Actueel nieuws

Smash 1 uit tegen Barneveld

Op 10 december 2018 geplaatst door: Competitiecommissie

Het eerste team van Smash moest dit weekend spelen in en tegen Barneveld. Om 10 uur mochten Jos Rollman en Pim Nijmeijer beginnen met het herendubbel en even later begonnen Roos van Goor en Stephany de Jonge aan het damesdubbel. Rollman en Nijmeijer moesten de eerste game wennen aan het spel en konden weinig tegenstand geven. De tweede game ging beter en tot 18-18 stonden Rollman en Nijmeijer voor. Helaas maakten de heren van Smash een paar foutjes te veel en verloren daardoor een goed gespeelde game. Ondertussen waren De Jonge en Van Goor bezig aan een goede dubbel. De eerste game werd verloren, maar in de tweede game kwamen ze al snel op voorsprong en wonnen ze de tweede game. De derde en laatste game ging gelijk op en bij 19-19 maakten de dames van Smash het verschil en wonnen ze de wedstrijd.

Daarna stond de eerste herensingle van Nijmeijer op het programma. De eerste game begon zeer moeizaam met een 3-11 achterstand. Nijmeijer herpakte zichzelf en kwam terug tot 14-14 en pakte zelfs even de voorsprong maar kon deze niet vasthouden tot het eind en verloor met 18-21. De tweede game liep niet goed voor Nijmeijer, hij maakte veel fouten. Hij verloor de tweede game met 12-21. De Jonge was ondertussen bezig met een sterke eerste game in haar single. Haar tegenstandster had niet veel in te brengen in de eerste game en De Jonge won met 21-12. De tweede game ging lang gelijk op en er was geen duidelijke winnaar te voorspellen. Uiteindelijk verloor De Jonge de tweede game door wat foutjes met 20-22. Er kwam een derde game en in die game had De Jonge het moeilijk, ze maakte veel fouten en kon beslissende momenten niet naar haar toe trekken. De derde game ging verloren met 9-21. Rollman mocht daarna zijn single spelen, op zoek naar het tweede punt in Barneveld. Rollman kwam langzaam in zijn eigen spel en kwam na een achterstand weer dichterbij zijn tegenstander. Jammer genoeg maakte Rollman, op het moment dat hij weer gelijk kwam, te veel fouten waardoor de eerste game verloren ging met 15-21. De tweede game ging zeer moeizaam voor Rollman, hij maakte veel fouten en stond op een ruime achterstand gedurende de hele game. Op het laatste pakte Rollman met mooi spel nog wel wat punten, maar het kwam te laat en hij verloor de wedstrijd met 13-21. Van Goor speelde de laatste single en ze had moeite om de shuttles op de juiste plek te krijgen in het veld van haar tegenstandster. De eerste game ging verloren met een krappe 19-21 stand. Van Goor ging de tweede game in met veel zelfvertrouwen, geput uit het einde van de eerste game. Ze denderde over haar tegenstandster heen en won de tweede game overtuigend met 21-7. Haar tegenstandster had haarzelf herpakt in de derde game en maakte het Van Goor zo moeilijk mogelijk. De stand ging lang gelijk op tot het moment dat Van Goor nog meer druk gaf op haar tegenstandster. Ze won daardoor de wedstrijd met 21-18.

De laatste partijen waren de mixpartijen. De Jonge en Rollman kwamen de hele wedstrijd niet goed in hun spel. De eerste game werd verloren met 14-21. De tweede game ging beter maar werd verloren met 17-21. Van Goor en Nijmeijer begonnen sterk in hun wedstrijd en wonnen de eerste game met 21-11. De tweede game was net te moeilijk en werd verloren met 18-21. Er moest een derde game aan te pas komen om er een winnaar uit te laten komen en het mixkoppel van Smash kon hun eigen spel weer spelen en wonnen uiteindelijk de wedstrijd met 21-15. De eindstand kwam uit op 3-5 in het nadeel van Smash, maar het eerste team was tevreden over de dag en ging met 3 punten weer naar huis.

Opbrengst grote clubactie 2018

Op 09 december 2018 geplaatst door: Sponsorcommissie

Ook dit jaar heeft Smash weer deel genomen aan de grote clubactie. 

Een heel aantal leden hebben loten verkocht, waarvan per lot 80% van de opbrengst naar onze vereniging gaat. 
De jeugdleden kregen zelf 50 cent per verkocht lot waardoor niet alleen de vereniging maar ook het jeugdlid zelf er financieel een beetje beter van werd! 

Uiteindelijk heeft de grote clubactie dit jaar ongeveer 550 euro opgeleverd voor onze vereniging! 

Iedereen hartelijk dank voor jullie inspanning voor de grote clubactie dit jaar! 

PS: de trekking is 12 december a.s. Vanaf 13 december staat de uitslag op clubactie.nl 

RSK 2018

Op 27 november 2018 geplaatst door: Toernooicommissie

Afgelopen weekend vonden de Regionale Senioren Kampioenschappen plaats in het Activum te Hoogeveen. Er deden welgeteld 12 leden van badmintonvereniging Smash Hoogeveen mee. Vergeleken met het totaal aantal deelnemers was Smash erg goed vertegenwoordigd en is de club in de prijzen gevallen.

 

Alle onderdelen werden in een afvalsysteem gespeeld. Het was erop of eronder voor alle Smashleden.

In de categorie 4 hebben Pim Nijmeijer en Roos van Goor de eerste plek behaald. Er waren erg spannende wedstrijden voor het mixkoppel om bij de finale te komen. Eenmaal in de finale, wonnen Nijmeijer en Van Goor de wedstrijd in twee sets (21-13 en 21-16).

Nijmeijer had nog een plek veroverd in een finale namelijk de mannen enkel. Hij verloor helaas de derde set en werd wel tevreden tweede.

De 14 jarige Max Engels heeft op jonge leeftijd al een finale in categorie 8 weten te bemachtigen. Met zijn dubbelpartner Jesse Keuning verloren zij de finale nipt (21-16 16-21 en 20-22). Beiden zijn weer een ervaring rijker.

Natalie Zoet kwam in de halve finale vrouwen enkel. Zij had een lastige tegenstandster die uiteindelijk eerste is geworden. We kunnen daardoor wel zeggen dat Zoet een derde plek heeft behaald.

Ook Sebastian van der Kamp behaalde de halve finale. Helaas was de tegenstander net te sterk.

Nipt verlies Smash 1

Op 19 november 2018 geplaatst door: Competitiecommissie

Afgelopen zaterdag 17 november moest team 1 van Smash Hoogeveen het opnemen tegen hun rechtstreekse concurrent BC Drachten 2. De heren Pim Nijmeijer en Jos Rollman mochten als eerst beginnen aan hun herendubbel. Na een niet zo lekker lopende eerste set begonnen Nijmeijer en Rollman goed in hun spel te komen en leken ze de 2e set te gaan pakken. Maar door een aantal fouten op het eind werd deze set helaas toch nipt verloren met 22-20. Daarna was het de beurt aan de dames voor hun dubbenl. Ondanks goed spel van Stephany de Jonge en Roos van Goor wisten ook zij helaas niet aan het langste eind te trekken en werden beide sets met 21-17 verloren.

Vervolgens was het tijd voor de singles waar dit keer Nijmeijer als eerste heer speelde in plaats van onze normale eerste heer Cedric Loopers, die nog niet volledig was hersteld van een blessure. De wedstrijd werd er één van vele lange rallies en zwaarbevochten punten. Na een lange eerste set en een constant gelijk opgaande 2e set was de energie op bij Nijmeijer en kon hij het tempo niet blijven volhouden waardoor hij verloor met 21-15 en 21-11. Tegelijkertijd werd op een andere baan de 2e heren single gespeeld door Rollman die niet lekker in zijn spel zat en veel eigen fouten maakte waardoor ook deze wedstrijd helaas werd verloren. Dit bracht de stand op 0-4 voor Drachten en het leek een zeer slechte dag te gaan worden voor Smash 1. Vervolgens was het tijd voor de dames singles. Als eerst was het de beurt aan van Goor. Zij zette, na een periode van wat rug klachten, een zeer solide wedstrijd neer en liet zien dat ze weer helemaal fit was. Ze wist deze partij dan ook overtuigend te winnen met 21-15 en 21-12. Tegelijkertijd werd de 2e dames single gespeeld door de Jonge. Na een zwaarbevochten winst in de eerste set, 21-19, was de energie bij haar tegenstandster op terwijl de Jonge steeds beter begon te spelen waardoor ze deze set zeer overtuigend wist te winnen met 21-6.

De winst van de dames singles bracht het team terug naar 2-4 waardoor de hoop op een gelijkspel bleef. Tijd voor de mix dubbels. De eerste mix werd gespeeld door Nijmeijer en van Goor. Ondanks vele leuke en lange rallies bleven de punten de verkeerde kant op vallen wat tot een verlies leed van 21-12 en 21-10. Op de tweede baan waren Loopers en de Jonge aan het spelen. Loopers die nog niet volledig fit was zette desondanks samen met de Jonge een goede wedstrijd neer. Na een spannende eerste set, die werd gewonnen met 21-16, liep de 2e set erg goed en leek deze al snel binnen te zijnn. Maar op het eind maakte de tegenstanders het ze toch nog even moeilijk door sterk terug te komen. Gelukkig voor ons kwam deze comeback te laat en werd de set binnen gesleept met 21-18. Dit bracht de eindstand op 3-5 verlies. Ondanks wat punten verlies op de concurrent is dit gelukkig genoeg om een kleine voorsprong te behouden in het klassement.

Uitwedstrijd team 1

Op 13 november 2018 geplaatst door: Competitiecommissie

Op zaterdag 10 november heeft het eerste team van Smash Hoogeveen weer een aantal punten mee naar huis genomen. Het team moest tegen BC Go 1, die vierde in de lijst staat.

 

Team 1 had een sterke invaller meegenomen: Matthijs Esser. Samen met Pim Nijmeijer haalden zij het eerste punt voor Smash binnen. De wedstrijd werd gewonnen met 18-21 en 13-21. Vervolgens moesten de dames Roos van Goor en Stephany de Jonge het veld op. Ze hadden een enorm spannende wedstrijd. Helaas viel de shuttle aan de verkeerde kant van het net en verloren de dames nipt in de derde set met 21-19.

Bij de singles verloor Nijmeijer de wedstrijd met 21-12 en 21-16. Van Goor wist de wedstrijd nog maar net naar zich toe te trekken met in de derde set een uitslag van 21-23. Esser wist de tweede set te winnen van BC Go, maar kon niet helemaal zijn draai vinden en verloor de derde in 21-11. De Jonge speelde een keurige wedstrijd met mooie rally's, maar de dame van BC Go was te sterk. De tussenstand was 4-2.

Nijmeijer en Van Goor speelden een redelijke wedstrijd met mooie rally's, maar ze kwamen niet toe aan hun eigen spel. Hierdoor verloor het mixkoppel met 21-13 en 21-17.

De laatste mixwedstrijd werd niet gespeeld door Esser en De Jonge. De tegenstandster had een blessure opgelopen in haar single. Hierdoor werd de eindstand 5-3. Ondanks het verlies is het team tevreden dat het weer punten mee naar huis heeft genomen.

ALV 14 november

Op 14 oktober 2018 geplaatst door: Het bestuur

Beste Smasher,

Bij deze kondigen we de Algemene Ledenvergadering van BV Smash aan:

- woensdag 14 november
- kantine Valkenlaanhal
- 2000 uur

Uiterlijk een week voor de vergadering worden de benodigde documenten beschikbaar gesteld.

Voor een aantal functies is het bestuur nog opzoek naar nieuwe bestuursleden, namelijk;

- Bestuursvoorzitter (rol wordt op dit moment op interim basis vervuld)
- Bestuurssecretaris (rol wordt op dit moment op interim basis vervuld)
- Lid namens de trainerscommissie
- Lid namens de activiteitencommissie
- Lid namens de PR/Wervingscommissie
- Lid namens de sponsorcommissie (1 kandidaat heeft zich beschikbaar gesteld)
- Lid namens de recreantencommissie (1 kandidaat heeft zich beschikbaar gesteld)
- Lid namens de toernooicommissie

Indien u zich kandidaat wilt stellen voor één van deze functies kan dat tot het begin van de vergadering.
Uiteraard is het mogelijk een deel van de taken over te nemen of een taak gezamenlijk op te pakken.

Graag zien we zoveel mogelijk (ouders van) leden verschijnen.
Bij verhindering graag afmelden bij de secretaris, via

Derde thuiswedstrijden Smash Hoogeveen

Op 08 oktober 2018 geplaatst door: Competitiecommissie

Team 1 mocht dit weekend aantreden tegen Amor uit Groningen. Jos Rollman deed dit niet mee, waardoor Stefhan Koehorst in mocht vallen en samen met Pim Nijmeijer de dubbel mocht spelen. De heren begonnen sterk aan de dubbel maar wisten de wedstrijd niet te winnen na verlenging. Roos van Goor en Stephany de Jonge speelden uitstekend, maar konden na een goed begin de dubbel niet naar zich toe trekken. Cedric Loopers moest warm worden in zijn single, maar kon in de beslissende game de winst niet naar zich toe te halen. Van Goor had het in haar single zeer zwaar in het begin van de wedstrijd. Van Goor kwam nog terug, maar wist er geen winst aan over te houden. Koehorst speelde een sterke single en kon na een zware en lange partij de winst meenemen van de baan. De Jonge moest in haar single tegen een sterke tegenstandster, maar De Jonge wist het haar tegenstandster moeilijk te maken. De single van De Jonge werd na een spannende verlenging toch gewonnen door de Jonge met 23-21. In totaal was de stand op dat moment 2 punten voor Smash Hoogeveen en 3 punten voor Amor en er moesten nog twee mixpartijen worden gespeeld. Van Goor en Nijmeijer konden in hun mix nog goed meekomen in het begin, maar konden in de tweede game weinig weerstand bieden en verloren hun wedstrijd. De Jonge en Loopers hadden een spannende partij en wisten na een lange en spannende wedstrijd de winst naar zich toe te trekken. Hierdoor heeft Smash 3 punten overgehouden aan de confrontatie met Amor. Er is nu een pauze van 3 weken waarna team 1 mag aantreden tegen de koploper uit Harderwijk.
Team 2 speelde dit weekend tegen Denekamp en zij speelde voor de vierde keer op rij gelijk met 4-4.
Team 3 had een lastige tegenstander, maar zij konden na 3-5 verlies toch tevreden zijn. Team 4 kwamen net als team 1 en team 3 als verliezer uit de strijd en hadden ook een 3-5 uitslag.
’s Ochtends kwam de jeugd van Smash in actie met jeugd 2 en jeugd 4. Jeugd 1 was dit weekend vrij af en jeugd 3 is om verschillende redenen helaas terug getrokken uit de competitie. Voor jeugd 2 was dit de eerste thuiswedstrijd en zij speelde met 4-4 een mooi gelijkspel. In de jongensdubbel waren Thijs Kats en Carlo Danner te sterk voor hun tegenstanders en liepen met de winst uit het veld. Nora Strijker en Daphne van Dijk speelden tegen een sterk koppel en wisten geen winst naar zich toe te trekken. Danner had een zware single, maar wist die toch knap te winnen. Maura had een sterke tegenstander in haar single en kon niet veel weerstand bieden. Jesse Leurink had een vrij makkelijke single en kwam als winnaar van het veld. Van Dijk speelde een goed single, maar kon haar tegenstandster niet laten buigen en Van Dijk verloor haar single. De twee mixpartijen werden eerlijk verdeeld, waardoor de eindstand op 4-4 kwam. Jeugd 4 had sterke tegenstanders en kwam daardoor niet verder dan een 3-5 verlies.

Tweede competitiewedstrijd 22 sept j.l.

Op 23 september 2018 geplaatst door: Competitiecommissie

22 september j.l. werd alweer de tweede ronde van de competitie door Smash gespeelt.

Jeugd 1 heeft ook dit weekend erg netjes gewonnen van de Racketeers uit Emmen met 7-1. Max Engels en Jesse van der Veen wisten hun dubbel vrij makkelijk te winnen met 21-11 en 21-7. Shania Sapulette en Jehudi Kreuze wisten de damesdubbel na een verlenging helaas niet naar zich toe te trekken. Engels mocht als eerste heer aantreden voor de single. Engels wist vrij eenvouding de wedstrijd naar zich toe te trekken. Sapulette had een sterke tegenstandster. Sapulette wist na een spannende wedstrijd uiteindelijk te winnen. Van der Veen wist ook zijn single vrij makkelijk te winnen met 21-5 en 21-5. Kreuze mocht als laatst haar opwachting maken in de single. Het wachten werd beloond. Kreuze wist vrij makkelijk te winnen met 21-5 en 21-10. Hierdoor stond het 5-1 voor jeugd team 1. Van der Veen en Sapulette wisten door goed spel hun mix netjes te winnen. Engels en Kreuze moesten nog even hard werken om ook de tweede mix naar zich toe te trekken. Eindstand 7-1. Jeugd team 1 gaat hierdoor aan de leiding in de poule met 14 punten. De nummer 2 in deze poule volgt met 5 punten.

Jeugd 2 hoefde dit weekend nog niet te spelen. Jeugd 3 wist dit weekend netjes te winnen met 6-2. Hierdoor nemen ze met 10 punten de tweede positie in de poule over. Jeugd 4 mocht voor het eerst aantreden en deed dat zeer netjes met een 5-3 overwinning. 4 november zal jeugd team 1 weer spelen tegen Meteoor uit Veendam.

 

‘S middags mochten de senioren teams hun opwachting maken.

Team 1 had een erg sterke tegenstander aan Barneveld. Pim Nijmeijer en Jos Rollman wisten na een spannende dubbel de winst niet naar hun toe te trekken.  Roos van Goor en Stephany de Jonge wisten een erg sterke dubbel neer te zetten en wisten met twee keer 21-11 te winnen.

Cedric Loopers wist na verlenging zijn single net niet te winnen.  Van Goor speelde een nette single en wist te winnen met 21-12 en 21-12. Rollman had een erg sterke tegenstander in zijn single. Rollman kwam niet goed in zijn wedstrijd en verloor helaas zijn single. De Jonge had een vrij zware single maar wist hem na verlenging naar haar toe te trekken.  Hierdoor was de tussenstand 3-3 en kon er nog van alles gebeuren.  De eerste mix was een erg goede mix. Beide partijen gingen gelijk op maar Nijmeijer en van Goor wisten de wedstrijd naar zich toe te halen. De laatste mix zou bepalen of Smash team 1 zou winnen of dat ze genoegen moeten nemen met gelijkspel. Loopers en de Jonge kwam niet in hun spel en wisten hierdoor niet te winnen. Uiteindelijk een verdient gelijk spel voor het eerste team van Smash Hoogeveen.

Volgende week zal team 1 uit spelen tegen Amersfoort.

 

Team 2 wist dit weekend gelijk te spelen tegen Flits. Het was een net gelijk spel aangezien de wedstrijden gelijk op gingen. Team 3 was dit weekend een weekje vrij. Team 4 had een erg zware tegenstander en wist helaas niet te winnen. Na een verlies van 1-7 vorige week werden er nu 3 punten gepakt. Er is een stijgende lijn te zien voor team 4.

Start competitie

Op 20 september 2018 geplaatst door: Competitiecommissie

Badmintonvereniging Smash Hoogeveen is afgelopen zaterdag 15 september weer begonnen met de competitie.  De jeugd mocht in de ochtend als eersten aantreden. Jeugd 1 heeft erg netjes gewonnen met 7-1. Jeugd 3 wist 4 punten binnen te halen. Hierna mochten de senioren teams hun eerste wedstrijden gaan spelen. Team 1 komt dit jaar uit in de 3e divisie landelijk. Jos Rollman en Pim nijmeijer betraden als eersten van het team de baan en wisten hun loodzware dubbel helaas niet te winnen. De eerste set werd nog gewonnen maar de 2e en 3e werden helaas verloren. Roos van Goor en Stephany de Jonge wonnen hun dubbel wel. Dit was een spannende wedstrijd maar werd wel in 2 sets gewonnen.

Hierna moesten de singles gespeeld worden. Cedric Loopers speelde een erg sterke wedstrijd maar wist het na 3 sets niet naar zich toe te trekken. Van Goor speelde een goede wedstrijd maar kwam aan het eind een klein beetje te kort en wist hierdoor niet te winnen. Ook Rollman kon zijn zware single helaas niet naar zich toe te trekken evenals de Jonge, ook zij trok aan het kortse eind.

Zo stond de stand inmiddels op 1-5 in het nadeel van Smash. Gelukkig gingen de mix partijen hoopvoller voor het eerste team. Het waren beide zware wedstrijden maar wisten deze naar zich toe te trekken waardoor het eerste van Smash Hoogeveen toch nog 2 punten binnen wisten te halen. Met een uitslag van 3-5 helaas geen winst maar door de vele goede en gelijkwaardige partijen die gespeeld zijn biedt het veel perspectief voor de rest van de competitie. Team 2, uitkomend in de 4e divisie landelijk, wist met 4-4 gelijk te spelen. Team 3 wist netjes te winnen met 5-3 en voor team 4 was het een zwaar begin van de competitie, deze verloren met 1-7. Volgende week zaterdag, 22 september, speelt Smash Hoogeveen ook weer thuis. Team 1 zal dan Barneveld ontvangen.

Pre-Halloweentoernooi

Op 15 september 2018 geplaatst door: Recreantencommissie

Op zaterdag 13 oktober 2018 organiseert Smash Hoogeveen in Sporthal de Valkenlaan een recreanten Gong toernooi. Er wordt Ameriaanse mix, mix en dubbel gespeeld.

Het toernooi begint om 19:00 en is omstreekt 22:30 afgelopen. 

De kosten bedragen €7,50 per persoon, inclusief consumptie.

Inschrijven (onder vermelding van speelsterkte kan via:

jan.penninkhof@gmail.com

 

Halloween Gongtoernooi

SportVen on Tour - donderdag 13 september

Op 02 september 2018 geplaatst door: Sponsorcommissie

Beste Smasher, 

De vakantie is bijna voorbij en de badminton gaat in september weer van start. 

Een goed moment om onze sponsor en leverancier SportVen weer uit te nodigen in de hal. 
Dit geeft alle leden de mogelijkheid om nieuwe sport artikelen aan te schaffen. 

SportVen zal donderdag 13 september eerst aanwezig zijn in het Activum tijdens de training van de starters en de jeugd (rond 19h00). 
Daarna zal hij naar de Valkenlaan komen (rond 20h00). 

Tijdens deze avond is er ook gelegenheid om de trainingspakken (onderdeel clubtenue) te passen. 
Meer informatie hierover staat onder Informatie - Smash shirts. 

Belangrijk! 
Mocht je belang hebben bij bepaalde artikelen (bijvoorbeeld schoenen, rackets, sokken, grips etc), laat het Dolf dan van te voren weten! 
Dit kan via een mailtje naar info@sportven.nl 
Handig is om even op zijn site te kijken: www.sportven.nl 
 

Tot dan!

Badminton in de zomervakantie

Op 18 juli 2018 geplaatst door: Het bestuur
Beste Smasher,

Tijdens de zomervakantie zijn er geen reguliere trainingen en speelmomenten. Gelukkig is er toch voor alle leden weer de mogelijkheid om te badmintonnen (zoals ieder jaar in de zomervakantie), het zogeheten ZOMERBADMINTON.
In de eerste week van de zomervakantie (do 26 juli) kan er van 18:30 tot 20:30 gespeeld worden in het Activum, Het Stadion.
Daarna kan er tussen 2 augustus en 30 augustus iedere donderdag gespeeld worden van 19:30 tot 21:30 in het Activum, Het Stadion (m.u.v. 9 augustus, dan is het in de Ring in het Activum)
Op maandag 3 september begint het reguliere badminton weer. Wijzigingen in speeltijden volgen later deze vakantie.

Fijne vakantie gewenst!

Met sportieve groet,

Het Bestuur          

Wijziging sporthal ma 16 juli en do 19 juli (senioren)

Op 12 juni 2018 geplaatst door: Het bestuur

Op maandag 16 juli en donderdag 19 juli zijn de trainingen en speelavonden van de wedstrijdsenioren en de recreanten (20:00-22:00) verplaatst naar Het Activum ivm onderhoud in sporthal Valkenlaan. Tijden blijven ongewijzigd.

 

Op maandag 16 juli wordt er getraind en gespeeld in Het Stadion, op donderdag 19 juli wordt er gespeeld in De Ring.

Topbadminton in Hoogeveen

Op 13 mei 2018 geplaatst door: Toernooicommissie

Topbadminton in Hoogeveen

Zaterdag 19 mei a.s. vindt de Finale Junior Master Circuit plaats, georganiseerd door Badminton Nederland in samenwerking met Smash Hoogeveen. De wedstrijden worden gespeeld in Sporthal Het Activum en beginnen vanaf half tien. Er zijn tot op heden ruim 90 aanmeldingen.

Het Junior Master Circuit is een circuit van toernooien dat wordt afgesloten met een "Finaledag". Het circuit wordt ieder seizoen gespeeld in de periode september tot en met mei. Het circuit kent vier leeftijdsklassen namelijk U11, U13, U15 en U17. In iedere klasse wordt jongens- en meisjesenkel gespeeld, meetellend voor de Junior Master Ranglijst. De beste 11 spelers van de geschoonde ranglijst, aangevuld met één wildcardspeler, nemen het zaterdag 19 mei tegen elkaar op. Smash Hoogeveen, de organiserende vereniging heeft een aantal spelers aangedragen om onder deze wildcards mee te doen.

De winnaar mag een jaar lang de titel Junior Master dragen én speelt op zaterdag 13 oktober 2018 tijdens de Yonex Dutch Open 2018 – het grootste internationale badmintontoernooi van Nederland, om de Junior Master Cup in Topsportcentrum Almere.

Benieuwd naar de wedstrijden die gespeeld worden? Op zaterdag 19 mei is iedereen welkom in Sporthal Het Activum. Toegang is voor iedereen gratis.

Kijk voor meer informatie op: https://www.toernooi.nl/sport/tournament.aspx…

Senioren (recreanten) badminton in mei

Op 01 mei 2018 geplaatst door: Het bestuur

Beste Smashers, 

Vanaf maandag 10 mei, zijn er weer examens in de sporthallen. Hierdoor vallen een aantal speelmogelijkheden uit. Voor de uitval avonden hebben we geprobeerd een alternatief te zoeken, in een aantal gevallen is dit gelukt. Zie onderstaande tabel voor de speelmogelijkheden van de maand mei. 

Datum

Tijdstip

Sporthal

Opmerking

Maandag 7 mei

20:00 - 22:00

Valkenlaan

Geen wijzigingen

Dinsdag 8 mei

19:30 - 21:30

Trasselt

Geen wijzigingen

Donderdag 10 mei

20:00 - 22:00

Valkenlaan

Vervalt in verband met Hemelvaart

Maandag 14 mei

20:00 - 22:00

Valkenlaan

Vervalt in verband met examens

Dinsdag 15 mei

19:30 - 21:30

Trasselt

Geen wijzigingen

Donderdag 17 mei

20:30 - 22:00

Sporthal de Marke

Zaal en tijdswijziging

Maandag 21 mei

20:00 - 22:00

Valkenlaan

Vervalt in verband met Pinksteren

Dinsdag 22 mei

19:30 - 21:30

Trasselt

Geen wijzigingen

Donderdag 24 mei

20:30 - 22:00

Sporthal de Marke

Zaal en tijdswijziging

Maandag 28 mei

20:00 - 22:00

Valkenlaan

Vervalt in verband met examens


Vanaf dinsdag 29 meizijn alle sporthallen we beschikbaar. 

Met sportieve groet, 

Het Bestuur

Zonnig FZ Forza DPC toernooi Smash Hoogeveen 2018

Op 10 april 2018 geplaatst door: Toernooicommissie

Op zaterdag 7 april werd het jaarlijkse FZ Forza DPC Smash jeugdtoernooi gespeeld. Er hadden zich ongeveer 80 spelers aangemeld en het zonnetje scheen al vroeg in de ochtend. Het ging een mooie dag worden.

 

In de hal was het al gauw gezellig druk en om 8:30 werden de eerste wedstrijden gespeeld. Er werd gestreden om de prijzen en er zaten spannende wedstrijden tussen. Alle spelers hadden een lootje gekregen en rond 12 uur konden zij bij de wedstrijdtafel kijken of ze een prijsje hadden gewonnen bij de verloting. Het toernooi liep mooi op schema. Ook dit jaar werd de prijsuitreiking over 2 delen verspreid. Voor de u11 en u13 jeugd was die om 15:00 uur en voor de u15, u17 en u19 om 17:30 uur.

 

Er deden 16 Smash spelers mee aan het DPC en een aantal daarvan zijn in de prijzen gevallen. In de meisjesenkel onder 13 is Noa Anderson in een spannende 3 setter 2e geworden. Ook in de meisjesdubbel onder 13 heeft ze de 2e prijs gewonnen samen met Marin Steenbergen van Staphorst. In de jongensenkel onder 13 heeft Wesley Anderson de 1e prijs gewonnen. In de jongensdubbel onder 13 zijn alle prijzen naar Smash gegaan! Wesley Anderson en Sjors Quiko hebben de 1e prijs gewonnen en Djimo Laturette en Dylan Van Elp hebben de 2e prijs gewonnen.

In de jongensdubbel onder 15 hebben Jesse van der Veen en Carlo Danner de 1e prijs gewonnen. De gemengd dubbel onder 17 is gewonnen door Max Engels en Arianne Mol en in de meisjesdubbel onder 17  heeft Shania Sapulette samen met Marit Zwart van BC drachten de 1e prijs gewonnen.

 

Het was een geslaagd toernooi en het is mooi om te zien dat er steeds meer smashers meedoen aan de toernooien! Tot volgend jaar!

De clubkampioenen van Smash voor het jaar 2018 zijn bekend

Op 21 maart 2018 geplaatst door: Toernooicommissie

Afgelopen zaterdag, 17 maart 2018, vonden de jaarlijkse Clubkampioenschappen van Smash weer plaats. In de ochtend gingen de jeugdspelers, zowel de starters- als de wedstrijdspelers, de strijd met elkaar aan om de titel van Clubkampioen 2018 te bemachtigen. Er werd in drie categorieën gespeeld: jongens wedstrijd, meisjes wedstrijd en starters gemengd. De clubkampioenen van 2018 zijn:

foto van Badmintonvereniging Smash.

Jongens wedstrijd

1e Max Engels

2e Jesse van der Veen

 

Meisjes wedstrijd

1e  Arianne Mol

2e Shania Sapulette

 

Starters gemengd

1e Tessa Linthorst

2e Hugo Fieten

 

 

 

We willen alle kinderen bedanken voor hun deelname en voor het plezier dat van hun afstraalt tijdens het badmintonspel. Mooi om te zien. Wat een toppers allemaal!

In de middag was het de beurt aan de senioren. Langzaamaan druppelden de spelers binnen. Naast de reguliere singles werden er ook dit jaar fanatieke Amerikaanse mixen gespeeld. Er werd gestreden om prijzen in de volgende categorieën: heren wedstrijd, dames wedstrijd, heren recreanten en uiteraard de Amerikaanse mix. De clubkampioenen van 2018 zijn:

foto van Badmintonvereniging Smash.

Heren wedstrijd

1e Matthijs Esser

2e Pim Nijmeijer

 

Dames wedstrijd

1e Judith van Amerongen

2e Stephany de Jonge

 

Heren recreant

1e James Anderson

2e Arie den Boon

 

 

Amerikaanse mix dames

Judith van Amerongen

Amerikaanse mix heren

Marc van der Veen

 

Aansluitend hebben we heerlijk mogen genieten van een Italiaans buffet en een lekker drankje. Meer dan verdiend. Van harte gefeliciteerd allemaal!

 

Tot volgend jaar.

 

J2 én J3 KAMPIOEN!

Op 12 maart 2018 geplaatst door: Competitiecommissie

Kampioenen Jeugd gehuldigd!

Vanavond hebben we 2 jeugdteams mogen huldigen. Zowel J2 als J3 zijn kampioen geworden van de afgelopen competitie. Beide teams kwamen uit in U15 2e klasse, elk in een verschillende poule. En beide teams hebben de eerste plaats weten te bemachtigen. Onder aanwezigheid van veel spelers én ouders mochten jullie een prachtige beker in ontvangst nemen. Namens BV Smash Hoogeveen allemaal van harte gefeliciteerd!

Enkele foto's van de huldiging staan hieronder. Meer foto's zijn op onze facebookpagina te vinden: www.facebook.com/SmashHoogeveen

 

J3 derde jaar oprij kampioen

Op 16 februari 2018 geplaatst door: Competitiecommissie

Smash J3 Kampioen

 

Het jeugdteam J3 van Smash Hoogeveen is afgelopen zaterdag kampioen geworden in de tweede klasse (A), onder de 15 jaar, van het competitieseizoen 2017-2018.

Dit is het derde seizoen achtereen dat J3 de eerste prijs weet te behalen.

Aan het begin van dit competitieseizoen hadden we dit niet durven hopen, omdat de jongste speler van het team nog maar 10 jaar is.

Maar het team ging de strijd aan. 12 Wedstrijden in totaal moesten er worden gespeeld tegen o.a. Veendam, Bahosa en Zuidhorn.

Tegen de koploper werd het twee keer gelijk spel. Maar in de laatste wedstrijd wist Smash met 5-3 te winnen van Zuidhorn. Uiteindelijk wist J3 76 punten te halen uit 12 wedstrijden, en dat resulteerde weer in een eerste plaats in hun poule. 

 

Wesley Anderson, Sjors Quiko, Shania Sapulette, Noa Anderson, (Ramon Kluft mist op de foto)

FZ Forza 468 toernooi

Op 12 februari 2018 geplaatst door: Toernooicommissie

Zaterdag 3 februari was het dan weer zover, het 468 FZ Forza toernooi van Smash Hoogeveen.

De ochtend begon voor een aantal vrijwilligers lekker vroeg, namelijk 7:30 uur om de zaal klaar te maken, zodat om 9:00 uur gestart kon worden met de eerste wedstrijden.

 

De wedstrijden verliepen mooi volgens schema met erg veel spannende en mooie wedstrijden om naar te kijken. Dit was uiteindelijk ook terug te zien in de uitslagen van de wedstrijden en was het nog erg spannend wie er uiteindelijk in de finales zouden staan.

Om ongeveer 18:00 uur kon er gestart worden met de eerste finale ronde, waarbij de spelers voor de laatste keer hun best moesten doen voor een eerste plek.

Uiteindelijk werd het ook in de finales nog erg spannend met een aantal driesetters die gespeeld werden. Een van deze driesetters werd gespeeld door Matthijs Esser en Stefhan Koehorst van Smash Hoogeveen. Zij wisten in de derde set, met een spectaculaire stand van 21-5, te winnen van de 2 heren van BC Flits uit Wierden. Daarnaast stond Matthijs Esser ook nog in de finale van het gemend dubbel. Samen met Edith Nijmeijer-te Velde sloegen zij hun tegenstanders overtuigend, in 2 sets, van de baan.

Toen ook deze wedstrijden gespeeld waren, konden de vrijwilligers alles weer opruimen en werd de prijsuitreiking voorbereid.

Rond 20:00 uur werden de prijzen uitgereikt en de vrijwilligers en sponsoren bedankt.

Wij kijken terug op een gezellig en sportief toernooi en hopen er ook volgend jaar weer een geslaagd toernooi van te maken.

 

Zoeken

Snel iets vinden op de website? Probeer het via de zoekfuntie…

Nieuwsbrief

Laatste nieuwsbrief:
Nieuwsbrief September 2018

Laat hier uw email adres achter en ontvang bij de volgende zending automatisch onze nieuwsbrief!

Direct contact

Wij worden trots gesponsord door