degelijk spel een goede single en won gemakkelijk in 2 sets met 21-11 en 21-12. Laura had het echter wat zwaarder maar beet zich vast in haar single en won met 15-21, 21-11 en 21-18. Edith en Stefhan begonnen als eersten aan de mix maar moesten hun meerdere erkennen aan de Utrechters en verloren met 12-21 en 16-21. Laura en Danny speelden zeer goed spel in de mix en wonnen met 21-14, 14-21 en 21-11.

Smash heeft hiermee zeer goede zaken gedaan en gewonnen met 5-3 van Iduna! Waarschijnlijk zal Smash 1 hiermee haar koppositie in de poule behouden!

 

Team 2 moest tegen Amor 4 uit Groningen. De heren Harold en Lambert begonnen sterk met de dubbel en wonnen die in 3 sets. Daarna was het de beurt aan de dames Roos en Stephany. Ze begonnen niet erg sterk maar in de tweede set kwamen ze goed op gang, helaas net te laat en verloren de partij.

Lambert en Harold verloren allebei hun single wedstrijd. En de dames Roos en Stephany wonnen allebei hun single partij in 3 sets. Het was toen gelijk: 3-3. Lambert en Stephany speelden de 1e mix en speelden sterk maar verloren de partij net in 3 sets. Harold en Roos speelden de 2e mix en verloren die in 2 sets. Uiteindelijk goed gespeeld, maar helaas verloren met 5-3.

 

Team 3 moest het dit weekend opnemen tegen het 1e team van Bahosa uit Hoogezand. De herendubbel die gespeeld werd door Julian en Henk-Jan werd knap gewonnen met 24-22 en 21-16. De dames Riekje en Francine die vervolgens startten met de damesdubbel wonnen deze ook heel gedegen met 21-18 en 21-16. Henk-Jan mocht het vervolgens in de herensingle opnemen tegen een sterke heer van Bahosa en verloor helaas net aan met 19-21 en 16-21. Joyce nam de eerste damessingle voor haar rekening en won deze met een spannende 3 setter, 19-21, 21-17 en 21-14. De tweede herensingel door Julian en de tweede damessingle werden ook gewonnen met 21-10, 16-21 en 21-16 en 21-18 en 21-18.

De eerste mix door Henk-Jan en Joyce werd gewonnen met 21-6, de tweede set gaf de tegenstander iets meer tegenstand, maar niet voldoende 21-11. De laatste mix van Riekje en Julian ging helaas verloren met 15-21 en 13-21. Een mooi resultaat een 6-2 overwinning voor Smash 3!!!

 

Team 4 nam het dit weekend op tegen Bahosa 2. De heren Jasper en Jos begonnen goed en wonnen hun dubbel in een 3 setter. De damesdubbel van Marjan en Melissa ging wat stroef en werd daardoor dan ook verloren in 2 sets. Jasper en Jos waren op dreef en wonnen hun enkel in 2 sets. Bij Melissa en Marjan ging het wat minder lekker en verloren dan ook hun partijen in 2 sets. De eerste mix ging redelijk gelijk op, maar mocht niet gewonnen worden. Deze werd in 2 sets verloren. De tweede mix ging daarentegen wat makkelijker en werd met mooie cijfers gewonnen. Uiteindelijke stand: 4-4.

 

Team 5 speelde ook tegen de Hoogezandse club Bahosa. Nick en Pim begonnen de dag goed met de herendubbel die gewonnen werd en als einduitslag 21-11 en 21-4 had. Hierna speelden Simone en Nikki hun damesdubbel die verloren werd met 16-21 en 9-21.

De eerste herenenkel werd spannend gemaakt door Nick, maar werd uiteindelijk toch verloren na veel mooie rallys (18-21, 21-16, 19-21). Als volgt werd de eerste damesenkel gespeeld door Nikki die verloren werd na 3 sets met 12-21, 22-20 en 17-21. De tweede herenenkel werd gespeeld door Pim en hij won deze dan ook met twee keer 21-12. De tweede set van de tweede damesenkel, gespeeld door Simone, was spannend maar ook hier in het nadeel van team 5 (11-21, 20-22).

De eerste mix, Nick en Nikki, werd na drie sets gewonnen. De tweede mix werd ook in drie sets gespeeld, maar deze werd gewonnen door de tegenstanders. Team 5 verloor de tweede wedstrijd met 3-5.

Competitieseizoen gestart

Op 15 september 2013 geplaatst door: Competitiecommissie

Afgelopen zaterdag is de competitie weer gestart. De Sporthal Valkenlaan stroomde rond 12.30 vol met enthousiaste spelers. In de mooie nieuwe outfit, zagen de spelers er professioneel uit.

Alle teams van Smash spelen dit seizoen tegelijk thuis, wat alleen al sportieve en gezellige weekenden in het vooruitzicht geeft.

 

Team 1 dat dit jaar uitkomt in de 3e divisie landelijk, na vorige jaar te zijn gepromoveerd, zijn zaterdag van start gegaan tegen B.C. Veluwe uit Epe. Matthijs en Danny startte deze eerste wedstrijd in de herendubbel.

Nadat ze de eerste set vrij eenvoudig hadden gewonnen, leverde de tweede set een mooie strijd op tussen de twee teams. Uiteindelijk ging ook de tweede set naar Smash, met 21-19.

De damesdubbel werd gespeeld door Judith en Edith. De eerste set werd met veel moeite gewonnen, 23-21. Daarna was het verzet van de dames van Veluwe gebroken, resulterend in een tweede set die eindigde in een 21-13 stand.

Vervolgens speelde Matthijs zijn single tegen een zeer ervaren heer. Hij won de wedstrijd knap met 21-12 en 21-14. Ondertussen was ook Judith al begonnen met haar single. Na een spannende 1e set, die werd gewonnen met 21-19, wist Judith de partij ook in de tweede set naar haar toe te trekken. 21-13.

Met deze 4-0 tussenstand was Smash al zeker van een gelijkspel. De tweede heren single werd gespeeld door Stefhan. Na beide een set gewonnen te hebben, trok Stefhan in de derde set aan het langste eind. 21-15, 19-21 en 21-11. Hierna won ook Laura haar single. Na een soepele eerste set, moest Laura in de 2e set alle zeilen bijzetten. Uiteindelijk wist ze de wedstrijd naar haar toe te trekken: 21-12 en 21-19. Edith en Matthijs wisten met uitstekend spel de wedstrijd te winnen: 21-10 en 21-15. De tweede mix werd helaas in twee sets verloren door Laura en Danny.

Al met al is het een goede start geweest van de competitie. Met een 7-1 winst hebben de Smashers van team 1 laten zien dat ze er alles aan zullen doen om in deze competitie te handhaven.

 

Dit seizoen begint Smash 2 wederom in de 4e divisie landelijk in een nieuwe samenstelling aan de competitie. Lambert en Harold speelden de heren dubbel. Ze gingen de eerste set goed van start en speelden erg aanvallend. Helaas wisten de heren dit in de tweede en derde set niet vast te houden en verloren de eerste partij van de tegenstander uit Drachten.

Noor en Stephany speelden de dames dubbel goed. Beide dames vulden elkaar tijdens het spel mooi aan en wonnen overtuigend in twee sets. De eerste heren enkel werd gespeeld door Harold die na een verloren eerste set de tweede set wist te winnen met 25-23. Zijn tegenstander was de derde set toch te sterk. Stephany wist haar enkelwedstrijd in drie sets te winnen. Lambert verloor zijn enkelwedstrijd maar Roos wist haar eerste enkel dit seizoen te winnen met een zware drie setter. Dat bracht de tussenstand op 3-3 en bood voor de twee gemengd dubbels dus nog alle kansen. Noor en Lambert verloren de eerste set maar kwamen daarna sterk terug en pakten de tweede set. De derde set bleek de tegenstander toch te sterk. Ook Roos en Harold konden de mix niet winnen. Einduitslag, Smash 3 punten, Drachten 5.

 

Team 3 dat uitkomt in de hoofdklasse moest aantreden tegen BC GO! uit Groningen. Henk-Jan en Julian moesten de eerste game in de herendubbel nog in de wedstrijd komen. In de tweede game werden er langere rally’s gespeeld, maar trokken de Smash heren toch aan het kortste eind.

In de dames dubbel speelden Francine en Riekje om het eerste punt van het seizoen binnen te halen. Het werd een spannende wedstrijd waarin Smash na de verlenging in de tweede game aan het langste einde trok (21-19 25-23).

De eerste herenenkel werd gespeeld door Henk-Jan. De gehele partij ging gelijk op, maar BC GO! ging er in dit geval met de winst vandoor (18-21 20-22). De eerste damessingle werd gespeeld door Joyce. Over en weer werden er veel fouten gemaakt, maar uiteindelijk wist Joyce de wedstrijd in twee games naar zich toe te trekken (21-17 21-17). Ook Julian was inmiddels begonnen aan zijn herenenkel. Helaas voor hem bleek zijn tegenstander net een maatje te groot. De laatste damesenkel werd gespeeld door Francine. De eerste game ging met nipte cijfers naar haar tegenstandster, maar in de tweede en derde game was Francine goed op stoom en ging er vervolgens gemakkelijk met de winst vandoor (19-21 21-12 21-9).

De eerste mix werd gespeeld door Henk-Jan en Joyce. Het werd een partij die uit veel fouten bestond en dit resulteerde ondanks het sterk terugkomen in de tweede game tot een nederlaag ( 14-21 17-21). Als laatste was het de beurt aan Julian en Riekje. Het werd een ontzettend spannende mix. En moest zelfs een derde game aan te pas komen om de wedstrijd te beslissen. Hierin gingen de tegenstanders er nipt met de winst vandoor, 19-21.

Smash sloot de eerste competitiewedstrijd af met een 3-5 nederlaag.

 

Smash 4 mocht aantreden tegen Drachten. Deze eerste competitiewedstrijd van het seizoen startte goed: Jos en Jasper wonnen hun dubbel in 2 sets en Marjan en Ana (als invalster) wonnen eveneens in 2 sets. Daarna mocht Jos beginnen met zijn herenenkel, deze won hij net in 2 sets. Jasper had het gemakkelijker met zijn tegenstander die nog niet in vorm was. Hierna was het al 4-0 voor Smash. Ana moest er even inkomen, maar toen was het gauw duidelijk wie de sterkste was in 2 sets. Marjan haar damesenkel werd helaas verloren. De beide mixen waren nog even spannend, maar werden uiteindelijk ook gewonnen door Smash.

Einduitslag 7-1 voor Smash, een goed begin.

 

Team 5 dat bestaat uit de Smashspelers Nick, Nikki, Simone en Wesley speelde tegen team 7 van Drachten. Voor team 5 van Smash begon het competitieseizoen niet als gewenst, er werd 2-6 verloren. De 2 behaalde punten voor Smash zijn behaald in de eerste mix in twee sets en in de eerste dames enkel. Ze verloor de eerste set met 9-21, maar ze kwam goed terug en won de tweede set met 21-19 en de derde set met 21-17.

Zaterdag 21 september wordt de volgende thuiswedstrijd vanaf 13 uur gespeeld in sporthal Valkenlaan.

Nieuwsbrief

Op 09 september 2013 geplaatst door: Het bestuur

De 1e nieuwsbrief van dit seizoen is uit.

Veel leesplezier!

24 augustus open dag badmintonvereniging Smash

Op 16 augustus 2013 geplaatst door: PR/Wervingscommissie

Heb je altijd al een keer willen badmintonnen?! Of wil je gewoon eens kijken of deze sport wat voor je is? Kom dan op zaterdag 24 augustus tussen 10.00 en 14.00 uur naar de jaarlijkse open dag van badmintonvereniging Smash. Deze open dag vind plaats in sporthal Valkenlaan aan de Valkenlaan 1 in Hoogeveen.

De open dag is bedoeld voor iedereen, zowel Jeugd, senioren, 55+, recreatief of wedstrijdspeler. Iedereen is deze dag van harte welkom om vrijblijvend te komen badmintonnen. Uiteraard zijn er ook spelers van Smash aanwezig om vragen te beantwoorden en informatie te verstrekken.

Het eind van de zomer is een uitgelezen moment van start te gaan met een nieuwe sport, dus twijfel niet en kom gerust langs om even sfeer te proeven bij de leukste badmintonvereniging van Hoogeveen. Beslis je tijdens de open dag lid te worden, dan krijg je bij je lidmaatschap een racket t.w.v. 50 euro! Heb je vooraf vragen mail deze gerust naar of kijk op onze website www.smashhoogeveen.nl

Graag hopen wij je 24 augustus te begroeten in onze sporthal!

Zoeken

Snel iets vinden op de website? Probeer het via de zoekfuntie…

   

Dit is onze sponsor