Actueel nieuws

badmintonnen vanaf ma 17 aug!

Op 13 augustus 2020 geplaatst door: Het bestuur

Beste Smashers,

Eindelijk… vanaf maandag 17 augustus mogen we weer badmintonnen. We kunnen ons voorstellen dat iedereen daar enorm naar uitkijkt…

Het zal echter nog niet zo zijn als voorheen en we hebben ons als vereniging aan een protocol te houden. Hieronder staan de belangrijkste punten uit dit protocol. Aan een ieder wordt volledige medewerking gevraagd.

  1. Elke vereniging moet een coronacoördinator hebben die tevens aanspreekpunt is voor de gemeente. Voor Smash zal dat Jasper Haveman zijn.
  2. Bij elke trainingsgroep is een coronacoördinator aanwezig. Bij de jeugd is dat Pim Nijmeijer (trainer), bij de wedstrijdsenioren is dat Jasper Haveman, bij de recreanten zijn dat de mensen die normaal gesproken daar ook coördinator zijn. 
  3. Kom als speler niet veel eerder naar de hal.
  4. De coronacoördinatoren doen een gezondheidscheck bij alle spelers die de hal binnenkomen. 
  5. Ouders die kinderen brengen/halen mogen de sporthal niet betreden. Brengen en halen kan dus op de parkeerplaats.
  6. De coronacoördinatoren tekenen het logboek van de gemeente dat in de hal ligt (naam + contactgegevens + aankomsttijd + vertrektijd). De coronacoördinatoren houden daarnaast een eigen administratie bij wie er op welke training is. Dit in verband met een eventueel noodzakelijk contactonderzoek naderhand. 
  7. Alle badmintonners desinfecteren hun handen bij binnenkomst en bij vertrek. 
  8. Voor en na de training én tijdens uitleg van oefeningen houden spelers en trainers boven de 18 altijd 1,5 meter afstand. Tijdens het sporten mag deze 1,5 meterregel worden losgelaten. Jeugdspelers tot 18 jaar hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Jeugdspelers houden wel te allen tijde 1,5 meter afstand tot hun trainers/begeleiders.
  9. De kleedkamers zijn beschikbaar, maar wel voor een maximum aantal personen. Daarom het verzoek om, indien mogelijk, zoveel mogelijk thuis om te kleden. Dat geldt ook voor douchen. Als het mogelijk is om thuis te douchen, doe dat dan.
  10. Het toilet mag gebruikt worden, maar zo weinig mogelijk. Toilet dient na gebruik gedesinfecteerd te worden, materiaal hiervoor ligt ter plaatse.

Verder is het motto: gebruik je gezond verstand. Als je je maar enigszins niet fit voelt, dan blijf je thuis. Probeer tijdens de trainingen lichamelijk contact met elkaar te vermijden (dus bijvoorbeeld geen high five na je wedstrijd).

Qua speeltijden is er niets veranderd ten opzichte van vorig jaar. Mocht je niet meer precies weten hoe laat er wanneer getraind wordt, kijk dan even op onze site: KLIK HIER.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je mailen naar . Je kunt natuurlijk ook de eigen trainer/coördinator een bericht sturen.

We wensen iedereen vanaf volgende week weer heel veel speelplezier.

Het bestuur.  

update: nog even geen badminton

Op 06 juli 2020 geplaatst door: Het bestuur

Aan alle leden van BV Smash Hoogeveen,

Korte tijd geleden leek het erop dat we vanaf 1 juli in de sporthal konden badmintonnen. Het ziet er op dit moment helaas nog iets minder gunstig uit.

In de laatste mail van de gemeente is aangegeven dat de gemeente de sporthallen gesloten houdt tot 16 augustus. De reden die de gemeente aandraagt is een aantal onzekerheden omtrent technische eisen aan de ventilatie.

Als bestuur hebben we direct een mail gestuurd met het verzoek om dit te heroverwegen.

We hopen dat de gemeente hier op zeer korte termijn op terugkomt, maar voor nu is het weer even afwachten. Zodra we meer informatie hebben, zullen we dit weer met jullie delen.

Het bestuur.

badmintonnen... - nog even geduld

Op 30 juni 2020 geplaatst door: Het bestuur

Aan alle leden van BV Smash Hoogeveen en ouders/verzorgers,

 
onlangs stuurden we jullie onderstaande e-mail. Hoewel de berichten positief leken (vanaf 1 juli weer badmintonnen) gaven we in de e-mail al aan dat er nog niets zeker is. Nu blijkt dat (helaas) inderdaad het geval...
 
"Sportaanbieders moeten vanaf 1 juli voldoen aan landelijke richtlijnen. Leidend hierin wordt het protocol 'Verantwoord sporten' van het NOC*NSF, dat HIER te vinden is. Ondanks dat er al veel zaken bekend zijn, blijven er op sommige punten nog onzekerheden betreft technische eisen die gesteld worden aan ventilatie binnen de sportaccommodaties."
 
Zolang er nog sprake is van deze onzekerheden, houdt de gemeente de sportaccommodaties gesloten. Zoals het er nu uitziet kunnen we komende donderdag (2 juli) zeker nog niet in de hal badmintonnen. Wanneer dan precies wel is dus nog niet bekend.
 
We hopen dat er snel meer duidelijkheid komt. Zodra dat het geval is, brengen we jullie weer op de hoogte.
 
Het bestuur.

badmintonnen vanaf 1 juli weer toegestaan

Op 26 juni 2020 geplaatst door: Het bestuur

Hoogeveen, 26 juni 2020

Aan alle leden van BV Smash Hoogeveen,

 
Afgelopen woensdag, 24 juni, is bekend geworden dat er vanaf 1 juli weer binnen gesport mag worden. Ook hoeft tijdens het sporten geen 1,5 meter afstand gehouden worden (de jeugd t/m 18 hoefde dat al niet meer, maar dat geldt vanaf 1 juli ook voor sporters van 19 jaar en ouder). Dat geeft goede hoop, maar dit is wel onder de voorwaarde dat de coronacijfers gunstig blijven. Als deze toch weer negatief uitpakken, kan het zomaar weer anders worden.
 
Bij de vorige persconferentie werd al bekend dat er vanaf 1 juli weer gesport mag worden. We hebben als bestuur meteen een halaanvraag gedaan (rond 10 juni), maar hebben nog geen bericht van de gemeente gehad. De gemeente heeft (voor zover wij weten) gewacht tot de persconferentie van 24 juni, en is nu aan het inventariseren wat er allemaal binnen is gekomen. We verwachten/hopen één dezer dagen hierover iets te horen en jullie daarover te kunnen berichten.
 
De hal is onder andere weer aangevraagd voor het traditionele Zomerbadminton: zes badmintonavonden (donderdagavond) waarop ALLE leden welkom zijn om vrij te spelen. Zodra we weten of we hier een hal voor hebben gekregen, zullen we dat uiteraard laten weten. Dus voor de duidelijkheid: het is aangevraagd. Er is nog niet zeker of dit daadwerkelijk door kan gaan, maar we hebben goede hoop.
 
Verder is er een hal aangevraagd voor een extra trainingsavond voor de wedstrijdsenioren (maandagavond) tijdens de vakantieweken, zodat zij beter voorbereid kunnen worden op het competitieseizoen. Ook hiervan is het nog niet zeker dat we een hal hebben, dus ook dat is nog even afwachten.
 
Zodra er meer zekerheid is over één van bovenstaande zaken, zullen we jullie hierover berichten.
 
Gisteravond hebben de laatste buitentrainingen plaatsgevonden. Voor zowel de jeugd als voor de wedstrijdsenioren was er de mogelijkheid om op het veld naast sporthal Valkenlaan te trainen. Het bestuur spreekt haar dank uit aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt. Zo zijn er speciale palen gemaakt, zijn er meerdere mensen geweest die hebben geholpen bij het klaarmaken van de velden en waren er natuurlijk de trainers die onder bijzondere omstandigheden trainingen hebben verzorgd. Nogmaals: heel veel dank!
 
Voor nu is het dus nog even afwachten op de definitieve haltoewijzing. Wordt vervolgd!
 
Het bestuur.

Binnen sporten tot 1 september niet mogelijk, buitentrainingen gestart!

Op 19 mei 2020 geplaatst door: Het bestuur

Helaas... door de coronamaatregelen is het tot minstens 1 september niet toegestaan om binnen te sporten.

Echter, dat weerhoudt Smash er niet van om toch trainingen te organiseren. Inmiddels heeft de jeugd al twee trainingen achter de rug (op donderdag 14 mei en op maandag 18 mei). Ook de wedstrijdsenioren hebben op maandag 18 mei hun eerste buitentraining erop zitten.

Uiteraard wordt er getraind waarbij de regels van het RIVM worden nageleefd. Zo houden we 1,5 meter afstand tot elkaar en is er ter plekke de mogelijkheid om handen te wassen. Bij elke training is er minstens één coronacoördinator aanwezig.

In de week na Hemelvaart zal er wekelijks op donderdag (vanaf donderdag 28 mei) getraind worden door de jeugd en de wedstrijdsenioren. De jeugd traint van 18.00 tot 19.30 uur, de senioren trainen van 19.30 tot 21.00 uur. De betreffende groepen worden via whatsapp op de hoogte gehouden of de trainingen daadwerkelijk doorgaan (bij bijvoorbeeld regen lassen we de trainingen af).

Helaas hebben de coördinatoren van de recreanten moeten besluiten om geen buitentrainingen te verzorgen. Er zijn te weinig mensen die mee kunnen helpen met de organisatie daarvan en ook de interesse is niet zo groot. We hopen natuurlijk zo snel mogelijk de hal weer in te kunnen, zodat iedereen weer kan badmintonnen.

Voor nu: blijf gezond!

Het bestuur.

Geen trainingen/speelmogelijkheid t/m maandag 6 april

Op 16 maart 2020 geplaatst door: Het bestuur
zondag 15 maart
 
Beste badmintonners (en ouders/verzorgers),

vandaag heeft het kabinet verscherpte maatregelen aangekondigd in verband met het Coronavirus. Daartoe zijn alle trainingen/speelmomenten tot in elk geval 6 april afgelast.

Bij nieuwe ontwikkelingen houden we je op de hoogte.

Het bestuur
 
 

Badminton afgelast t/m 31 maart

Op 13 maart 2020 geplaatst door: Het bestuur

Donderdagavond 13 maart heeft het bestuur bijeen gezeten om te overleggen hoe om te gaan met de adviezen van het RIVM inzake het coronavirus. Badminton Nederland heeft besloten alle toernooien en evenementen tot en met 31 maart af te gelasten. Daarnaast roept het kabinet op om sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Daartoe vraagt de badmintonbond om ook trainingen t/m 31 maart niet door te laten gaan.

Het bestuur heeft gemeend om deze adviezen te volgen en besloten dat alle trainingen t/m 31 maart niet door gaan. Ook het DPC-toernooi dat gepland stond op 28 maart komt te vervallen. Hier zal de toernooicommissie de deelnemers nog apart over berichten.

Wij hopen je hiermee voldoende te hebben ingelicht. Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn, dan zullen we de leden uiteraard via mail op de hoogte brengen.

Vriendelijke groet,

Het bestuur

Actie bijna ten einde!

Op 11 februari 2020 geplaatst door: Sponsorcommissie
Onderstaande speciale actie voor leden van Smash is bijna ten einde!
Ben je opzoek naar een racket en tas? Wacht dan niet te lang!

Aanbieding voor nieuwe leden!

Op 01 oktober 2019 geplaatst door: PR/Wervingscommissie

Speciale aanbieding voor nieuwe leden van Smash Hoogeveen:

Klik HIER voor een grotere afbeelding!

Badminton iets voor jou? Probeerbadminton.nu!

Op 16 september 2019 geplaatst door: Het bestuur

In de eerste week van oktober starten er bij Smash proeflessen voor mensen die badmintonnen wel wat lijkt! Voor de senioren (18+) op dinsdag 1 oktober in Trasselt en voor jeugd op donderdag 3 oktober is de eerste les om te kijken of badminton echt zo leuk is als het lijkt. De kosten voor deze mini cursus bedraagd €25,- en hiermee kan je in 10 weken besluiten of badminton echt wat voor je is en kan je lid worden van onze verengingen. Wil je weten of badminton wat voor jou is? Geef je dan snel op via de volgende link https://www.probeerbadminton.nu/noord/badmintonvereniging-smash/Probeerbadminton.nu

Scholenbadminton 2019!

Op 09 september 2019 geplaatst door: Toernooicommissie

Heb jij zin om na schooltijd lekker te badmintonnen? Woensdag 16 oktober organiseert B.V. Smash Hoogeveen in samenwerking met de sportfunctionaris voor de 5e keer het schoolbadmintontoernooi. Dit jaar kunnen kinderen uit de groepen 5 en 6 zich opgeven. De kinderen kunnen zich per koppel via www.actiefjonghoogeveen.nl (directe link naar het evenement) aanmelden. Opgave uiterlijk maandag 7 oktober.

Geslaagd FZ Forza DPC toernooi Smash Hoogeveen 2019

Op 02 april 2019 geplaatst door: Toernooicommissie

Op zaterdag 30 maart is het FZ Forza DPC Smash toernooi gespeeld. In sporthal de
Valkenlaan werden de eerste wedstrijden gespeeld om 8:30 uur en werd er rond 16:30 uur om de laatste prijzen gestreden.

Vanuit Smash Hoogeveen zijn een paar spelers in de prijzen gevallen. In de meisjesenkel
onder 13 is Noa Anderson 1e geworden. Er was ook ander succes in de Anderson familie, want ook Wesley Anderson is 1e geworden in de categorie jongensenkel onder 15. In de jongensdubbel onder 15 hebben Djimo Laturette en Dylan Van Elp de 2e prijs gewonnen. Als laatste hebben Jesse van der Veen en Selina Pool nipt de finale verloren van de gemengd dubbel onder 17/19 en zijn 2e geworden.

Halverwege het toernooi konden de spelers met hun gekregen lootje kijken of ze een prijsje hadden gewonnen en hebben de meeste mensen tussen de wedstrijden door nog kunnen genieten van de lentezon. Het was wederom weer een geslaagd toernooi!

Smashers in de prijzen op BC Assen 468 toernooi

Op 24 maart 2019 geplaatst door: Het bestuur

Zaterdag 23 maart speelden een heel aantal Smashers het DG Beveiliging BC Assen 4,6,8 toernooi.

Er werden veel leuke en spannende potten gespeeld en veel Smashers behaalden prijzen.

In de gemengddubbel 8 werden Brenda Beumer en Jeroen Kruizinga 2e nadat zij in de finale verloren van Mia Latupeirissa en Berry de Witte (Staphorst BC). Brenda en Mia behaalden samen in de damesdubbel 8 ook nog de eerste plek.

In de herendubbel 6 werden Egbert Guichelaar en Jasper Haveman eerste in de poule waardoor ze de finale mochten spelen. Deze werd helaas verloren dus tweede in de HD6.

Sebastian van de Kamp speelde een aantal pittige partijen en behaalde uiteindelijk de finale. Daar moest hij zich uiteindelijk gewonnen geven maar werd dik verdiend tweede in de herenenkel 6.

Roos van Goor en Pim Nijmeijer waren in de gemenddubbel 4 eerste geplaatst. Dit hebben ze waargemaakt door uiteindelijk in de finale van de nummer twee geplaatst te winnen. Roos speelde samen met Stephany de Jonge de enige wedstrijd in de damesdubbel 4 maar deze werd knap gewonnen dus ook hier een eerste prijs. De herenenkel 4 werd een Smash onderonsje tussen Pim en Jos Rollman. Helaas moest Jos in de tweede set opgeven vanwege meerdere malen zeer erge kramp. Pim hielp zijn clubgenoot en tegenstander nog om van de kramp af te komen.

Het was een gezellig en geslaagd toernooi!

Winnaars op een rijtje:

GD8: 1) Mia Latupeirissa & Berry de Witte (Staphorst BC)

          2) Brenda Beumer & Jeroen Kruizinga

VD8: 1) Brenda Beumer & Mia Latupeirissa

MD6: 2) Egbert Guichelaar & Jasper Haveman

ME6: 2) Sebastian van de Kamp

GD4: 1) Roos van Goor & Pim Nijmeijer

VD4: 1) Roos van Goor & Stephany de Jonge

ME4: 1) Pim Nijmeijer

          2) Jos Rollman

Prijzen voor spelers Smash op DPC Leeuwarden

Op 16 maart 2019 geplaatst door: PR/Wervingscommissie

Drie jeugdspelers van Smash waren vandaag op het DPC-toernooi in Leeuwarden. Wesley en Noa Anderson werden samen eerste in GD U15. Wesley werd 2e in JE U15. Jesse van der Veen werd (samen met Jef van der Walle van AFC Appelscha) 1e in de JD U17. Gefeliciteerd met de behaalde prijzen, mooi gespeeld!

J1 kampioen!

Op 09 februari 2019 geplaatst door: Competitiecommissie

Tijdens de thuiswedstrijd van 19 januari was het al zover: J1 werd kampioen in de leeftdijdklasse U17 in de 2e klasse! Tijdens de allerlaatste thuiswedstrijd op 9 februari zijn de teamleden gehuldigd en hebben ze allen een mooie beker in ontvangst mogen nemen. Jehudi, Noa, Max, Wesley & Jesse: van harte gefeliciteerd!

FZ Forza 468 Smashtoernooi

Op 05 februari 2019 geplaatst door: Toernooicommissie

Achteraan: Yvonne Drost & Stefhan Koehorst, vooraan: Roos van Goor & Pim Nijmeijer

 

Geslaagd FZ FORZA 468 Smashtoernooi

Zaterdag 2 februari vond het FZ FORZA 468 Smashtoernooi plaats in de Valkenlaan. Het toernooi is onderdeel van het 468 circuit van Noord-Nederland en betekent jaarlijks de start van het toernooiseizoen. 125 deelnemers streden in 3 verschillende categorieën voor de eerste prijs, waarvan 37 deelnemers de club Smash Hoogeveen vertegenwoordigden.

 

Het toernooi is de hele dag goed verlopen. Door veel afmeldingen vanwege ziekte werden de wedstrijden eerder gespeeld dan volgens schema en waren de finales op tijd aan de beurt. In deze finales was Smash Hoogeveen een grote leverancier van spelers. In alle drie de categorieën zijn Smashers wel in de prijzen gevallen.

 

In de mannenenkel 8 moest Arie den Boon het in de halve finale opnemen tegen Ramanathan Vadharajan, maar deze verloor Den Boon helaas net. Uiteindelijk is Vadharajan op de tweede plaats geëindigd. In de mannendubbel 8 vochten drie koppels van Smash en een ander koppel in de halve finales om een plek in de finale. De ene finale bestond uit twee koppels van Smash. Wesley Anderson en James Anderson namen het op tegen Marc van der Veen en Jesse van der Veen. Na een spannende halve finale mocht het koppel Anderson door naar de finale, zij zijn uiteindelijk tweede geworden. In de andere halve finale stonden Arie den Boon en So Ho, maar zij mochten helaas niet naar de finale.

 

In de mannenenkel 6 verloor Jonathan den Boon van Smash de halve finale van Harm van Schaik. Van Schaik is uiteindelijk eerste geworden. In de gemengd dubbel 6 heeft Jasper Haveman van Smash mogen zegevieren in de finale met zijn gekoppelde partner Lisanne Hagen van BC Flits. Haveman heeft in de mannendubbel 6 ook de eerste plek weten te bemachtigen met zijn partner Egbert Guichelaar van Smash na alle wedstrijden te hebben gewonnen in de poule. In de vrouwenenkel 6 heeft Demi van der Veen van Smash de tweede plek weten te behalen.

 

In de hoogste categorie, de 4, heeft Pim Nijmeijer het in de halve finale van de mannenenkel opgenomen tegen Somrak Doornebosch. Helaas verloor Nijmeijer en heeft Doornebosch uiteindelijk de eerste plek weten te bemachtigen. In de gemengd dubbel 4 bestond de finale alleen maar uit Smashers. Pim Nijmeijer en Roos van Goor stonden tegenover Stefhan Koehorst en Yvonne Drost. Na een lange finale van drie sets hebben Koehorst en Drost gewonnen. Koehorst speelde ook de herendubbel 4. Zijn partner van vorige jaren, Matthijs Esser, was dit jaar geblesseerd en dus konden ze niet samen de titel verdedigen die ze vorige jaren hebben gewonnen. Echter wilde Jasper Witteveen wel invallen en ze hebben het tot de halve finale gehaald. In de halve finale hebben ze net verloren van Marc en Victor Ching van Griffioen ’76 SV, die uiteindelijk de herendubbel hebben gewonnen. In de vrouwendubbel 4 hebben Stephany de Jonge en Roos van Goor helaas net verloren in de halve finale na drie spannende sets van Martine Beers en Kim Braam. In de finale mochten Edith Nijmeijer en Yvonne Drost het opnemen tegen Beers en Braam, maar ook in de finale mocht Smash helaas niet zegevieren.

 

Al met al was het een geslaagde en sportieve dag in de Valkenlaan. Hieronder nog een overzicht met alle prijswinnaars van Smash Hoogeveen:

 

Mannendubbel 8:

2e prijs; Wesley Anderson en James Anderson

 

Gemengd dubbel 6:

1e prijs; Jasper Haveman en Lisanne Hagen (BC Flits)

 

Mannendubbel 6:

1e prijs; Egbert Guichelaar en Jasper Haveman

 

Vrouwenenkel 6:

2e prijs; Demi van der Veen

 

Gemengd dubbel 4:

1e prijs; Stefhan Koehorst en Yvonne Drost

2e prijs; Pim Nijmeijer en Roos van Goor

 

Vrouwendubbel 4:

2e prijs; Yvonne Drost en Edith Nijmeijer

Smash 1 uit tegen BC Drachten

Op 29 januari 2019 geplaatst door: Competitiecommissie

Afgelopen zaterdag speelde Smash1 tegen Bc Drachten. De wedstrijd begon zaterdag om half 1 waar Jos Rollman en Pim Nijmeijer begonnen aan de herendubbel. Ze speelden een sterke dubbel waar het beide kanten op kon gaan, maar de heren trokken net aan het kortste eind en het werd 21-17 en 21-16 voor de tegenstanders. Kort hierna moesten ook Roos van Goor en Stephany de Jonge beginnen aan hun dubbel. De beide dames moesten in het begin een beetje inkomen. Deze dubbel ging net zoals bij de heren gelijk op. In de eerste set kwamen ze uit op 21-17 voor de tegenstander. In de tweede set kwamen de dames heel dichtbij, maar ook zij trokken net aan het kortste eind en het werd 21-18 voor de tegenstander.

 

Na de dubbels begon Nijmeijer aan zijn heren single. De eerste game begon heel vloeiend voor Nijmeijer en hij pakte punt voor punt. Naarmate dichter bij de 21 gekomen te zijn kwam de tegenstander nog wel iets dichterbij, maar hij pakte de eerste game met 21-15. De tweede game ging een stuk moeizamer en was een stuk spannender. De puntentelling ging heen en weer, maar Nijmeijer wist het goed uit te spelen en sleepte de game met 21-19 binnen en daarmee ook het eerste punt voor Smash. Van Goor begon hierna aan haar vrouwen singel. Ze begon de eerste set sterk en het ging gelijk op tussen de beide dames. Op het einde trok haar tegenstandster aan het langste eind en werd het 21-15. Het tweede deel van de wedstrijd werd het Van Goor een beetje teveel, omdat ze ziek was, en moest helaas de wedstrijd, na moedig gestreden te hebben, uit handen geven met een eindstand van 21-3. Rollman stond hierna op het programma voor zijn single om te proberen het tweede van Drachten te pakken. Rollman begon moeizaam aan de wedstrijd en stond al snel achter. Hij kwam in de eerste game helaas niet in zijn spel en werd daarom ook verloren met 21-7. De tweede game begon hij een stuk beter en ging het in het begin gelijk op. Helaas werd, er door een discussie over een shuttle, de wedstrijd gestopt en was het een opgave voor het team van Smash. De Jonge mocht hierna proberen een punt binnen te slepen in haar singel. De eerste set was zwaar en je zag dat De Jonge in haar spel moest komen. Ze kon de eerste set daarom ook niet meekomen en werd verloren met 21-12. Ze herpakte zich hierna echter wel goed en kwam al snel voor te staan in de tweede set. Na een lange puntenwisseling werd het uiteindelijk 21-18 voor De Jonge. Toen kwam de beslissende game en De Jonge wist hoe belangrijk het punt was. Het was een zware en lange game waarin beide dames goede en lange rally´s speelden. Helaas werd er op het eind net aan het kortste eind getrokken waardoor de game met 21-19 verloren werd.

 

De laatste partijen die er nog waren, waren de 2 mixpartijen. In de eerste partij speelden Van Goor en Nijmeijer een hele mooie partij. De eerste set kwamen ze al snel op voorsprong en wonnen die set dan ook met 21-13. In de tweede set kwam de tegenstander iets meer in hun spel, maar Van Goor en Nijmeijer speelden een topwedstrijd en wonnen ook die set met een stand van 21-17. Toen was het aan De Jonge en Cedric Loopers de beurt om het laatste punt binnen te halen. Helaas liep het niet helemaal zoals gepland en kwamen De Jonge en Loopers niet lekker in hun spel. Beide sets gingen dan ook snel naar de tegenstanders met 21-9 en 21-11.

 

De eindstand was 2-6 in het nadeel van Smash. Dit is natuurlijk jammer, maar iedereen heeft zijn uiterste best gedaan om punten binnen te slepen.

Eerste thuiswedstrijd 2019

Op 20 januari 2019 geplaatst door: Competitiecommissie

Op zaterdag 19 januari 2019 speelde het eerste team van Smash Hoogeveen thuis tegen BC GO 1.

De vorige keer heeft het eerste van Smash 5-3 verloren van de Groningse club. En ook zaterdag zou Smash er niet makkelijk vanaf komen. De herendubbel werd gespeeld door Jos Rollman en Pim Nijmeijer. De heren moesten erg op gang komen en verloren hierdoor de eerste set. Daarna kwamen de heren weer in hun spel en wonnen in de derde set de partij met 21-19. Bij de damesdubbel begon het ook moeizaam. De dames Roos van Goor en Stephany de Jonge kwamen laat op gang waardoor de eerste set makkelijk werd weggegeven. Daarna begon het erg spannend te worden. De tweede set trokken de dames naar zich toe met 23-21 maar helaas verloren zij de laatste set met 18-21.

Daarna kwamen de singles. Rollman speelde de eerste herensingle. Ondanks een goede start van Rollman verloor hij de wedstrijd in drie sets. Vervolgens moest Van Goor haar single spelen. Ondanks het sterke spel dat ze speelde kon ze de wedstrijd niet winnen.

Nijmeijer die al eerder de dubbel won, zat in een erg goede flow. Hij beheerste het spel erg goed en won hierdoor zijn wedstrijd in twee sets.

De Jonge speelde de laatste single van de dag. Ze speelde erg goed en zat goed in haar spel. Helaas was de Groningse dame, die vorig jaar een niveau hoger speelde, te sterk en verloor De Jonge de wedstrijd in twee sets.

Als laatste werden de mixen gespeeld. Nijmeijer en Van Goor speelden een zeer spannende pot. In de eerste set kwam er al een verlenging. Helaas viel de shuttle aan de verkeerde kant van het net. Het werd 21-23. De tweede set was ook met verlenging en deze wonnen Nijmeijer en Van Goor met 24-22. De laatste set beheerste het koppel de wedstrijd volledig en wonnen zij deze met 21-12.

Rollman en De Jonge worden met elke wedstrijd een stuk beter. Dit is ook te zien aan het resultaat. Er werd wéér een driesetter gespeeld waarbij het koppel de tweede set pakt. Helaas verloren Rollman en De Jonge de wedstrijd met 17-21 21-18 18-21.

Over het algemeen heeft Smash een sterke wedstrijd gespeeld met vijf driesetters. De eindstand werd 3-5. Hierdoor is het team uit Hoogeveen helaas naar de degradatie plek geschoven.

Smash1 uit tegen Amor

Op 16 januari 2019 geplaatst door: Competitiecommissie

Afgelopen zondag speelde Smash 1 tegen de studentenvereniging van Groningen (Amor) en wel tegen team 3. Uiteraard werd gehoopt het nieuwe jaar goed te beginnen en werd er met volle inzet begonnen aan de dubbels.

De heren dubbel werd gespeeld door Pim Nijmeijer en Jos Rollman, welke een goede en spannende wedstrijd speelden die helaas in de 3e set door wat foutjes werd verloren (19-21, 21-18 en 17-21). Tegelijkertijd werd ook de dames dubbel gespeeld door Stephany de Jonge en Roos van Goor. Ook in deze wedstrijd werd er vol op strijd geleverd en ging de stand lang gelijk op. Helaas wisten de dames van Amor richting het einde van beide sets toch een gaatje te slaan en werd de wedstrijd verloren met 15-21 en 17-21.

Na een kleine rustpauze was het tijd voor de eerste enkels. Bij de heren begon Rollman, welke na een zeer spannende 1e set en goed spel het conditioneel moest afleggen tegen zijn tegenstander (19-21 en 11-21). Bij de dames was van Goor als eerst aan de beurt. Na een niet echt lopende 1e set vond van Goor haar spel weer terug en sleepde de 2e set binnen. Tijdens de zeer spannende 3e set wist van Goor in de verlenging aan het langste eind te trekken en won haar wedstrijd met 9-21, 21-17 en 24-22. Vervolgens was het de beurt van Nijmeijer en de Jonge om te gaan enkelen. Na 2 spannende sets van Nijmeijer, stond het gelijk en moest er een 3e set gespeeld gaan worden. Helaas zorgde een lichte blessure ervoor dat Nijmeijer het tempo niet meer vol kon houden en verloor hij de wedstrijd met 14-21, 21-17 en 14-21. Tegelijkertijd was de wedstrijd van de Jonge bezig. Deze wedstrijd was helaas een van de minder spannende wedstrijden doordat de tegenstandster van de Jonge net een tempootje hoger kon spelen en er zo voor zorgde dat de Jonge niet in haar spel kon komen (13-21 en 7-21).

Toen alle enkels gespeeld waren was het tijd om te gaan mixen. In de 1e mix werd er gespeeld door van Goor en Nijmeijer. Na een 1e set die duidelijk voor de tegenstander was werd het na wat tips van onze coach Stinne Rasmussen in de 2e set toch nog spannend maar helaas werd er toch net verloren 10-21 en 19-21. Op de andere baan waren de Jonge en Rollman ook met hun mix bezig na een verloren 1e set werd er met goed spel en weinig fouten de 2e set gewonnen en dus mocht er een 3e set gespeeld worden. Helaas wist de tegenstander in de 3e set net wat meer fouten af te dwingen en werd deze dan uiteindelijk ook verloren 13-21, 21-17 en 15-21.

Ondanks veel spannende wedstrijden en goed spel werd er helaas vaak aan het kortste eind getrokken wat de eind uitslag op 1-7 in het voordeel van Amor brengt.

Smash 1 uit tegen Barneveld

Op 10 december 2018 geplaatst door: Competitiecommissie

Het eerste team van Smash moest dit weekend spelen in en tegen Barneveld. Om 10 uur mochten Jos Rollman en Pim Nijmeijer beginnen met het herendubbel en even later begonnen Roos van Goor en Stephany de Jonge aan het damesdubbel. Rollman en Nijmeijer moesten de eerste game wennen aan het spel en konden weinig tegenstand geven. De tweede game ging beter en tot 18-18 stonden Rollman en Nijmeijer voor. Helaas maakten de heren van Smash een paar foutjes te veel en verloren daardoor een goed gespeelde game. Ondertussen waren De Jonge en Van Goor bezig aan een goede dubbel. De eerste game werd verloren, maar in de tweede game kwamen ze al snel op voorsprong en wonnen ze de tweede game. De derde en laatste game ging gelijk op en bij 19-19 maakten de dames van Smash het verschil en wonnen ze de wedstrijd.

Daarna stond de eerste herensingle van Nijmeijer op het programma. De eerste game begon zeer moeizaam met een 3-11 achterstand. Nijmeijer herpakte zichzelf en kwam terug tot 14-14 en pakte zelfs even de voorsprong maar kon deze niet vasthouden tot het eind en verloor met 18-21. De tweede game liep niet goed voor Nijmeijer, hij maakte veel fouten. Hij verloor de tweede game met 12-21. De Jonge was ondertussen bezig met een sterke eerste game in haar single. Haar tegenstandster had niet veel in te brengen in de eerste game en De Jonge won met 21-12. De tweede game ging lang gelijk op en er was geen duidelijke winnaar te voorspellen. Uiteindelijk verloor De Jonge de tweede game door wat foutjes met 20-22. Er kwam een derde game en in die game had De Jonge het moeilijk, ze maakte veel fouten en kon beslissende momenten niet naar haar toe trekken. De derde game ging verloren met 9-21. Rollman mocht daarna zijn single spelen, op zoek naar het tweede punt in Barneveld. Rollman kwam langzaam in zijn eigen spel en kwam na een achterstand weer dichterbij zijn tegenstander. Jammer genoeg maakte Rollman, op het moment dat hij weer gelijk kwam, te veel fouten waardoor de eerste game verloren ging met 15-21. De tweede game ging zeer moeizaam voor Rollman, hij maakte veel fouten en stond op een ruime achterstand gedurende de hele game. Op het laatste pakte Rollman met mooi spel nog wel wat punten, maar het kwam te laat en hij verloor de wedstrijd met 13-21. Van Goor speelde de laatste single en ze had moeite om de shuttles op de juiste plek te krijgen in het veld van haar tegenstandster. De eerste game ging verloren met een krappe 19-21 stand. Van Goor ging de tweede game in met veel zelfvertrouwen, geput uit het einde van de eerste game. Ze denderde over haar tegenstandster heen en won de tweede game overtuigend met 21-7. Haar tegenstandster had haarzelf herpakt in de derde game en maakte het Van Goor zo moeilijk mogelijk. De stand ging lang gelijk op tot het moment dat Van Goor nog meer druk gaf op haar tegenstandster. Ze won daardoor de wedstrijd met 21-18.

De laatste partijen waren de mixpartijen. De Jonge en Rollman kwamen de hele wedstrijd niet goed in hun spel. De eerste game werd verloren met 14-21. De tweede game ging beter maar werd verloren met 17-21. Van Goor en Nijmeijer begonnen sterk in hun wedstrijd en wonnen de eerste game met 21-11. De tweede game was net te moeilijk en werd verloren met 18-21. Er moest een derde game aan te pas komen om er een winnaar uit te laten komen en het mixkoppel van Smash kon hun eigen spel weer spelen en wonnen uiteindelijk de wedstrijd met 21-15. De eindstand kwam uit op 3-5 in het nadeel van Smash, maar het eerste team was tevreden over de dag en ging met 3 punten weer naar huis.

Zoeken

Snel iets vinden op de website? Probeer het via de zoekfuntie…

Nieuwsbrief

Laatste nieuwsbrief:
Nieuwsbrief September 2018

Laat hier uw email adres achter en ontvang bij de volgende zending automatisch onze nieuwsbrief!

Direct contact

Wij zijn er trots op dat we worden gesponsord door