Actueel nieuws

PRO VISION 468 SMASH toernooi

Op 11 december 2023 geplaatst door: Toernooicommissie

Op zaterdag 3 februari 2024 vindt ons jaarlijkse 468-toernooi weer plaats.
Geef je uiterlijk di 9 januari 2024 op via de qr-code of via DEZE LINK!

Thuiswedstrijden '23-'24

Op 1 september 2023 geplaatst door: Competitiecommissie

We spelen onze thuiswedstrijden in sporthal Valkenlaan op:

- zaterdag 16 september
- zaterdag 30 september
- zaterdag 7 oktober
- zaterdag 18 november
- zaterdag 9 december
- zaterdag 13 januari
- zaterdag 27 januari

De jeugd begint om 9.00 uur, de senioren beginnnen om 10.00 uur.
Kijk op toernooi.nl welke teams exact wanneer spelen!

J1 en mannenteam kampioen!

Op 08 april 2023 geplaatst door: Competitiecommissie

Het jeugdteam J1 is kampioen geworden in de U17 (regio Noord). 

Het mannenteam bij de senioren werd dit jaar opnieuw kampioen in de klasse veer 1. 

Beide teams van harte gefeliciteerd!🏸💪🥳

Drie teams seniorencompetitie kampioen!

Op 15 april 2022 geplaatst door: Competitiecommissie

Maar liefst drie teams werden afgelopen seizoen kampioen, van harte gefeliciteerd!

Team 1 werd kampioen in de 4e divisie.
Team 4 werd kampioen in de 6e divisie.
Team M1 werd kampioen in de Mannen, Veer 1.

Geslaagd FZ Forza DPC toernooi Smash Hoogeveen 2019

Op 02 april 2019 geplaatst door: Toernooicommissie

Op zaterdag 30 maart is het FZ Forza DPC Smash toernooi gespeeld. In sporthal de
Valkenlaan werden de eerste wedstrijden gespeeld om 8:30 uur en werd er rond 16:30 uur om de laatste prijzen gestreden.

Vanuit Smash Hoogeveen zijn een paar spelers in de prijzen gevallen. In de meisjesenkel
onder 13 is Noa Anderson 1e geworden. Er was ook ander succes in de Anderson familie, want ook Wesley Anderson is 1e geworden in de categorie jongensenkel onder 15. In de jongensdubbel onder 15 hebben Djimo Laturette en Dylan Van Elp de 2e prijs gewonnen. Als laatste hebben Jesse van der Veen en Selina Pool nipt de finale verloren van de gemengd dubbel onder 17/19 en zijn 2e geworden.

Halverwege het toernooi konden de spelers met hun gekregen lootje kijken of ze een prijsje hadden gewonnen en hebben de meeste mensen tussen de wedstrijden door nog kunnen genieten van de lentezon. Het was wederom weer een geslaagd toernooi!

Smashers in de prijzen op BC Assen 468 toernooi

Op 24 maart 2019 geplaatst door: Het bestuur

Zaterdag 23 maart speelden een heel aantal Smashers het DG Beveiliging BC Assen 4,6,8 toernooi.

Er werden veel leuke en spannende potten gespeeld en veel Smashers behaalden prijzen.

In de gemengddubbel 8 werden Brenda Beumer en Jeroen Kruizinga 2e nadat zij in de finale verloren van Mia Latupeirissa en Berry de Witte (Staphorst BC). Brenda en Mia behaalden samen in de damesdubbel 8 ook nog de eerste plek.

In de herendubbel 6 werden Egbert Guichelaar en Jasper Haveman eerste in de poule waardoor ze de finale mochten spelen. Deze werd helaas verloren dus tweede in de HD6.

Sebastian van de Kamp speelde een aantal pittige partijen en behaalde uiteindelijk de finale. Daar moest hij zich uiteindelijk gewonnen geven maar werd dik verdiend tweede in de herenenkel 6.

Roos van Goor en Pim Nijmeijer waren in de gemenddubbel 4 eerste geplaatst. Dit hebben ze waargemaakt door uiteindelijk in de finale van de nummer twee geplaatst te winnen. Roos speelde samen met Stephany de Jonge de enige wedstrijd in de damesdubbel 4 maar deze werd knap gewonnen dus ook hier een eerste prijs. De herenenkel 4 werd een Smash onderonsje tussen Pim en Jos Rollman. Helaas moest Jos in de tweede set opgeven vanwege meerdere malen zeer erge kramp. Pim hielp zijn clubgenoot en tegenstander nog om van de kramp af te komen.

Het was een gezellig en geslaagd toernooi!

Winnaars op een rijtje:

GD8: 1) Mia Latupeirissa & Berry de Witte (Staphorst BC)

          2) Brenda Beumer & Jeroen Kruizinga

VD8: 1) Brenda Beumer & Mia Latupeirissa

MD6: 2) Egbert Guichelaar & Jasper Haveman

ME6: 2) Sebastian van de Kamp

GD4: 1) Roos van Goor & Pim Nijmeijer

VD4: 1) Roos van Goor & Stephany de Jonge

ME4: 1) Pim Nijmeijer

          2) Jos Rollman

Prijzen voor spelers Smash op DPC Leeuwarden

Op 16 maart 2019 geplaatst door: PR/Wervingscommissie

Drie jeugdspelers van Smash waren vandaag op het DPC-toernooi in Leeuwarden. Wesley en Noa Anderson werden samen eerste in GD U15. Wesley werd 2e in JE U15. Jesse van der Veen werd (samen met Jef van der Walle van AFC Appelscha) 1e in de JD U17. Gefeliciteerd met de behaalde prijzen, mooi gespeeld!

J1 kampioen!

Op 09 februari 2019 geplaatst door: Competitiecommissie

Tijdens de thuiswedstrijd van 19 januari was het al zover: J1 werd kampioen in de leeftdijdklasse U17 in de 2e klasse! Tijdens de allerlaatste thuiswedstrijd op 9 februari zijn de teamleden gehuldigd en hebben ze allen een mooie beker in ontvangst mogen nemen. Jehudi, Noa, Max, Wesley & Jesse: van harte gefeliciteerd!

FZ Forza 468 Smashtoernooi

Op 05 februari 2019 geplaatst door: Toernooicommissie

Achteraan: Yvonne Drost & Stefhan Koehorst, vooraan: Roos van Goor & Pim Nijmeijer

 

Geslaagd FZ FORZA 468 Smashtoernooi

Zaterdag 2 februari vond het FZ FORZA 468 Smashtoernooi plaats in de Valkenlaan. Het toernooi is onderdeel van het 468 circuit van Noord-Nederland en betekent jaarlijks de start van het toernooiseizoen. 125 deelnemers streden in 3 verschillende categorieën voor de eerste prijs, waarvan 37 deelnemers de club Smash Hoogeveen vertegenwoordigden.

 

Het toernooi is de hele dag goed verlopen. Door veel afmeldingen vanwege ziekte werden de wedstrijden eerder gespeeld dan volgens schema en waren de finales op tijd aan de beurt. In deze finales was Smash Hoogeveen een grote leverancier van spelers. In alle drie de categorieën zijn Smashers wel in de prijzen gevallen.

 

In de mannenenkel 8 moest Arie den Boon het in de halve finale opnemen tegen Ramanathan Vadharajan, maar deze verloor Den Boon helaas net. Uiteindelijk is Vadharajan op de tweede plaats geëindigd. In de mannendubbel 8 vochten drie koppels van Smash en een ander koppel in de halve finales om een plek in de finale. De ene finale bestond uit twee koppels van Smash. Wesley Anderson en James Anderson namen het op tegen Marc van der Veen en Jesse van der Veen. Na een spannende halve finale mocht het koppel Anderson door naar de finale, zij zijn uiteindelijk tweede geworden. In de andere halve finale stonden Arie den Boon en So Ho, maar zij mochten helaas niet naar de finale.

 

In de mannenenkel 6 verloor Jonathan den Boon van Smash de halve finale van Harm van Schaik. Van Schaik is uiteindelijk eerste geworden. In de gemengd dubbel 6 heeft Jasper Haveman van Smash mogen zegevieren in de finale met zijn gekoppelde partner Lisanne Hagen van BC Flits. Haveman heeft in de mannendubbel 6 ook de eerste plek weten te bemachtigen met zijn partner Egbert Guichelaar van Smash na alle wedstrijden te hebben gewonnen in de poule. In de vrouwenenkel 6 heeft Demi van der Veen van Smash de tweede plek weten te behalen.

 

In de hoogste categorie, de 4, heeft Pim Nijmeijer het in de halve finale van de mannenenkel opgenomen tegen Somrak Doornebosch. Helaas verloor Nijmeijer en heeft Doornebosch uiteindelijk de eerste plek weten te bemachtigen. In de gemengd dubbel 4 bestond de finale alleen maar uit Smashers. Pim Nijmeijer en Roos van Goor stonden tegenover Stefhan Koehorst en Yvonne Drost. Na een lange finale van drie sets hebben Koehorst en Drost gewonnen. Koehorst speelde ook de herendubbel 4. Zijn partner van vorige jaren, Matthijs Esser, was dit jaar geblesseerd en dus konden ze niet samen de titel verdedigen die ze vorige jaren hebben gewonnen. Echter wilde Jasper Witteveen wel invallen en ze hebben het tot de halve finale gehaald. In de halve finale hebben ze net verloren van Marc en Victor Ching van Griffioen ’76 SV, die uiteindelijk de herendubbel hebben gewonnen. In de vrouwendubbel 4 hebben Stephany de Jonge en Roos van Goor helaas net verloren in de halve finale na drie spannende sets van Martine Beers en Kim Braam. In de finale mochten Edith Nijmeijer en Yvonne Drost het opnemen tegen Beers en Braam, maar ook in de finale mocht Smash helaas niet zegevieren.

 

Al met al was het een geslaagde en sportieve dag in de Valkenlaan. Hieronder nog een overzicht met alle prijswinnaars van Smash Hoogeveen:

 

Mannendubbel 8:

2e prijs; Wesley Anderson en James Anderson

 

Gemengd dubbel 6:

1e prijs; Jasper Haveman en Lisanne Hagen (BC Flits)

 

Mannendubbel 6:

1e prijs; Egbert Guichelaar en Jasper Haveman

 

Vrouwenenkel 6:

2e prijs; Demi van der Veen

 

Gemengd dubbel 4:

1e prijs; Stefhan Koehorst en Yvonne Drost

2e prijs; Pim Nijmeijer en Roos van Goor

 

Vrouwendubbel 4:

2e prijs; Yvonne Drost en Edith Nijmeijer

Smash 1 uit tegen BC Drachten

Op 29 januari 2019 geplaatst door: Competitiecommissie

Afgelopen zaterdag speelde Smash1 tegen Bc Drachten. De wedstrijd begon zaterdag om half 1 waar Jos Rollman en Pim Nijmeijer begonnen aan de herendubbel. Ze speelden een sterke dubbel waar het beide kanten op kon gaan, maar de heren trokken net aan het kortste eind en het werd 21-17 en 21-16 voor de tegenstanders. Kort hierna moesten ook Roos van Goor en Stephany de Jonge beginnen aan hun dubbel. De beide dames moesten in het begin een beetje inkomen. Deze dubbel ging net zoals bij de heren gelijk op. In de eerste set kwamen ze uit op 21-17 voor de tegenstander. In de tweede set kwamen de dames heel dichtbij, maar ook zij trokken net aan het kortste eind en het werd 21-18 voor de tegenstander.

 

Na de dubbels begon Nijmeijer aan zijn heren single. De eerste game begon heel vloeiend voor Nijmeijer en hij pakte punt voor punt. Naarmate dichter bij de 21 gekomen te zijn kwam de tegenstander nog wel iets dichterbij, maar hij pakte de eerste game met 21-15. De tweede game ging een stuk moeizamer en was een stuk spannender. De puntentelling ging heen en weer, maar Nijmeijer wist het goed uit te spelen en sleepte de game met 21-19 binnen en daarmee ook het eerste punt voor Smash. Van Goor begon hierna aan haar vrouwen singel. Ze begon de eerste set sterk en het ging gelijk op tussen de beide dames. Op het einde trok haar tegenstandster aan het langste eind en werd het 21-15. Het tweede deel van de wedstrijd werd het Van Goor een beetje teveel, omdat ze ziek was, en moest helaas de wedstrijd, na moedig gestreden te hebben, uit handen geven met een eindstand van 21-3. Rollman stond hierna op het programma voor zijn single om te proberen het tweede van Drachten te pakken. Rollman begon moeizaam aan de wedstrijd en stond al snel achter. Hij kwam in de eerste game helaas niet in zijn spel en werd daarom ook verloren met 21-7. De tweede game begon hij een stuk beter en ging het in het begin gelijk op. Helaas werd, er door een discussie over een shuttle, de wedstrijd gestopt en was het een opgave voor het team van Smash. De Jonge mocht hierna proberen een punt binnen te slepen in haar singel. De eerste set was zwaar en je zag dat De Jonge in haar spel moest komen. Ze kon de eerste set daarom ook niet meekomen en werd verloren met 21-12. Ze herpakte zich hierna echter wel goed en kwam al snel voor te staan in de tweede set. Na een lange puntenwisseling werd het uiteindelijk 21-18 voor De Jonge. Toen kwam de beslissende game en De Jonge wist hoe belangrijk het punt was. Het was een zware en lange game waarin beide dames goede en lange rally´s speelden. Helaas werd er op het eind net aan het kortste eind getrokken waardoor de game met 21-19 verloren werd.

 

De laatste partijen die er nog waren, waren de 2 mixpartijen. In de eerste partij speelden Van Goor en Nijmeijer een hele mooie partij. De eerste set kwamen ze al snel op voorsprong en wonnen die set dan ook met 21-13. In de tweede set kwam de tegenstander iets meer in hun spel, maar Van Goor en Nijmeijer speelden een topwedstrijd en wonnen ook die set met een stand van 21-17. Toen was het aan De Jonge en Cedric Loopers de beurt om het laatste punt binnen te halen. Helaas liep het niet helemaal zoals gepland en kwamen De Jonge en Loopers niet lekker in hun spel. Beide sets gingen dan ook snel naar de tegenstanders met 21-9 en 21-11.

 

De eindstand was 2-6 in het nadeel van Smash. Dit is natuurlijk jammer, maar iedereen heeft zijn uiterste best gedaan om punten binnen te slepen.

Eerste thuiswedstrijd 2019

Op 20 januari 2019 geplaatst door: Competitiecommissie

Op zaterdag 19 januari 2019 speelde het eerste team van Smash Hoogeveen thuis tegen BC GO 1.

De vorige keer heeft het eerste van Smash 5-3 verloren van de Groningse club. En ook zaterdag zou Smash er niet makkelijk vanaf komen. De herendubbel werd gespeeld door Jos Rollman en Pim Nijmeijer. De heren moesten erg op gang komen en verloren hierdoor de eerste set. Daarna kwamen de heren weer in hun spel en wonnen in de derde set de partij met 21-19. Bij de damesdubbel begon het ook moeizaam. De dames Roos van Goor en Stephany de Jonge kwamen laat op gang waardoor de eerste set makkelijk werd weggegeven. Daarna begon het erg spannend te worden. De tweede set trokken de dames naar zich toe met 23-21 maar helaas verloren zij de laatste set met 18-21.

Daarna kwamen de singles. Rollman speelde de eerste herensingle. Ondanks een goede start van Rollman verloor hij de wedstrijd in drie sets. Vervolgens moest Van Goor haar single spelen. Ondanks het sterke spel dat ze speelde kon ze de wedstrijd niet winnen.

Nijmeijer die al eerder de dubbel won, zat in een erg goede flow. Hij beheerste het spel erg goed en won hierdoor zijn wedstrijd in twee sets.

De Jonge speelde de laatste single van de dag. Ze speelde erg goed en zat goed in haar spel. Helaas was de Groningse dame, die vorig jaar een niveau hoger speelde, te sterk en verloor De Jonge de wedstrijd in twee sets.

Als laatste werden de mixen gespeeld. Nijmeijer en Van Goor speelden een zeer spannende pot. In de eerste set kwam er al een verlenging. Helaas viel de shuttle aan de verkeerde kant van het net. Het werd 21-23. De tweede set was ook met verlenging en deze wonnen Nijmeijer en Van Goor met 24-22. De laatste set beheerste het koppel de wedstrijd volledig en wonnen zij deze met 21-12.

Rollman en De Jonge worden met elke wedstrijd een stuk beter. Dit is ook te zien aan het resultaat. Er werd wéér een driesetter gespeeld waarbij het koppel de tweede set pakt. Helaas verloren Rollman en De Jonge de wedstrijd met 17-21 21-18 18-21.

Over het algemeen heeft Smash een sterke wedstrijd gespeeld met vijf driesetters. De eindstand werd 3-5. Hierdoor is het team uit Hoogeveen helaas naar de degradatie plek geschoven.

Smash1 uit tegen Amor

Op 16 januari 2019 geplaatst door: Competitiecommissie

Afgelopen zondag speelde Smash 1 tegen de studentenvereniging van Groningen (Amor) en wel tegen team 3. Uiteraard werd gehoopt het nieuwe jaar goed te beginnen en werd er met volle inzet begonnen aan de dubbels.

De heren dubbel werd gespeeld door Pim Nijmeijer en Jos Rollman, welke een goede en spannende wedstrijd speelden die helaas in de 3e set door wat foutjes werd verloren (19-21, 21-18 en 17-21). Tegelijkertijd werd ook de dames dubbel gespeeld door Stephany de Jonge en Roos van Goor. Ook in deze wedstrijd werd er vol op strijd geleverd en ging de stand lang gelijk op. Helaas wisten de dames van Amor richting het einde van beide sets toch een gaatje te slaan en werd de wedstrijd verloren met 15-21 en 17-21.

Na een kleine rustpauze was het tijd voor de eerste enkels. Bij de heren begon Rollman, welke na een zeer spannende 1e set en goed spel het conditioneel moest afleggen tegen zijn tegenstander (19-21 en 11-21). Bij de dames was van Goor als eerst aan de beurt. Na een niet echt lopende 1e set vond van Goor haar spel weer terug en sleepde de 2e set binnen. Tijdens de zeer spannende 3e set wist van Goor in de verlenging aan het langste eind te trekken en won haar wedstrijd met 9-21, 21-17 en 24-22. Vervolgens was het de beurt van Nijmeijer en de Jonge om te gaan enkelen. Na 2 spannende sets van Nijmeijer, stond het gelijk en moest er een 3e set gespeeld gaan worden. Helaas zorgde een lichte blessure ervoor dat Nijmeijer het tempo niet meer vol kon houden en verloor hij de wedstrijd met 14-21, 21-17 en 14-21. Tegelijkertijd was de wedstrijd van de Jonge bezig. Deze wedstrijd was helaas een van de minder spannende wedstrijden doordat de tegenstandster van de Jonge net een tempootje hoger kon spelen en er zo voor zorgde dat de Jonge niet in haar spel kon komen (13-21 en 7-21).

Toen alle enkels gespeeld waren was het tijd om te gaan mixen. In de 1e mix werd er gespeeld door van Goor en Nijmeijer. Na een 1e set die duidelijk voor de tegenstander was werd het na wat tips van onze coach Stinne Rasmussen in de 2e set toch nog spannend maar helaas werd er toch net verloren 10-21 en 19-21. Op de andere baan waren de Jonge en Rollman ook met hun mix bezig na een verloren 1e set werd er met goed spel en weinig fouten de 2e set gewonnen en dus mocht er een 3e set gespeeld worden. Helaas wist de tegenstander in de 3e set net wat meer fouten af te dwingen en werd deze dan uiteindelijk ook verloren 13-21, 21-17 en 15-21.

Ondanks veel spannende wedstrijden en goed spel werd er helaas vaak aan het kortste eind getrokken wat de eind uitslag op 1-7 in het voordeel van Amor brengt.

Smash 1 uit tegen Barneveld

Op 10 december 2018 geplaatst door: Competitiecommissie

Het eerste team van Smash moest dit weekend spelen in en tegen Barneveld. Om 10 uur mochten Jos Rollman en Pim Nijmeijer beginnen met het herendubbel en even later begonnen Roos van Goor en Stephany de Jonge aan het damesdubbel. Rollman en Nijmeijer moesten de eerste game wennen aan het spel en konden weinig tegenstand geven. De tweede game ging beter en tot 18-18 stonden Rollman en Nijmeijer voor. Helaas maakten de heren van Smash een paar foutjes te veel en verloren daardoor een goed gespeelde game. Ondertussen waren De Jonge en Van Goor bezig aan een goede dubbel. De eerste game werd verloren, maar in de tweede game kwamen ze al snel op voorsprong en wonnen ze de tweede game. De derde en laatste game ging gelijk op en bij 19-19 maakten de dames van Smash het verschil en wonnen ze de wedstrijd.

Daarna stond de eerste herensingle van Nijmeijer op het programma. De eerste game begon zeer moeizaam met een 3-11 achterstand. Nijmeijer herpakte zichzelf en kwam terug tot 14-14 en pakte zelfs even de voorsprong maar kon deze niet vasthouden tot het eind en verloor met 18-21. De tweede game liep niet goed voor Nijmeijer, hij maakte veel fouten. Hij verloor de tweede game met 12-21. De Jonge was ondertussen bezig met een sterke eerste game in haar single. Haar tegenstandster had niet veel in te brengen in de eerste game en De Jonge won met 21-12. De tweede game ging lang gelijk op en er was geen duidelijke winnaar te voorspellen. Uiteindelijk verloor De Jonge de tweede game door wat foutjes met 20-22. Er kwam een derde game en in die game had De Jonge het moeilijk, ze maakte veel fouten en kon beslissende momenten niet naar haar toe trekken. De derde game ging verloren met 9-21. Rollman mocht daarna zijn single spelen, op zoek naar het tweede punt in Barneveld. Rollman kwam langzaam in zijn eigen spel en kwam na een achterstand weer dichterbij zijn tegenstander. Jammer genoeg maakte Rollman, op het moment dat hij weer gelijk kwam, te veel fouten waardoor de eerste game verloren ging met 15-21. De tweede game ging zeer moeizaam voor Rollman, hij maakte veel fouten en stond op een ruime achterstand gedurende de hele game. Op het laatste pakte Rollman met mooi spel nog wel wat punten, maar het kwam te laat en hij verloor de wedstrijd met 13-21. Van Goor speelde de laatste single en ze had moeite om de shuttles op de juiste plek te krijgen in het veld van haar tegenstandster. De eerste game ging verloren met een krappe 19-21 stand. Van Goor ging de tweede game in met veel zelfvertrouwen, geput uit het einde van de eerste game. Ze denderde over haar tegenstandster heen en won de tweede game overtuigend met 21-7. Haar tegenstandster had haarzelf herpakt in de derde game en maakte het Van Goor zo moeilijk mogelijk. De stand ging lang gelijk op tot het moment dat Van Goor nog meer druk gaf op haar tegenstandster. Ze won daardoor de wedstrijd met 21-18.

De laatste partijen waren de mixpartijen. De Jonge en Rollman kwamen de hele wedstrijd niet goed in hun spel. De eerste game werd verloren met 14-21. De tweede game ging beter maar werd verloren met 17-21. Van Goor en Nijmeijer begonnen sterk in hun wedstrijd en wonnen de eerste game met 21-11. De tweede game was net te moeilijk en werd verloren met 18-21. Er moest een derde game aan te pas komen om er een winnaar uit te laten komen en het mixkoppel van Smash kon hun eigen spel weer spelen en wonnen uiteindelijk de wedstrijd met 21-15. De eindstand kwam uit op 3-5 in het nadeel van Smash, maar het eerste team was tevreden over de dag en ging met 3 punten weer naar huis.

Opbrengst grote clubactie 2018

Op 09 december 2018 geplaatst door: Sponsorcommissie

Ook dit jaar heeft Smash weer deel genomen aan de grote clubactie. 

Een heel aantal leden hebben loten verkocht, waarvan per lot 80% van de opbrengst naar onze vereniging gaat. 
De jeugdleden kregen zelf 50 cent per verkocht lot waardoor niet alleen de vereniging maar ook het jeugdlid zelf er financieel een beetje beter van werd! 

Uiteindelijk heeft de grote clubactie dit jaar ongeveer 550 euro opgeleverd voor onze vereniging! 

Iedereen hartelijk dank voor jullie inspanning voor de grote clubactie dit jaar! 

PS: de trekking is 12 december a.s. Vanaf 13 december staat de uitslag op clubactie.nl 

RSK 2018

Op 27 november 2018 geplaatst door: Toernooicommissie

Afgelopen weekend vonden de Regionale Senioren Kampioenschappen plaats in het Activum te Hoogeveen. Er deden welgeteld 12 leden van badmintonvereniging Smash Hoogeveen mee. Vergeleken met het totaal aantal deelnemers was Smash erg goed vertegenwoordigd en is de club in de prijzen gevallen.

 

Alle onderdelen werden in een afvalsysteem gespeeld. Het was erop of eronder voor alle Smashleden.

In de categorie 4 hebben Pim Nijmeijer en Roos van Goor de eerste plek behaald. Er waren erg spannende wedstrijden voor het mixkoppel om bij de finale te komen. Eenmaal in de finale, wonnen Nijmeijer en Van Goor de wedstrijd in twee sets (21-13 en 21-16).

Nijmeijer had nog een plek veroverd in een finale namelijk de mannen enkel. Hij verloor helaas de derde set en werd wel tevreden tweede.

De 14 jarige Max Engels heeft op jonge leeftijd al een finale in categorie 8 weten te bemachtigen. Met zijn dubbelpartner Jesse Keuning verloren zij de finale nipt (21-16 16-21 en 20-22). Beiden zijn weer een ervaring rijker.

Natalie Zoet kwam in de halve finale vrouwen enkel. Zij had een lastige tegenstandster die uiteindelijk eerste is geworden. We kunnen daardoor wel zeggen dat Zoet een derde plek heeft behaald.

Ook Sebastian van der Kamp behaalde de halve finale. Helaas was de tegenstander net te sterk.

Nipt verlies Smash 1

Op 19 november 2018 geplaatst door: Competitiecommissie

Afgelopen zaterdag 17 november moest team 1 van Smash Hoogeveen het opnemen tegen hun rechtstreekse concurrent BC Drachten 2. De heren Pim Nijmeijer en Jos Rollman mochten als eerst beginnen aan hun herendubbel. Na een niet zo lekker lopende eerste set begonnen Nijmeijer en Rollman goed in hun spel te komen en leken ze de 2e set te gaan pakken. Maar door een aantal fouten op het eind werd deze set helaas toch nipt verloren met 22-20. Daarna was het de beurt aan de dames voor hun dubbenl. Ondanks goed spel van Stephany de Jonge en Roos van Goor wisten ook zij helaas niet aan het langste eind te trekken en werden beide sets met 21-17 verloren.

Vervolgens was het tijd voor de singles waar dit keer Nijmeijer als eerste heer speelde in plaats van onze normale eerste heer Cedric Loopers, die nog niet volledig was hersteld van een blessure. De wedstrijd werd er één van vele lange rallies en zwaarbevochten punten. Na een lange eerste set en een constant gelijk opgaande 2e set was de energie op bij Nijmeijer en kon hij het tempo niet blijven volhouden waardoor hij verloor met 21-15 en 21-11. Tegelijkertijd werd op een andere baan de 2e heren single gespeeld door Rollman die niet lekker in zijn spel zat en veel eigen fouten maakte waardoor ook deze wedstrijd helaas werd verloren. Dit bracht de stand op 0-4 voor Drachten en het leek een zeer slechte dag te gaan worden voor Smash 1. Vervolgens was het tijd voor de dames singles. Als eerst was het de beurt aan van Goor. Zij zette, na een periode van wat rug klachten, een zeer solide wedstrijd neer en liet zien dat ze weer helemaal fit was. Ze wist deze partij dan ook overtuigend te winnen met 21-15 en 21-12. Tegelijkertijd werd de 2e dames single gespeeld door de Jonge. Na een zwaarbevochten winst in de eerste set, 21-19, was de energie bij haar tegenstandster op terwijl de Jonge steeds beter begon te spelen waardoor ze deze set zeer overtuigend wist te winnen met 21-6.

De winst van de dames singles bracht het team terug naar 2-4 waardoor de hoop op een gelijkspel bleef. Tijd voor de mix dubbels. De eerste mix werd gespeeld door Nijmeijer en van Goor. Ondanks vele leuke en lange rallies bleven de punten de verkeerde kant op vallen wat tot een verlies leed van 21-12 en 21-10. Op de tweede baan waren Loopers en de Jonge aan het spelen. Loopers die nog niet volledig fit was zette desondanks samen met de Jonge een goede wedstrijd neer. Na een spannende eerste set, die werd gewonnen met 21-16, liep de 2e set erg goed en leek deze al snel binnen te zijnn. Maar op het eind maakte de tegenstanders het ze toch nog even moeilijk door sterk terug te komen. Gelukkig voor ons kwam deze comeback te laat en werd de set binnen gesleept met 21-18. Dit bracht de eindstand op 3-5 verlies. Ondanks wat punten verlies op de concurrent is dit gelukkig genoeg om een kleine voorsprong te behouden in het klassement.

Uitwedstrijd team 1

Op 13 november 2018 geplaatst door: Competitiecommissie

Op zaterdag 10 november heeft het eerste team van Smash Hoogeveen weer een aantal punten mee naar huis genomen. Het team moest tegen BC Go 1, die vierde in de lijst staat.

 

Team 1 had een sterke invaller meegenomen: Matthijs Esser. Samen met Pim Nijmeijer haalden zij het eerste punt voor Smash binnen. De wedstrijd werd gewonnen met 18-21 en 13-21. Vervolgens moesten de dames Roos van Goor en Stephany de Jonge het veld op. Ze hadden een enorm spannende wedstrijd. Helaas viel de shuttle aan de verkeerde kant van het net en verloren de dames nipt in de derde set met 21-19.

Bij de singles verloor Nijmeijer de wedstrijd met 21-12 en 21-16. Van Goor wist de wedstrijd nog maar net naar zich toe te trekken met in de derde set een uitslag van 21-23. Esser wist de tweede set te winnen van BC Go, maar kon niet helemaal zijn draai vinden en verloor de derde in 21-11. De Jonge speelde een keurige wedstrijd met mooie rally's, maar de dame van BC Go was te sterk. De tussenstand was 4-2.

Nijmeijer en Van Goor speelden een redelijke wedstrijd met mooie rally's, maar ze kwamen niet toe aan hun eigen spel. Hierdoor verloor het mixkoppel met 21-13 en 21-17.

De laatste mixwedstrijd werd niet gespeeld door Esser en De Jonge. De tegenstandster had een blessure opgelopen in haar single. Hierdoor werd de eindstand 5-3. Ondanks het verlies is het team tevreden dat het weer punten mee naar huis heeft genomen.

ALV 14 november

Op 14 oktober 2018 geplaatst door: Het bestuur

Beste Smasher,

Bij deze kondigen we de Algemene Ledenvergadering van BV Smash aan:

- woensdag 14 november
- kantine Valkenlaanhal
- 2000 uur

Uiterlijk een week voor de vergadering worden de benodigde documenten beschikbaar gesteld.

Voor een aantal functies is het bestuur nog opzoek naar nieuwe bestuursleden, namelijk;

- Bestuursvoorzitter (rol wordt op dit moment op interim basis vervuld)
- Bestuurssecretaris (rol wordt op dit moment op interim basis vervuld)
- Lid namens de trainerscommissie
- Lid namens de activiteitencommissie
- Lid namens de PR/Wervingscommissie
- Lid namens de sponsorcommissie (1 kandidaat heeft zich beschikbaar gesteld)
- Lid namens de recreantencommissie (1 kandidaat heeft zich beschikbaar gesteld)
- Lid namens de toernooicommissie

Indien u zich kandidaat wilt stellen voor één van deze functies kan dat tot het begin van de vergadering.
Uiteraard is het mogelijk een deel van de taken over te nemen of een taak gezamenlijk op te pakken.

Graag zien we zoveel mogelijk (ouders van) leden verschijnen.
Bij verhindering graag afmelden bij de secretaris, via

Derde thuiswedstrijden Smash Hoogeveen

Op 08 oktober 2018 geplaatst door: Competitiecommissie

Team 1 mocht dit weekend aantreden tegen Amor uit Groningen. Jos Rollman deed dit niet mee, waardoor Stefhan Koehorst in mocht vallen en samen met Pim Nijmeijer de dubbel mocht spelen. De heren begonnen sterk aan de dubbel maar wisten de wedstrijd niet te winnen na verlenging. Roos van Goor en Stephany de Jonge speelden uitstekend, maar konden na een goed begin de dubbel niet naar zich toe trekken. Cedric Loopers moest warm worden in zijn single, maar kon in de beslissende game de winst niet naar zich toe te halen. Van Goor had het in haar single zeer zwaar in het begin van de wedstrijd. Van Goor kwam nog terug, maar wist er geen winst aan over te houden. Koehorst speelde een sterke single en kon na een zware en lange partij de winst meenemen van de baan. De Jonge moest in haar single tegen een sterke tegenstandster, maar De Jonge wist het haar tegenstandster moeilijk te maken. De single van De Jonge werd na een spannende verlenging toch gewonnen door de Jonge met 23-21. In totaal was de stand op dat moment 2 punten voor Smash Hoogeveen en 3 punten voor Amor en er moesten nog twee mixpartijen worden gespeeld. Van Goor en Nijmeijer konden in hun mix nog goed meekomen in het begin, maar konden in de tweede game weinig weerstand bieden en verloren hun wedstrijd. De Jonge en Loopers hadden een spannende partij en wisten na een lange en spannende wedstrijd de winst naar zich toe te trekken. Hierdoor heeft Smash 3 punten overgehouden aan de confrontatie met Amor. Er is nu een pauze van 3 weken waarna team 1 mag aantreden tegen de koploper uit Harderwijk.
Team 2 speelde dit weekend tegen Denekamp en zij speelde voor de vierde keer op rij gelijk met 4-4.
Team 3 had een lastige tegenstander, maar zij konden na 3-5 verlies toch tevreden zijn. Team 4 kwamen net als team 1 en team 3 als verliezer uit de strijd en hadden ook een 3-5 uitslag.
’s Ochtends kwam de jeugd van Smash in actie met jeugd 2 en jeugd 4. Jeugd 1 was dit weekend vrij af en jeugd 3 is om verschillende redenen helaas terug getrokken uit de competitie. Voor jeugd 2 was dit de eerste thuiswedstrijd en zij speelde met 4-4 een mooi gelijkspel. In de jongensdubbel waren Thijs Kats en Carlo Danner te sterk voor hun tegenstanders en liepen met de winst uit het veld. Nora Strijker en Daphne van Dijk speelden tegen een sterk koppel en wisten geen winst naar zich toe te trekken. Danner had een zware single, maar wist die toch knap te winnen. Maura had een sterke tegenstander in haar single en kon niet veel weerstand bieden. Jesse Leurink had een vrij makkelijke single en kwam als winnaar van het veld. Van Dijk speelde een goed single, maar kon haar tegenstandster niet laten buigen en Van Dijk verloor haar single. De twee mixpartijen werden eerlijk verdeeld, waardoor de eindstand op 4-4 kwam. Jeugd 4 had sterke tegenstanders en kwam daardoor niet verder dan een 3-5 verlies.

Tweede competitiewedstrijd 22 sept j.l.

Op 23 september 2018 geplaatst door: Competitiecommissie

22 september j.l. werd alweer de tweede ronde van de competitie door Smash gespeelt.

Jeugd 1 heeft ook dit weekend erg netjes gewonnen van de Racketeers uit Emmen met 7-1. Max Engels en Jesse van der Veen wisten hun dubbel vrij makkelijk te winnen met 21-11 en 21-7. Shania Sapulette en Jehudi Kreuze wisten de damesdubbel na een verlenging helaas niet naar zich toe te trekken. Engels mocht als eerste heer aantreden voor de single. Engels wist vrij eenvouding de wedstrijd naar zich toe te trekken. Sapulette had een sterke tegenstandster. Sapulette wist na een spannende wedstrijd uiteindelijk te winnen. Van der Veen wist ook zijn single vrij makkelijk te winnen met 21-5 en 21-5. Kreuze mocht als laatst haar opwachting maken in de single. Het wachten werd beloond. Kreuze wist vrij makkelijk te winnen met 21-5 en 21-10. Hierdoor stond het 5-1 voor jeugd team 1. Van der Veen en Sapulette wisten door goed spel hun mix netjes te winnen. Engels en Kreuze moesten nog even hard werken om ook de tweede mix naar zich toe te trekken. Eindstand 7-1. Jeugd team 1 gaat hierdoor aan de leiding in de poule met 14 punten. De nummer 2 in deze poule volgt met 5 punten.

Jeugd 2 hoefde dit weekend nog niet te spelen. Jeugd 3 wist dit weekend netjes te winnen met 6-2. Hierdoor nemen ze met 10 punten de tweede positie in de poule over. Jeugd 4 mocht voor het eerst aantreden en deed dat zeer netjes met een 5-3 overwinning. 4 november zal jeugd team 1 weer spelen tegen Meteoor uit Veendam.

 

‘S middags mochten de senioren teams hun opwachting maken.

Team 1 had een erg sterke tegenstander aan Barneveld. Pim Nijmeijer en Jos Rollman wisten na een spannende dubbel de winst niet naar hun toe te trekken.  Roos van Goor en Stephany de Jonge wisten een erg sterke dubbel neer te zetten en wisten met twee keer 21-11 te winnen.

Cedric Loopers wist na verlenging zijn single net niet te winnen.  Van Goor speelde een nette single en wist te winnen met 21-12 en 21-12. Rollman had een erg sterke tegenstander in zijn single. Rollman kwam niet goed in zijn wedstrijd en verloor helaas zijn single. De Jonge had een vrij zware single maar wist hem na verlenging naar haar toe te trekken.  Hierdoor was de tussenstand 3-3 en kon er nog van alles gebeuren.  De eerste mix was een erg goede mix. Beide partijen gingen gelijk op maar Nijmeijer en van Goor wisten de wedstrijd naar zich toe te halen. De laatste mix zou bepalen of Smash team 1 zou winnen of dat ze genoegen moeten nemen met gelijkspel. Loopers en de Jonge kwam niet in hun spel en wisten hierdoor niet te winnen. Uiteindelijk een verdient gelijk spel voor het eerste team van Smash Hoogeveen.

Volgende week zal team 1 uit spelen tegen Amersfoort.

 

Team 2 wist dit weekend gelijk te spelen tegen Flits. Het was een net gelijk spel aangezien de wedstrijden gelijk op gingen. Team 3 was dit weekend een weekje vrij. Team 4 had een erg zware tegenstander en wist helaas niet te winnen. Na een verlies van 1-7 vorige week werden er nu 3 punten gepakt. Er is een stijgende lijn te zien voor team 4.

Zoeken

Snel iets vinden op de website? Probeer het via de zoekfuntie…

   

Dit is onze sponsor