Maatschappelijke stage

Vanaf schooljaar 2011-2012 is de maatschappelijke stage verplicht voor alle middelbare scholieren. Deze stage houdt in dat jongeren vrijwilligerswerk doen tijdens hun middelbare schoolperiode. Dat is goed voor anderen en voor hun persoonlijke ontwikkeling.

Deze stage heeft een aantal doelen. Ten eerste beleven de scholieren tijdens een stage hoe het is om vrijwilligerswerk te doen. Ook vergroot deze ervaring de maatschappelijke betrokkenheid. Ten slotte is de stage bedoeld om een leuke tijd te hebben. Vanaf 2011-2012 zullen leerlingen in het vwo 72 uur maatschappelijke stage lopen, op de havo 60 uur en van het vmbo en praktijkonderwijs 48 uur.

Het is de bedoeling dat de stage gelopen wordt bij een not-for-profit instelling of bij een maatschappelijke project (zonder winstoogmerk) van een bedrijf. Het kan hierbij gaan om landelijke organisaties als Amnesty International, Natuurmonumenten, Warchild of Jantje Beton. Het mogen ook lokale instellingen zijn zoals verzorgingsinstellingen voor bejaarden of gehandicapten, gemeentelijke diensten, buurthuizen, sportclubs of een kinderboerderij.

Maar hebben jullie je ook al gerealiseerd dat je dus ook stage zou kunnen lopen bij Smash!?

Daarbij valt te denken aan eenmalig een paar uren helpen tijdens een toernooi via de toernooicommissie, flyers verspreiden of tijdens een clinic helpen via de wervingscommissie of misschien structureel als begeleider wekelijks helpen bij de jongste groep van Smash. Maar misschien hebben jullie zelf ook nog wel goede ideeën, als het maar leuk, zinvol en leerzaam is.

 

Huidige stage mogelijkheden bij Smash

activiteit:

datum:

uren:

commissie:

Sportmarkt Hoogeveen 17 september 2011 8 PR/Wervingscommissie
Kerstattentie (bedenken/rondbrengen) Voor Kerst 5 Bestuur
Nieuwsbrief reporter Continue   Nieuwsbrief redactie
RSL Smashtoernooi (voorbereiden) 5 februari 2012 2 Toernooicommissie
DPC Smashtoernooi (voorbereiden) 24 maart 2012 2 Toernooicommissie
Jeugdevenement (scheidsrechten) 12 mei 2012 4 Toernooicommissie

 

Zoeken

Snel iets vinden op de website? Probeer het via de zoekfuntie…

Nieuwsbrief

Laatste nieuwsbrief:
Nieuwsbrief September 2018

Laat hier uw email adres achter en ontvang bij de volgende zending automatisch onze nieuwsbrief!

Direct contact

Wij worden trots gesponsord door